استاندار کردستان گفت: در سال ۹۳ با وجود اقدامات صورت گرفته برای کاهش قاچاق از طریق مبادی مرزی استان کسی در زمینه قاچاق کالا در کردستان کشته نشده و با برنامه ریزی و نظارت بیشتر سعس خواهیم کرد که کمترین برخوردها و آسیب ها در حوزه قاچاق کالا در کردستان بوجود آید.
انجمن بی تاوان آذربایجان غربی عبدالمحمد زاهدی امروز ۳۰ فروردین در جلسه کمیسیون مبارزه قاچاق کالا و ارز استان کردستان اظهار داشت: خوشبختانه طبق آمار موجود در سال گذشته اعضای کمیسیون با تلاش های مستمر و پیگیر خود و همکاری نیروهای امنیتی و انتظامی استان با برخوردهای قانونی و پیشگیرانه شاهد کاهش میزان قاچاق کالا در کردستان بودیم که امیدواریم در سالجاری نیز با همکاری هم شاهد کاهش هرچه بیشتر معضل قاچاق در کردستان باشیم.
زاهدی افزود: همانطور که قبلا هم اعلام شده در سال ۹۳ با وجود اقدامات صورت گرفته برای کاهش قاچاق از طریق مبادی مرزی استان کسی در زمینه قاچاق کالا در کردستان کشته نشده و با برنامه ریزی و نظارت بیشتر سعس خواهیم کرد که کمترین برخوردها و آسیب ها در حوزه قاچاق کالا در کردستان بوجود آید.
وی تصریح کرد: در حقیقت بر طبق سیاست های دولت و نظام مقدس جمهوری اسلامی و رعایت مباحث اخلاقی راضی نیستیم که هیچ خانواده ای در مسیر قاچاق کالا فرزند جوان خود را از دست دهد.
او گفت: بحث قاچاق یک بحث چند وجهی است و به همه امور داخلی و خارجی و نیز معیشت مردم وابسته است و به همه مسائل ارتباط خواهد یافت.
زاهدی با تاکید بر لزوم ارتقا سطح تولیدات داخلی در ادامه سخنان خود گفت: تا زمانی که از لحاظ کیفیت و قیمت تمام شده نتوانیم با کالاهای خارجی رقابت کنیم، اصلا نمی توانیم با قاچاق کالا و ورود کالاهای خارجی به بازار داخل مقابله کنیم.
زاهدی اذعان داشت: در بحث مبارزه با قاچاق کالا باید با نگریشی مناسب وارد این عرصه شد و با کالاهای ممنوعه بر طبق قوانین و مقررات موجود به شدت برخورد کرد ولی در زمینه کالاهای اساسی مورد نیاز مردم باید با توجه به شرایط جامعه و میزان کم بودن آن به این بخش از قاچاق کالا نگریسته شود و مردم را برای خرید و جابجایی مقداری کالا مورد بازخواست قرار نداد و اولویت را به مبارزه با باندهای بزرگ قاچاق کالا بدهیم.
نماینده عالی دولت در استان کردستان در خصوص وضعیت فعلی قاچاق سوخت از طریق مرزهای استان نیز ابراز داشت: موضوع خروج سوخت از کشور با تلاش های و پیگیری های دستگاههای اجرایی خوشبختانه به حداقل میزان ممکن در استان رسیده است و اگر سامانه تحویل الکترونیکی تحویل سوخت به وسایل نقیله راه اندازی شود میزان قاچاق سوخت به حداقل ممکن خواهد رسید.
وی بر لزوم تدوین و اجرای برنامه های پیشگیرانه و فرهنگ سازی در جامعه برای مقابله با قاچاق کالا در جامعه تاکید کرد.
استاندار کردستان گفت: ساماندهی و کنترل مرز در اولویت برنامه های دولت و اصل اساسی برای برقراری امنیت و توسعه در مناطق مرزی است و در این راستا باید در مناطق مرزی فعالیت های اقتصادی را قانونمند کرده تا ورود و خروج کالا را بر اساس برنامه و رعایت قوانین به انجام برسد.
وی افزود: تنها نباید یک جانبه به کاهش قاچاق کالا در مناطق مرزی توجه کنیم بلکه باید با توسعه اشتغال و فعالیت های اقتصادی و ساماندهی بازارچه های مرزی اقدام کنیم و ساماندهی مبادلات مرزی باید ریشه ای انجام دهیم و باید اصولی باشد و درزمینه تجارت مرزی معیشت مردم نباید صرفا به مبادلات مرزی وابسته باشد زیرا در این هرگونه نوسان در بخش اقتصادی تبعات ناگواری بر زندگی آنها خواهد داشت.
استاندار کردستان در پایان گفت: باید با حمایت از تولید داخلی و کاهش قیمت های تمام شده محصولات داخلی مردم را به سمت مصرف کالاهای ساخت داخل ترغیب کنیم و تا زمانی که تولیدکنندگان داخل و سیستم دولتی قادر به تامین نیاز اساسی مردم نباشند همواره قاچاق وجود خواهد داشت.