۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۴
  • خانه
  • >
  • گزارشگر
  • >
  • پ.ک.ک. ظرف چند ماه سلاح‌های خود را تحویل می‌دهد و سرکردگان آن به تبعید خودخواسته می روند

پ.ک.ک. ظرف چند ماه سلاح‌های خود را تحویل می‌دهد و سرکردگان آن به تبعید خودخواسته می روند

  • ۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۴
  • ۱۴ بازدید
  • ۰

خبرگزاری بی تاوان: آغاز پایان گروه تروریستی پ.ک.ک. برای انحلال کامل خود نزدیک است، زیرا گزارش‌های رسانه‌ای حاکی از آن است که این گروه ظرف چهار ماه سلاح‌های خود را تحویل می‌دهد و رهبران آن به تبعید خودخواسته خواهند رفت.

گروه تروریستی پ.ک.ک. وارد مرحله بعدی می‌شود. پس از اعلام تاریخی انحلال در روز دوشنبه، همه منتظرند که این مرحله چگونه و چه زمانی اتفاق خواهد افتاد. مقامات ترکیه در حالی که با احتیاط در این فرآیند که به بیش از چهار دهه خشونت پایان می‌دهد، حرکت می‌کنند، سکوت کرده‌اند. با این حال، رسانه‌ها گزارش می‌دهند که مقدمات برای تکمیل موفقیت‌آمیز این طرح در حال انجام است.

روزنامه صباح گزارش داد که اعضای پ.ک.ک. ظرف چهار ماه آینده سلاح‌های خود را تحویل می‌دهند و حدود ۳۵۰۰ تروریست مخفیگاه‌های خود را در شمال عراق ترک خواهند کرد.

ترکیه با هماهنگی دولت منطقه‌ای کردستان عراق (KRG)، نقاط خاصی را برای تحویل سلاح‌ها تعیین کرده است. سازمان اطلاعات ملی (MIT) این روند را با مقامات محلی هماهنگ خواهد کرد. شمال عراق کانون فعالیت‌های پ.ک.ک بوده است و کادرهای ارشد این گروه در مناطق کوهستانی مناطق تحت کنترل اقلیم کردستان پنهان شده‌اند. مقامات می‌گویند تأیید تحویل به دلیل اطلاع ترکیه از موجودی زرادخانه پ.ک.ک امکان‌پذیر خواهد بود. این گروه تروریستی همچنین مقامات را در مورد انبارها و پناهگاه‌هایی که مهمات و سلاح‌های خود را در آنها نگهداری می‌کنند، مطلع خواهد کرد. ناظران سازمان ملل نیز ممکن است برای نظارت بر این روند حضور داشته باشند.

گزارش روزنامه صباح می‌گوید، در حال حاضر، پ.ک.ک حدود ۳۵۰۰ عضو در عراق دارد. حدود ۱۰۰ نفر از آنها رهبران ارشد این گروه هستند. انتظار می‌رود حدود ۲۰۰۰ عضو پ.ک.ک که حکم بازداشت فعال ندارند، به ترکیه بازگردند. آنها طبق قوانین ضد تروریسم موجود محاکمه یا بازجویی خواهند شد. آنها به مدت دو سال تحت کنترل قضایی خواهند بود، در حالی که آنکارا مقررات جدیدی را منحصراً برای آنها در نظر نمی‌گیرد.

رهبران پ.ک.ک به کشورهای دیگر تبعید خواهند شد. گزارش‌های رسانه‌ای حاکی از آن است که این کشورها شامل نروژ و آفریقای جنوبی خواهند بود، در حالی که به برخی دیگر اجازه اقامت در شمال عراق داده می‌شود. به آنها اجازه عبور به سوریه داده نخواهد شد. در مورد شاخه سوری پ.ک.ک، یعنی YPG، این گروه در ارتش سوریه پس از اسد ادغام خواهد شد و ترکیه این ادغام را با دمشق هماهنگ خواهد کرد. YPG رهبری نیروهای دموکراتیک سوریه (SDF) را بر عهده دارد که شامل اعضای برخی از قبایل عرب در منطقه نیز می‌شود. منابع ترکیه‌ای می‌گویند که این قبایل به زودی SDF را ترک خواهند کرد و در نتیجه، شبکه YPG تضعیف خواهد شد.

گزارش صباح می‌گوید که ترکیه پس از اینکه PKK به طور کامل سلاح‌های خود را زمین بگذارد، یک “حرکت دموکراتیک‌سازی” را آغاز خواهد کرد و این حرکت شامل اصلاح قوانین، از جمله نحوه انتصاب متولیان برای شهرداری‌ها و سایر نهادهایی است که شهرداران آنها به دلیل کمک به PKK محکوم شده‌اند.

در مورد سرنوشت عبدالله اوجالان، رهبر این گروه تروریستی، طبق گزارش‌های تأیید نشده، ترکیه پس از انحلال، آزادی او را در نظر نمی‌گیرد. اوجالان از سال ۱۹۹۹ پس از دستگیری در کنیا، بدون امکان آزادی مشروط در زندان جزیره‌ای ایمرالی در نزدیکی استانبول، به حبس ابد محکوم شده است. دولت باغچلی، رهبر حزب جنبش ملی‌گرا (MHP)، که طرح ترکیه عاری از تروریسم را پیشنهاد کرده بود، در ابتدا از مقامات خواسته بود که در صورت درخواست اوجالان برای انحلال گروه، احتمال حق امید برای او را بررسی کنند. حق امید، حتی اگر اجرا شود، به معنای آزادی فوری نیست. اوجالان نیز به نوبه خود هیچ شرطی برای درخواست تاریخی خود پیشنهاد نکرد. با این وجود، ممکن است شرایط حبس او کاهش یابد. او در حال حاضر چند زندانی دیگر در این زندان با محافظت کامل دارد، اما این تعداد ممکن است افزایش یابد. گزارش‌های رسانه‌ای قبلی قبل از درخواست او در ماه فوریه، از احتمال بازداشت خانگی اوجالان خبر داده بودند، اما این موضوع توسط مقامات تأیید نشد.

قبلی «

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تازه‌ترین عناوین