۷ اردیبهشت ۱۴۰۳

نگاهی مختصر به وضعیت گروهک تروریستی پژاک در سال ۹۸

  • ۱۳ اسفند ۱۳۹۸
  • ۸۱۶ بازدید
  • ۰

فرقه تروریستی پژاک در سال ۱۳۸۲ به اصطلاح برای رهایی مردم کرد به عنوان شاخه ی از پ.ک.ک در ایران عملیات تروریستی و مسلحانه خود را آغاز کرد، این گروهک بنا به حمایت کشورهای غربی و آمریکا و پ.ک.ک توانست در مدت زمان اندکی بر تعداد افراد خود افزوده و گام مختصری در پیشبرد اهداف تروریستی بردارد. اما درسال ۱۳۹۰ این گروهک پس از شکست سنگین از سپاه ایران ۱۸۰ درجه تغییر رویه داد.به گونه ای که  کاملاً احساس می شود که این فرقه در آستانه فرو پاشی می باشد. نگاهی مختصر به وضعیت گروهک تروریستی پژاک در سال ۹۸ بر تحقق این موضوع می افزاید.

۱) عضو یابی

پژاک در سالهای اولیه توانست تعدادی زیادی از جوانان و نوجوان کرد را به عضویت در آورد و لی رفته رفته با افشاء ماهیت کرد ستیزی گروهک ، اهالی کردستان با اطلاع و آگاهی از پیوستن به فرقه دوری کرده ودر سال های اخیراین امر تحقق یافته به گونه ای که به جرات می توان گفت در سال ۹۸ هیچ دختر و پسری به عضویت این گروهک در نیامدند.

۲) تسلیمی ها

بعد از سال ۹۱ سال ۹۸ بیشترین آمار تسلیمی ها را به خود اختصاص داده است.در سال قریب به سیصد عضو پژاک از کشورهای ایران ترکیه عراق و سوریه و حتی کشورهای اروپایی تسلیم نیروهای امنیتی کشورهای متبوع خود شده اند

۳) کاهش بسیار محسوس جنایت های تروریستی و تخریب مراکز تولیدی و صنعتی

پژاک با ترور شخصیت های دولتی و مذهبی و حمله به پاسگاه های انتظامی ونظامی و تخریب مراکز تولیدی و صنعتی توانسته بود قدرت خود را اعلام کند و براین اساس در مناطق مرزی کشور به راحتی جولان می داد، اما در سال های اخیر دیگر شاهد چنین حرکات تروریستی و تخریبی از سوی پژاک به ندرت بوده ایم.

۴) مقابله و برخورد کردها با پژاک

در سال های گذشته هیچ کسی جرات مقابله و حتی انتقاد از گروهک را نداشت و پژاک با استفاده از این موقعیت به راحتی از روستاهای مناطق مرزی باج گیری واخاذی می کرد ولی در سال ۱۳۹۱ مردم از باج دادن به اعضای گروهک امتناء می کردند و پژاک هم کاری جز تحدید نداشت ، همچنین ۴۰ نفر از روستاییان مریوان برای برگرداندن ۲ نفر از فریب خوردگان در مقابل مسیر تردد پژاک اجتماع کرده بودند به راحتی و بدون هیچ واهمه ی به سران و کشته های گروهک در مقابل اعضای آن فحاشی می کرد و این نشان از ضعف پژاک می باشد.

۵) اتحاد گروهک تروریستی کومله و حزب منحله دمکرات

متحد شدن کومله و دمکرات دسیسه ای برعلیه پژاک شد چرا که این ها همیشه از پژاک بعنوان گروهک غیر ایرانی و ضد کرد یاد می کنند وبار ها مخالفت خود را با پژاک اعلام کرده بودند، و با این هم پیمانی پژاک احساس خطر کرده است.

۷) حملات شدید ترکیه علیه پ.ک.ک

پ.ک.ک که به عنوان مادر پژاک محسوب می شود و لی به علت درگیری ها و جنگ شدید با دولت ترکیه منجر به بی توچهی پ.ک.ک نسبت به پژاک شده است و از هیچ لحاظی پژاک را ساپورت نمی کند ، اما برعکس گروهک تروریستی پژاک در جهت حمایت از مادر خود یعنی پ.ک.ک نیرو های خود را به حمایت از آن می فرستد، و این رفتار پژاک باعث نارضایتی کردها و همچنین اعضای آن می شود . درگیری های پ.ک.ک تبدیل به مشکلی برای پژاک شده است اولاً اینکه با کشتن شدن اعضای خود در خاک ترکیه معلوم شد که پژاک برای رهایی کردهای ایران نمی جنگد. دوماً سبب بروز اختلاف میان سران و اعضاء مبنی بر اعزام گریلا ها به ترکیه و حمایت از پ.ک.ک بوجود آمده است.

۸) قرار گرفتن پ.ک.ک و زیر شاخه هایش در لیست ترور یست ها

قرار گرفتن نام پ.ک.ک در لیست گروه های تروریستی،احساس بی انگیزگی و خفت را در میان اعضای آن بوجود اورد است و این امر نیز روز به روز بر کمرنگ شدن نام پژاک به عنوان یکی از زیرمجموعه های پ.ک.ک می افزاید.

۱۰) خارج شدن نام پژاک از رسانه های جمعی جهان

سالها پیش خبرهای مربوط به پژاک تیتر اول روزنامه ها و عناوین مهم خبری جهان به شمار می رفت ولی در سال های اخیر هیچ نام ونشانی از این گروهک باقی نمانده .مانند اینکه اینکه اصلاً گروهکی با اسم پژاک وجود خارجی نداشته است.

۱۱) وضعیت نامعلوم اوجالان

شرایط نامعلوم رهبر پ.ک.ک و پژاک سبب تضعیف روحیه و بی انگیزه شدن اعضاء گروهک شده و روحیه جنگ طلبی از میان رفته و تصمیم بر جدایی از گروهک را گرفتند.

قبلی «
بعدی »

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تازه‌ترین عناوین