خبرگزاری بیتاوان: گروهک تروریستی پکک هنوز خبر کشته شدن هزاران نفر از عناصر خود را اعلام نکرده است. در این بین سرنوشت رضا آلتون عضو ارشد پکک و باهوز اردال و صوفی نورالدین و علی حیدر قیطان نامشخص هست. علارغم اینکه ترکیه اعلام کرده است که این نفرات کشته شده اند، اما پ ک ک اسامی این افراد را منتشر نکرده است و بیش از ۳ سال می گذرد که این افراد در هیچ یک از رسانه های پ ک ک دیده نشده اند.
رضا آلتون فرد مورد اعتماد عبداله اوجالان و شخص مورد تایید صدام حسین در دهه ۱۹۷۰ به پ.ک.ک پیوست و از دهه ۱۹۸۰ همواره جزو کادرهای برجسته پ.ک.ک بوده است. سرنوشت رضا آلتون موضوع بحث توده ها شده است و اعضای پ ک ک و منابع نزدیک به پکک می پرسند رضا آلتون کجاست؟
منابع پ.ک.ک در سلیمانیه مدعی هستند که رضا آلتون بر اثر بیماری مرده است و در قبرستان سیوان سلیمانیه دفن شده است شد.رضا آلتون از اردیبهشت ۱۳۹۸ دیده نشده است.
رضا آلتون که نامی مطرح در عرصه دیپلماسی و اقتصادی پ.ک.ک است، روز ۲۰ مارس هنگام حرکت از سنگسر قندیل توسط هواپیماهای جنگی ترکیه در روستای ابوبکر در منطقه قلاتوکان مورد حمله هوایی ترکیه قرار گرفت، که در این حمله از جمله میکائیل اوزدمیر، معروف به ناودار آمد، عضو کمیته دیپلماسی پکک و رئیس روابط خارجی کجک، امرالله دورسون، معروف به سرهات وارتو، سخنگوی پکک، و علی آکتاش، معروف به سینان سور، مدیر منطقه قندیل در این حمله کشته شدند. دولت ترکیه مدعی شد که رضا آلتون نیز در این حمله کشته شده است.
اعضای جدا شده از پ ک ک فاش کردند که رضا آلتون در خودرو مورد هدف نیروی هوایی ترکیه قرار گرفت و در این حمله به شدت مجروح شده بود. رضا آلتون در ۱۱ می ۲۰۱۹ در یک برنامه تلویزیونی ظاهر شد و گفت که در صحنه نبوده است. از برنامه ای که در آن شرکت کرده بود مشخص بود که وضعیت سلامتی اش خوب نیست. بعد از آن روز رضا آلتون هرگز در هیچ برنامه تلویزیونی شرکت نکرد و مقاله ای ننوشت.
منابع پ.ک.ک در سلیمانیه گفتند رضا آلتون پس از مجروح شدن ابتدا در سلیمانیه و سپس در دمشق تحت مداوا قرار گرفت، اما وضعیت سلامتی وی روز به روز بدتر شد. به گفته منابع، رضا آلتون به دلیل مشکلات جسمانی به فرانسه رفته و پزشکان کاری جز کاهش درد او نکرده اند. رضا آلتون بعداً از فرانسه به سلیمانیه بازگشت و مخفیانه در بیمارستانی بستری بود . او با پ.ک.ک ارتباط داشت و سپس در قندیل جان باخت.
منابع پ.ک.ک گفته اند که وضعیت رضا آلتون به خواهرش نورحیات آلتون و خواهرزاده هایش که از اعضای پ.ک.ک هستند گزارش شده و آنها ابراز همدردی کرده اند. اما پکک به آنها گفته است که : «اگر ما اکنون این را فاش کنیم، دولت از آن علیه ما استفاده میکند، بنابراین ما خبر مرگ او را برای عموم فاش نمیکنیم و اجازه میدهیم خانوادهاش آن را مخفی نگه دارند».
سرپوش گذاشتن بر مرگ رضا آلتون ما را به یاد مرگ علی حیدر قیطان می اندازد. علی حیدر قیطان یکی از بنیانگذاران پ.ک.ک در سال ۲۰۱۹ پس از مشکلات سلامتی توسط پ.ک.ک در منطقه گاره اعدام شد. به خانواده اش گفته شد: «ما آن را فاش نمی کنیم، اما اگر بخواهید می توانید آن را فاش کنید.
رضا آلتون در سال ۱۹۵۶ در قیصریه در خانواده ای درسیمی به دنیا آمد. خانواده او به آنکارا نقل مکان کردند و رضا آلتون در محله توزلوچایر بزرگ شد. قبل از پیوستن به پکک، او عضوی از یک باند بود و در آن زمان «سرقت بانکی، اخاذی و مواردی از این قبیل» انجام میداد. او برای سالها در داخل پکک به «شرکت» معروف بودو احتیاجات مالی پ ک ک را از طریق اخاذی و سرقت تامین می کرد.
در سال ۱۹۸۷ دستگیر و زندانی شد. در سال ۱۹۹۱ از زندان آزاد شد و برای تماس با عبدالله اوجالان به دمشق رفت. اما به دلیل رابطه اوجالان با زنان، رضا آلتون از او روی گردان شد و طرفدار جمیل بایک شد.
وی بین سالهای ۱۹۹۳ تا ۲۰۰۰ در کردستان عراق و اردوگاه مخمور زندگی می کرد. او در این مناطق روابط پ.ک.ک با صدام حسین را سازماندهی کرد و مسئول قاچاق اسلحه و مواد مخدر بود.
او در سال ۲۰۰۰ به اروپا رفت و بعداً توسط اوجالان مورد بازجویی قرار گرفت. او از رفتن به کوه امتناع کرد و سازمان به او گفت: “اگر به کوه نرود، او را خائن می دانند”. جالب اینجاست که در همین لحظه بود که دولت فرانسه او را دستگیر و از رفتن به کوهستان جلوگیری کرد. در سال ۱۳۸۶ به قندیل رفت و تحقیقات طولانی را پشت سر گذاشت. او نبردی بزرگ با مراد کارایلان انجام داد. تحت رهبری جمیل بایک، رضا در سال ۲۰۱۳ به عنوان رئیس مشترک کجک به سمت رهبری ارشد بازگشت.
رضا آلتون در داخل پ.ک.ک به عنوان یک توطئه گر، غیر اصولی و عمل گرا شناخته می شود. او یکی از نزدیک ترین یاران جمیل بایک بود و گفته می شد عملا قوی تر از کاراسو و دوران کالکان بود.
فراخوان عبدالله اوجالان در ۲۷ فوریه که در آن هیچ حقی برای کردها مطالبه نشده است ، واکنش شدید کردها را به همراه داشت. بسیاری از مردم می پرسند: “آیا فرزندان ما که در جنگ کشته شده اند خون شان هدر رفت؟” تخمین زده می شود که حدود ۴۰۰۰۰ نفر در نبرد با PKK کشته شده اند.
طبق گزارشها، پکک اسامی ۳۵۰۰ نفر را که در گذشته کشته شدهاند پنهان کرده است، به ویژه از زمانی که تعداد زیادی از جوانان کرد در نبردهای شمزینان، نبرد خندقها، شکستهای آن در شمال سوریه و در حملاتی که دولت ترکیه انجام داد، کشته شدهاند، اما نام آنها فاش نشده است. علاوه بر عضوهای میان رده ، بسیاری از فرماندهان میانی و ارشد مانند صوفی نورالدین، باهوز اردال ،صبری باشقلی و آمینه ترک نیز کشته شده اند، اما پ ک ک هنوز کشته شدن آنها را اعلام نکرده است.