۵ بهمن ۱۴۰۳

تهدیدات پ.ک.ک و پژاک در آلمان

  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۱
  • ۱۷۸ بازدید
  • ۰

انجمن بی تاوان : *مشخص است که قبل از سال ۱۹۸۴، زمانی که سازمان تروریستی پ.ک.ک اقدامات خود را آغاز کرد، یک جریان ایدئولوژیک به نام کردگرایی سیاسی به ویژه در میان برخی از شهروندان ترکیه و عموماً در محافل چپ افراطی وجود داشت. پ.ک.ک با بهره گیری از این زیرساخت ها، آلمان را پس از سال ۱۹۸۴ به پایگاه تبدیل کرد و به مرور زمان تشکیلات خود را در این کشور گسترش داد.

سازمان و فعالیت های PKK در آلمان

تشکیلات پ.ک.ک در آلمان از طریق انجمن ها و سازمان های تجاری صورت گرفت و فعالیت های غیرقانونی آن تا امروز زیر سقف قانونی ادامه داشته است. اعضای سازمان تروریستی پ.ک.ک از یک سو با تهدید و فشار از شهروندان ترکیه اخاذی می کردند و از سوی دیگر با مراکز تجاری که افتتاح می کردند پولشویی می کردند. این سازمان با جلب حمایت رسانه های جریان اصلی، افکار عمومی آلمان را گمراه کرد و ادعا کرد که یک سازمان “مشروع” است.

مقامات رسمی در آلمان، جایی که پ‌ک‌ک به عنوان یک سازمان تروریستی شناخته می‌شود، اجازه فعالیت‌های این سازمان را می‌دهند و پ‌ک‌ک به ویژه به دلیل بی‌نظمی ناشی از سیستم فدرال با آن مدارا می‌شود. پوسترهای ممنوعه، بنرهایی با رنگ‌های پ‌ک‌ک و شعارهای حمایت از سازمان تروریستی را می‌توان در تظاهرات و اقداماتی که در آنها خشم‌آمیز رخ می‌دهد، با مجوز و نظارت پلیس استفاده کرد. این اقدامات نژادپرستانه ضد ترکیه و کرد در خدمت مشروعیت بخشیدن به اقدامات تروریستی PKK در آلمان است.

تروریست های وابسته به ساختارهای پ.ک.ک پس از جلب همدردی و حمایت برخی از محافل در طول زمان، از حمله به انجمن ها، مساجد و محل کار ترکیه در آلمان در صورت لزوم تردیدی ندارند. شاید به نظر برسد که مقامات آلمانی در این مواقع با تسامح کمتری نسبت به اعضای پ‌ک‌ک عمل کردند، اما واضح است که تلاشی برای جلوگیری از تکرار تظاهرات نکردند. زیرا این گونه اعمال خشونت آمیز به ویژه با قاطعیت ترکیه در مبارزه با تروریسم افزایش می یابد. در نوامبر ۱۹۹۳، اعضای پ‌ک‌ک در آلمان «ممنوع» شدند، زیرا اعضای این سازمان تروریستی بزرگراه‌ها را بستند و به افسران پلیس و خودروهایشان خشونت وارد کردند و حتی برخی از اعضای این سازمان تروریستی تحت پیگرد قانونی قرار گرفتند. با وجود این تحولات، به نظر می رسد توانایی این سازمان تروریستی برای ادامه تظاهرات و فعالیت های تبلیغاتی خود مشروط به «عدم آسیب رساندن به آلمان» باشد.

پ.ک.ک نه تنها باعث ایجاد مزاحمت برای شهروندان ترکیه در این کشور می شود، بلکه مناقشه مهم ترکیه و آلمان را تشکیل می دهد. سال‌هاست که نگرش آلمان نسبت به پ‌ک‌ک در خط مقدم مشکلات سیاسی مختلف بوده که باعث تنش بین دو کشور شده است. به عبارت دیگر، علاوه بر تسامح نشان داده شده، درخواست استرداد اعضای سازمان های تروریستی که در ترکیه مرتکب جنایت شده اند، مورد توجه قرار نمی گیرد. وقتی صحبت از دستگیری و محاکمه برخی از این افراد که در سال‌های اخیر به ترکیه آمده‌اند، در رسانه‌های آلمانی نیز موضع‌گیری شدید ضدترکیه‌ای مشاهده می‌شود.

کسانی هستند که ادعا می‌کنند «استراتژی کلان فعلی» آلمان که در روابط بین‌الملل شکل می‌گیرد، در پشت صحنه محافل خاصی در آلمان نیز نقش آفرینی می‌کند که با ساختاری که یک سازمان تروریستی تلقی می‌شود، چنین تساهلی نشان می‌دهد. می توان گفت که اهداف استراتژیک تأسیس در آلمان در این چارچوب نقش دارد. این یک رویکرد ساده لوحانه است که فکر کنیم نامگذاری مداوم سازمان تروریستی به عنوان “حزب کارگران کردستان” توسط رسانه ها و رهبران افکار، ناشی از حساسیت های به اصطلاح دموکراتیک است.

خطر رادیکالیزه شدن از طریق PKK/PYD و چپ افراطی

در پرتو این دیدگاه‌ها، این امکان وجود دارد که پ‌ک‌ک، که عمدتاً روش‌های رادیکال را در پیش گرفته است، با همکاری با سازمان‌های چپ افراطی و آنارشیست/نیهیلیستی که با آنها در آلمان متحد است، رادیکال‌تر شود. اگرچه پ‌ک‌ک در گزارش سال ۲۰۲۱ آژانس حفاظت از قانون اساسی آلمان که مسئول اطلاعات داخلی بود، که هفته گذشته منتشر شد، گنجانده شده است، اما هیچ نشانه‌ای مبنی بر اینکه اقداماتی غیر از نظارت علیه این سازمان انجام شود، وجود ندارد. این وضعیت ما را به این فکر می‌کند که اگرچه ادعا می‌شود تحت کنترل است، اما ممکن است سازمان تروریستی به لطف تسامح و تسامح خود دست به اقدامات افراطی و خشونت‌آمیز بزند.

ممکن است اقدامات YPG/PKK را به ویژه علیه فعالیت های امنیتی فرامرزی ترکیه افزایش دهد. با این حال، نمی توان انتظار داشت که نهادهای امنیتی آلمان اعمال خشونت آمیز مشابه آنچه در سال ۱۹۹۳ در نتیجه ممنوعیت پ.ک.ک و اعمالی که با دستگیری عبدالله اوجالان در سال ۱۹۹۹ انجام شد را تحمل کنند. طبیعتا این اقدامات صلح داخلی آلمان را نیز تهدید خواهد کرد. بنابراین، مدارا با پ.ک.ک محدود خواهد بود، اما این اقدامات این سازمان تروریستی فعلاً به طور کامل و عملاً ممنوع نخواهد بود.

مدارا با پ ک ک در آلمان حضور اجتماعی را مختل می کند

سیستم حکومتی فدرال آلمان به دولت مرکزی در برخی مناطق اجازه نمی دهد تا از خارج شدن تحولات از کنترل جلوگیری کند. در واقع، سازمان تروریستی پ‌ک‌ک که بر اساس «دموکراسی و حقوق بشر» مشروعیت می‌یابد و هویت تروریستی آن آگاهانه مورد توجه قرار نمی‌گیرد، توسط حلقه‌های خاصی حمایت می‌شود. در پس‌زمینه این حمایت، نقطه شروع ایدئولوژیک عاشقانه مانند «حق یک ملت بدون دولت برای ایجاد دولت» مبنای گرفته شده است، در حالی که واقعیت‌های ژئوپلیتیک و تاریخی نادیده گرفته می‌شوند. اگرچه هیچ مانعی از سوی جریان اصلی سیاسی در برابر این وضعیت حاشیه ای وجود ندارد، اما اقدامات یک سازمان تروریستی که رسماً ممنوع شده است به طور ضمنی مجاز است. این بیش از یک «نگرش مدارا» است. وضعیت مورد بحث از نظر صلح داخلی آلمان غیرقابل قبول است.

نگرش آرام و مطمئن مقامات آلمانی در این زمینه به این معنا نیست که در آینده مشکلات متفاوتی به وجود نخواهد آمد. در واقع، نباید فراموش کرد که پ‌ک‌ک گهگاه اقداماتی را علیه آلمان انجام می‌دهد. کنار آمدن یک کشور قانون با یک سازمان تروریستی خطرناک نه تنها غیرقانونی، بلکه از نظر اخلاقی نیز غیرقابل قبول است. زیرا رفتار با یک سازمان تروریستی مانند PKK که در هر صورت در خطر خارج شدن از کنترل است، برای افکار عمومی آلمان قابل قبول نخواهد بود. به همین دلیل، تشکیلات سیاسی آلمان باید این موضوع را مورد توجه قرار دهد و وجود و اقدامات یک سازمان تروریستی در خاک خود را که ممکن است به صلح خود و همچنین به منافع متحد نزدیکش، ترکیه آسیب برساند، تحمل نکند.

قبلی «
بعدی »

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *