۱۶ آذر ۱۴۰۳
  • خانه
  • >
  • یادداشت روز
  • >
  • جاسوسی در لباس رهبری؛ حقایقی درباره اوجالان سرکرده پ‌ک‌ک و پژاک

جاسوسی در لباس رهبری؛ حقایقی درباره اوجالان سرکرده پ‌ک‌ک و پژاک

  • ۴ آذر ۱۴۰۳
  • ۷۳ بازدید
  • ۰

شواهدی وجود دارند که نشان میدهد ترکیه پ.ک.ک را به وسیله اوجلان در جهت منافع خود به کار می‌گیرد.

به گزارش انجمن بی تاوان،سمیرا رستمی کارشناس مسائل منطقه در یادداشتی درباره گروه کارگران کردستان ترکیه(پ.ک.ک) نوشت: گروهک تروریستی پ.ک.ک (گروه کارگران کردستان)سال ۱۹۷۸میلادی با شعار مبارزه برای استقلال کردستان تأسیس شده و در سال ۱۹۸۴ میلادی هم مبارزه مسلحانه را آغاز کرد. این گروه که به اعمال خشونت آمیز و رادیکال بودن شهرت دارد ناگهان درگیر اتفاق سنگینی می شود و خبر دستگیری رهبرش یعنی عبدالله اوجالان در سال ۱۹۹۹ میلادی اعضای این گروهک را شوکه کرد.

این اتفاق باعث شد که برای مدت کوتاهی این گروهک دست از فعالیت بردارد و به یک آتش‌بس یک طرفه تن بدهد، اما ناگهان در سال ۲۰۰۴ دوباره سربرمیاورد و در سال های بعدتر از آن با چهره و شعار هایی متفاوت تر از گذشته فعالیت خود را ادامه میدهد دیگر خبری از تلاش برای استقلال کردستان نیست و به خود مدیریتی دمکراتیک که اصطلاحی است برای رهایی از بار تجزیه طلبی روی آوردند .

از طرفی هم تمرکز خود را از ترکیه برداشته و سعی در نفوذ در سایر بخش های کرنشین کردند و حال تبدیل به مشکل امنیتی برای دیگر مناطق همجوار ترکیه شده اند ، همچنین بهانه و حجتی برای دخالت ترکیه در امور داخلی کشورهای همسایه شده است به خصوص در عراق و سوریه که عملا ترکیه به بهانه مبارزه با تروریسم یا همان پ.ک.ک دست به اشغال خاک آنها زده است.

همه این اتفاقات باعث مطرح شدن سوالی شده است که آیا اوجالان پس از دستگیری تبدیل به یک مهره برای میت ترکیه شده که از طریق او پ‌.ک.ک را در جهت منافع ترکیه مدیریت کند؟ این مسئله شاید برای برخی عجیب به نظر برسد که چرا ترکیه بجای نابود کردن آنها تصمیم به تعامل با این گروه مخالف خود را گرفته است ؟ گروهی که به صورت مسلحانه با آن میجنگند! در پاسخ باید گفت که شواهدی وجود دارند که نشان میدهد ترکیه پ.ک.ک را به وسیله اوجالان در جهت منافع خود به کار میگیرد.

بعد از اینکه اوجالان دستگیر شد ترکیه می‌توانست به آسانی او را اعدام کند یا حتی به نوعی او را به قتل برساند که بعدا مسئولیتش را هم بر عهده نگیرد اما نه تنها او را زنده نگهداشت بلکه به او اجازه نوشتن کتاب و رهبری گروه را در داخل زندان داد ! اینجا این سوال مطرح می شود که اصلا چرا او را دستگیر کرده اند وقتی که او بازهم توانایی رهبری و خط مشی دادن به گروهش را دارد ! غیر ازین که این خط مشی جدید در امتداد منافع خود ترکیه و دستگاه های امنیتی آن است؟

این احتمال هم که به دلایل حقوق بشری نمی توانستند محدودیت هایی را بر او فرض کند نمی‌تواند درست باشد. زیرا تا مدتی پیش به مدت چهارسال اجازه هیچگونه ملاقاتی با او را نمی‌دادند و مدام به خاطر تنبیه انضباطی او را از ارتباط با بیرون زندان منع میکرند . آیا نمیتوانستند همین رویه را پیش بگیرند، یا فقط در مواقعی که لازم ببینند او را برای نمایش بیرون می‌آورند و مانند مهره حرکت میدهند؟ مسئله ای که خود اوجالان در فیلمی که از او بازجویی میشود به آن اقرار می‌کند و به صورت داوطلبانه میخواهد که عامل میت ترکیه شود و می‌گوید: همانگونه که بسیاری از کشورها از جمله آمریکا عواملی در کشور های دیگر دارند من هم مهره‌ی شما می‌شوم. اما چه دلایلی وجود دارد که باعث می‌شود ترکیه به جای اعدام از او استفاده کند و چه منافعی را برای ترکیه فراهم میکند ؟

موقعی که اوجالان مهره‌ی خودشان باشد زنده نگهداشتنش منافع بسیار بیشتری برای ترکیه دارد تا حذف کردنش ازجمله: اگر او را ازبین میبردند و پ‌ک‌ک به تاریخ میپیوست احتمال تشکیل احزاب و افکار دیگری که به قول خودشان پیگیر احقاق حقوق کرد ها باشند و راه پ‌ک‌ک را دنبال کنند وجود داشت پس وجود یک گروه منحرف شده برای جلوگیری از تشکیل هسته های دیگر ضروری است

و درصورتی هم که حتی بعد از مرگ اوجالان پ‌ک‌ک باقی می‌ماند احتمال قدرت گرفتن یک رهبر جانشین درون خود پ‌ک‌ک که دوباره تبدیل به یک تهدید امنیتی شود وجود داشت.

برای همین زنده اش بهتر از مرده این فرد بود از سویی دیگر با اجازه دادن به انتشار افکار جدید و دیکته شده اوجالان در زندان خواسته های پ‌ک‌ک را از استقلال طلبی به خودمدیرتی دمکراتیک تقلیل داده و از دشمنی با ترکیه به تنهایی به دشمنی با کل سیستم جهانی رسانده است کاری که نه تنها در توان طرفداران این گروهِ کوچک و محدود نیست بلکه باعث هدر رفت انرژی محدود این گروه و کاهش پتانسیل آنها در مقابله با ترکیه نیز می‌شود.

مسئله بعدی دادن حجت به ترکیه برای دخالت در امور کشور های همسایه مانند عراق و سوریه است.

دیگر بسیار روشن و آشکار است که در این کشورها ترکیه به دنبال اهداف استراتژیک و کشورگشایی است و برهمگان عیان است که ترکیه تا چه عمقی را در این کشورها به بهانه سکونت دادن پناهندگان و مبارزه با ترور اشغال و تحت کنترل درآورده است. جالب تر اینجاست که ترکیه ادعای مالکیت این سرزمین ها را تحت عنوان میثاق ملی سال هاست که مطرح میکند اما حالا به لطف پ‌ک‌ک خیلی آسان به آن دست یافته است و برای تشکیل دوباره امپراطوری نوعثمانی خیز برداشته است.

منبع: مشرق

قبلی «
بعدی »

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تازه‌ترین عناوین