۲۳ مهر ۱۴۰۴
  • خانه
  • >
  • اخبار
  • >
  • پ ک ک در شمال عراق مخفیانه سلاح و تونل‌ها را به ارتش ترکیه تحویل می‌دهد

پ ک ک در شمال عراق مخفیانه سلاح و تونل‌ها را به ارتش ترکیه تحویل می‌دهد

جلسات زیادی در مثلث هیئت دم پارتی -ایمرالی و دولت ترکیه وجود دارد که برای عموم فاش نشده است.

پ.ک.ک سلاح‌ها و برخی از غارهای خود در منطقه کردستان عراق را به ارتش ترکیه تحویل داده است. طبق اطلاعات ما، پ.ک.ک چندین تونل و سلاح را در مناطق مرزی کردستان عراق ، به ویژه در منطقه متینا، به ارتش ترکیه تحویل داده است.

درگیری‌ها بین نیروهای پ.ک.ک و نیروهای مسلح ترکیه از ماه فوریه متوقف شده است و اگرچه درگیری‌های گاه به گاه در مناطق اطراف شهر آمدیه و زاپ رخ داده است، اما درگیری‌ها به طور کلی متوقف شده‌اند. از اواخر ژوئن و اوایل ژوئیه، گزارش‌هایی مبنی بر تحویل برخی از تونل‌ها و سلاح‌های پ.ک.ک به ارتش ترکیه، به ویژه در منطقه برواری بالا در نزدیکی مرز که عاری از نیروهای چریکی است، منتشر شده است.

این تصمیم در جلسه ۳۰ مه گرفته شد.

طبق گزارش‌ها، عبدالله اوجالان در جلسه‌ای با هیئت دولت ترکیه و هیئت دم پارتی در امرالی در تاریخ ۳۰ مه تصمیم گرفت که پ.ک.ک باید برخی از سلاح‌ها و میدان‌های نبرد را به ارتش ترکیه تحویل بدهد.

تاکنون هفت جلسه بین پ.ک.ک و هیئت امرالی در مطبوعات منتشر شده است. با این حال، چندین جلسه دیگر نیز وجود داشته که در رسانه‌ها گزارش نشده است. یکی از این جلسات محرمانه، جلسه ۳۰ مه بود که با حضور یک هیئت ترکیه‌ای برگزار شد. مراسم خلع سلاح شدن پ.ک.ک در ۱۱ ژوئیه در جلسه ۳۰ مه تصمیم گرفته شد. همچنین تصمیم گرفته شد که توافق‌نامه‌ای محرمانه در مورد مناطقی که درگیری بین نیروهای چریکی و نیروهای مسلح ترکیه رخ می‌دهد، امضا شود.

هیئت دم پارتی تاکنون هفت بار از امرالی بازدید کرده است. با این حال، برخی جلسات نیز وجود دارند که علنی نمی‌شوند. یکی از این جلسات در ماه مه برگزار شد. این جلسه در مورد بسیاری از مسائل، به ویژه فعالیت‌های سوزاندن سلاح‌های پ.ک.ک، به تفاهم مشترکی رسیدند

اوجالان در جلسه ۳۰ مه گفت: «تحویل سلاح‌های خود در مقابل رسانه‌ها خوب نیست. این ممکن است علیه ما استفاده شود و به عنوان تسلیم تعبیر شود.» بدیهی است که پیشنهاد سوزاندن سلاح‌ها توسط مقامات دولتی ترکیه ارائه شده است. نماینده ترکیه گفت: «بگذارید سلاح‌های خود را در مقابل خبرنگاران بسوزانند تا افکار عمومی مطمئن شود. سپس ما در سکوت به مبارزات ادامه خواهیم داد.»

تحویل مخفیانه سلاح!

پس از این جلسه، درگیری‌ها بین چریک‌های پ.ک.ک و نیروهای دولتی ترکیه در ماه‌های ژوئن و ژوئیه کاهش یافت.

گفته می‌شود پ.ک.ک نقشه تونل‌ها و انبارهای سلاح در برخی مناطق را به دولت ترکیه تحویل داده است.

در حال حاضر، چریک‌های پ.ک.ک فقط در تونل‌های روستای گوهرزه در خط آمدی-درلوک باقی مانده‌اند. چریک‌هایی که در تونل‌های دیگر باقی مانده‌اند، تسلیم دولت ترکیه شده‌اند.

سلاح‌های توقیف شده در متینا

به گفته منابع نزدیک به پ.ک.ک، بیشتر سلاح‌های تحویل داده شده در منطقه متینا-زاپ بوده است. وزارت دفاع ترکیه بارها سلاح‌های تحویل داده شده را طوری اعلام کرد که گویی آنها را توقیف کرده است.

در نهایت، در ۷ ژوئیه، وزارت دفاع ترکیه جزئیات مقدار زیادی از زرادخانه‌ای را که توقیف کرده بود، منتشر کرد. این سلاح‌ها شامل پنج موشک ضد تانک، شش موشک پدافند هوایی SA-7، دو تلسکوپ، سلاح کاتیوشا، دوربین‌های حرارتی، سلاح‌های ضد تانک و سایر سلاح‌های مهم بود.

زبانی که در بیانیه وزارت دفاع ترکیه استفاده شد نیز بسیار جالب بود. وزارت دفاع ترکیه نگفت که این سلاح‌ها را از چه کسی دریافت کرده و همچنین از کلمه “تروریست” استفاده نکرد.

جلسات مخفیانه ادامه دارد

علاوه بر این جلسات، جلسات بسیاری دیگر بین هیئت PKK-Imrali و دولت ترکیه برگزار خواهد شد. با این حال، بخش قابل توجهی از آنها برای عموم فاش نمی‌شود. هم دولت ترکیه و هم PKK، برای آماده‌سازی توده‌های خود و عدم سوق دادن اعتراضات به سمت خود، توافقات خود را مطابق با واقعیت و شرایط جامعه ارائه می‌دهند.

و دولت ترکیه مسقیما آنچه را که میخواهد بدست بیا ورد با اوجالان گفتگو می کند

قبلی «
بعدی »

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تازه‌ترین عناوین