اخبار

پ ک ک و پژاک در مسیر انتخاباتی اردوغان و بارزانی

نخست وزیر ترکیه با سیاست های ماهرانه ی پ ک ک را به مسیری که خود انتخاب کرده هدایت می کند.

انجمن بی تاوان آذربایجان غربی : با تشديد فعاليت‌هاي ديپلماتيك اقليم كردستان و تركيه و افزايش سطح روابط اقتصادي و سياسي طرفين، تا حدودي توازن سياسي منطقه و فرمول مطلق كوهستان‌ها دستخوش تغيير شده است. پژاك و پ‌ك‌ك از همه بيشتر نگران اين روند روبه رشد روابط ديپلماتيك و … هستند.
تلاش براي جلوگيري از روابط اقليم كردستان و به ويژه حزب دمكرات كردستان عراق و خانواده‌ي مسعود بارزاني با كشورهاي همسايه و بخصوص تركيه، از مهمترين فعاليت‌هاي پژاك و پ‌ك‌‌ك محسوب مي‌شود. آنها امنيت و آرامش خود را در فرمول تناسب معكوس با روابط اقليم كردستان و تركيه و همچنين رابطه با ديگر كشورهاي همسايه بنا نهاده‌اند و اين بدان معني است كه هرچقدر راوبط اقليم كردستان و خانواده‌ي بارزاني‌ها با كشورهاي همسايه روندي روبه رشد داشته باشد، به همان اندازه اين فرقه‌ها خود را در معرض خطر و تهديد احساس مي‌كنند.

با گرم شدن بازار ديپلماتيك تركيه و اقليم كردستان و سفر بارزاني‌ها به تركيه و ديدار با مقامات اين كشور و از همه مهمتر فروش و انتقال نفت كردستان به تركيه، پژاك و پ‌ك‌ك را دچار سر در گمی کرده است . البته اين فرقه‌ها در چنين مواقعي با پوشش كُردي وارد ميدان مي‌شوند و خود را حامي منافع كُردهاي عراق نشان مي‌دهند بطوريكه چندي پيش مصطفي قره‌سو در خصوص فروش و انتقال نفت به تركيه گفته بود، سران اقليم كردستان حق ندارند نفت مردم را بفروشند!‌ آيا قره‌سو تحليل و نظريه‌يي اقتصادي درخصوص نفت اقليم كردستان دارد؟ اينها و صدها نمونه‌ي ديگر نشان از پوششي دارد كه پ‌ك‌ك و پژاك در چنين مواقعي براي خود انتخاب مي‌كنند و گرنه بر كسي پنهان نيست كه همين پ‌ك‌ك كه خود را حامي منافع كُردهاي اقليم معرفي مي‌كند، تاكنون چندين هزار از آنها را به قتل رسانده است؟

سفر اخير نچيروان بارزاني به تركيه و ديدار با مقامات اين كشور، بارديگر شعله‌هاي اين آتش را برافروخت و پ‌ك‌ك و پژاك را در معرض خطر قرار داد. مصادف با سفر بارزاني به تركيه، موضوع آزاد نشدن نمايندگان كُرد به بحث داغ رسانه‌يي و موضوع مهم براي پ‌ك‌ك و زيرشاخه‌ي تركيه‌يي آن (ب‌د‌پ) تبديل شد. درحقيقت اين هم از شگردهاي ويژه‌ي دولت اردوغان است كه با تغيير موضوعات و به روز كردن آنها در مقاطع زماني خاص، در واقع پ‌ك‌ك را به مسيري كه خود انتخاب كرده هدايت مي‌كند.

اما چرا پ‌ك‌ك و پژاك و ديگر زيرشاخه‌هاي مرتبط با اين فرقه‌ها تا اين اندازه از رابط اقليم با تركيه هراس دارند؟ آنچه واضح و آشكار است اينكه موضوع نفت و مسائل داخلي شمال عراق، تنها موضوعاتي براي ورود به موضوع اصلي است و آنهم بحث داغ شمال عراق است كه اينروزها حسابي پ‌ك‌ك و پ‌د‌ك را به خود مشغول كرده است. پ‌د‌ك (حزب دمكرات كردستان عراق) خواستار مشاركت ديگر احزاب و گروههاي سياسي به ويژه حزب الپارتي كه بعنوان زيرشاخه‌ي حزب دمكرات كردستان عراق در سوريه شناخته شده، است و از سوي ديگر پ‌ك‌ك هم از طريق زيرشاخه‌ي خود در اين مناطق(پ‌ي‌د) همچنين اجازه‌يي را به بارزاني نمي‌دهد و اين يكي از مهم‌ترين اهداف مشترك بارزاني و اردوغان شد تا ارتباط نزديك‌تري با همديگر داشته باشند و درباره‌ي شمال سوريه به نظر و برنامه‌ي جامعي برسند.

ديدارهاي اخير بارزاني در روزهاي دوشنبه و سه‌شنبه همين هفته را هم مي‌توان بعنوان تسويه‌حساب نهايي و اتمام حجت با پ‌ي‌د و پ‌ك‌ك در شمال سوريه تلقي كرد. چراكه با اصرار پ‌ك‌ك و پ‌ي‌د بر مواضع خود در اين مناطق، بارزاني وارد مرحله‌ي ديگري از بازي خواهد شد و آن تكرار جنگ با پ‌ك‌ك در مرزهاي مشترك با تركيه و البته با همكاري و كمك ارتش اين كشور است. گفتني است حزب دمكرات و تركيه طي سال‌هاي 1991 تا 1997 چندين بار اين عمل را تجربه كرده و حسابي پ‌ك‌ك را در ميان منگنه قرار دادند و درحالا هم احتمال تكرار اين تجربه بعيد به نظر نخواهد رسيد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا