زیاده خواهی و خود محوری پ ک ک در گنگره ملی کُرد منجر گردید که این گنگره برگزار نگردد.
انجمن بی تاوان آذربایجان غربی : شکست های پی در پی گروهک تجزیه طلب پ ک ک و زیر شاخه های تروریستی آن در سوریه ، ایران و عراق این فرقه ی فاشیسم را در آستانه ی فروپاشی و انحلال قرار داده است . با نگاهی کوتاه به وضعیت پ ک ک در سال جاری ناکامی این فرقه کاملاً ملموس و قابل درک می باشد. مهم ترین و بزرگترین شکستی را که این فرقه را هم اکنون گرفتار کرده است ، ناکامی در مذاکرات صلح با دولت ترکیه می باشد.
گروهک تروریستی پ ک ک امروزه به این نکته دست یافته است که این فرقه ی تروریستی از مقبولیت و جایگاه مردمی برخوردار نبوده بنابراین با تغییر رویکرد و رویه در خط مشی جنگ طلبانه و خشونت آمیز خود ، اقدام به فعالیت در عرصه سیاسی نمود. اما نکته ی حائز اهمیت این است که برای انجام فعالیت در عرصه سیاسی بایستی از پشیبانی و حمایت مردمی بر خوردار بوده که پ ک ک و زیر شاخه های تروریستی آن فاقد چنین شرایطی می باشند.
جنگ حزب دموکراتیک (PYD) شاخه ی سوری پ ک ک با سایر گروه های کُردی همچون الپارتی و… نشان از بی اعتبار و غیر مردمی بودن پ ک ک در کردستان سوریه بوده.
ناکامی و شکست حزب حزب راه حل دموکراتیک کردستان (PCDK) شاخه ی عراقی پ ک ک در انتخابات اخیر اقلیم نشان از بی هویتی و غیر مردمی بودن پ ک ک در کردستان عراق بوده.
درگیری گروهک تروریستی پژاک (PJAK) شاخه ایرانی پ ک ک با اپوزسیون کُردی همچون کومله و دمکرات و مخالفت گروه های کردی مبنی بر غیر ایرانی بودن پژاک و همچنین جنایاتی را که پژاک بر مردمان کردستان ایران روا داشته است این گروهک یاغی را تبدیل به فرقه ی ضد کُرد و بی اراده کرده است.
با وجود چنین شرایط بحرانی که در فرقه حاکم است ، پ ک ک بدنبال آن بود که در گنگره ملی کُرد را برگزار کند . گنگره ی که سال هاست آروزی دیرینه ی عبدالله اوجالان بوده و هدفش سلطه بر این کنگره است تا بتواند خود را رهبر همه کردها قلمداد کند یعنی همان چیزی که رسانه های وابسته به پ ک ک و پژاک منتشر می کنند. برای این منظور، پ ک ک تلاش نمود تا بارزانی پیشقدم شده و در شرایط امروزی خاورمیانه این کنگره را برگزار نماید.
بارزانی با مشاهده شرایط کردستان سوریه در نتیجه بحران این کشور و رشد پ ک ک در آنجا تصمیم گرفت تا با متحد کردن احزاب و گروههای کردی سوریه علیه تروریست های پ ک ک راه تضعیف آن و تقویت خود در کردستان سوریه را باز کند. برگزاری کنگره ملی کرد بهانه خوبی برای آغاز این حرکت بود.
ارزانی پس از مقدمات برگزاری کنگره متوجه شد پ ک ک با تقلب و فریب قصد دارد بیش از نصف ۶۰۰ عضو شرکت کننده را به خود اختصاص دهد لذا تصمیم گرفت تا زمان آن را به تعویق بیندازد. پ ک ک متوجه شد که بارزانی از نیت شوم آن آگاه است لذا تحقیق درباره قتل عام ادعایی کردهای سوریه توسط النصره را مطرح نمود و آن را دلیلی برای تعویق کنگره اعلام نمود.
نکته مهم دیگر مخالفت احزاب و گروههای کرد ایران با حضور فرقه تروریستی پژاک به عنوان شاخه ای از پ ک ک بود که خود را به عنوان نماینده کردهای ایران معرفی می کرد. مخالفت علنی حزب دموکرات و کومله با پژاک سبب شد تا بارزانی دلیلی دیگر نیز برای توجیه عدم برگزاری آن بیابد. البته فشار ترکیه برای ممانعت از برگزاری این کنگره را نیز نباید نادیده گرفت.