یادداشت روز

روز هفتم جنگ؛ قدرت‌نمایی خیره کننده ایران

وضعیت آمریکا (و اسرائیل) در جنگ اخیر، وضعیت وزنه برداری است که زیر وزنه در می ماند و اگر نتواند جا خالی بدهد، گردنش می شکند. وزنه بردار باید بتواند در کسری از ثانیه، وزنه را به روی سینه و بالای سر خود بکشد و آن را بالای سر نگه دارد. اما اگر وزنه فوق طاقت او باشد، تمام محاسباتش در هم می ریزد و ممکن است حتی او را فلج کند.

محاسبه آمریکا و اسرائیل، یکسره کردن کار ایران، حداکثر ظرف ۴۸ ساعت بود، اما در حالی که جنگ وارد هفتمین روز خود شده، کوچک ترین ضعفی در ایران در زمینه آفند قدرتمند دیده نمی شود، همچنان که عقبه مردمی نظام نه فقط منفعل نشده بلکه در کف خیابان، حضور انبوه و حماسی دارد.

اکنون عمق رژیم صهیونسیتی و پایگاه ها و پناهگاه‌های نیروهای آمریکایی در منطقه به همان شدت روز اول حنگ، زیر ضرب ایران است، با این تفاوت که بخش مهمی از رادارها و پدافندهای دشمن از کار افتاده و موشک ها به جای هشدارهای ۱۵- ۲۰ دقیقه ای، بدون آژیر هشدار یا حداکثر دو دقیقه پس از آژیر اصابت می کنند. ضمنا ایران از موشک های قدرتمند با سر جنگی ویرانگر تر و مرگبار تر رونمایی می کند.

در این زمینه شبکه سی ان ان از قول کارشناسان گفت: از دست دادن رادار AN-TPY-۲ در حملات ایران یک خسارت عملیاتی بزرگ است و جایگزینی سریع آن دشوار است.

همچنین به گزارش سی‌ان‌ان «سیستم رادار باتری موشکی تاد  در پایگاه السلطی در اردن طبق تصاویر ماهواره‌ای نابود شده است».

ساعتی قبل همزمان با حمله هوایی دشمن به تهران و چند شهر دیگر، محل استقرار نظامیان آمریکایی در هتلی در بحرین با ده انفجار و بدون صدای آژیر در هم کوبیده شد. همچنین خبرگزاری ها از  آتش سوزی گسترده در پایگاه آمریکایی ها در کویت خبر می دهند.

تل آویو هم، دیشب و بامداد امروز شاهد باران کم سابقه موشک ها  و تشکیل خوشه های موشکی پر حجم در آسمان خود بود که با کمترین پدافند، اصابت می کردند. با وجود سانسور شدید، برخی منابع صهیونیستی از مجروحیت ۱۷ نفر فقط در بئر سبع خبر داده آند.

گزارش ها می گویند رژیم صهیونیستی در برابر موشک های ایران کاملا بی دفاع شده است. ویدیو های منتشره از اصابت پیاپی موشک ها حاکی از این است که سپر دفاعی  در بخش های مهمی از اسرائیل تقریبا به فنا رفته است.

گزارش های تصویری مستند، آتش سوزی وسیع در فرودگاه بن گوریون تل‌آویو را در اثر خملات موشکی با کلاهک خوشه‌ای نشان می دهد. گفته می شود بخشی از منطقه موشک باران شده، محل استقرار سوخت‌رسان‌های آمریکا بوده است.

در این میان، روزنامه هاآرتص نوشت: خسارات زیادی در چندین ساختمان در مناطق مرکزی اسرائیل به دنبال حمله اخیر موشک‌های ایرانی وارد شده است.

گزارش جدید یدیعوت آحارونوت هم حاکی است: پس از موج اولیه موشک‌ها، شلیک‌های بیشتری از جانب ایران شناسایی شده و مراکز بیشتری در حالت هشدار قرار گرفته‌اند

خبرنگار ارشد فاکس‌نیوز در اراضی اشغالی گفت: امشب نیز شلیک‌های بیشتری از موشک‌ها به سمت تل‌آویو در راه است.

یوآو جراردوخبرنگار صهیونیستی می گوید:  هشدار های موشکی از ۵ تا ۱۵ دقیقه به ۱ تا ۲ دقیقه کاهش داشته است، دلیل آن از بین رفتن یکی یکی رادار های پدافندی اسرائیل و آمریکا در منطقه است.

بعد دیگر جنگ، ضربات اقتصادی دردناک به جبهه دشمن است. در حالی که ۳۰۰ نفتکش پشت تنگه هرمز متوقف شده اند،  سی‌ان‌ان از توقف کامل تردد نفتکش‌ها در تنگه هرمز برای اولین بار از زمان آغاز جنگ خبر داد.

دویچه بانک آلمان می گوید: بسته شدن کامل هرمز می تواند قیمت نفت را تا ۲۰۰ دلار ببرد

اویل پرایس هم گزارش داده است: اوضاع بازار گاز اروپا با تشدید اختلالات تنگه هرمز در زنجیره‌های تأمین LNG بحرانی شده و قیمت ۲ برابر شده است

بانک آمریکایی جی‌پی‌مورگان پیش بینی کرد : اگر این وضعیت بیش از ۳ هفته طول بکشد، مخازن خلیج فارس پر شده، تولید به اجبار متوقف و قیمت نفت برنت به ۱۲۰ دلار می‌رسد.

در همین حال، بازار سهام آمریکا فقط در روز پنجشنبه، بیش از ۱ تریلیون دلار از ارزش خود را از دست داد.

اما در بعد افکار عمومی، جورج گالوی: نماینده سابق پارلمان انگلیسی تاکید کرد: ایران، اکنون قهرمان اکثریت مردم جهان است

همچنین کریس ویلیامسون، فعال رسانه ای و یوتیوبر انگلیسی می گوید: استقامت خستگی‌ ناپذیر مردم ایران واقعا الهام‌بخش است. آنها در برابر نیروهای شر ایستاده‌اند و مقاومت می‌کنند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا