۲ آذر ۱۴۰۳
  • خانه
  • >
  • یادداشت روز
  • >
  • تعریف پ.ک.ک و پژاک از آزادی عقیدی به اطاعت به اطاعت بی چون و چرا از اوجالان ختم می شود

تعریف پ.ک.ک و پژاک از آزادی عقیدی به اطاعت به اطاعت بی چون و چرا از اوجالان ختم می شود

  • ۵ تیر ۱۴۰۲
  • ۲۳۱ بازدید
  • ۰

انجمن بی تاوان : آزادی عقیده بحثی جهانی و مورد قبول همه کشورهای عضو سازمان ملل متحد است و این مسئله در منشور آن سازمان نیز آورده شده است. یکی از موارد مهم این است افراد ناچار نشوند از دین و اعتقاد خود – با زور یا با فریب – محروم شوند. نقض این مورد یک جرم است. منتقدان گروه تروریستی کارگران کردستان (پ.ک.ک) می گویند سران این سازمان به اعضای خود اجازه نمی‌دهند در انتخاب و یا ادامه اعتقاد دینی خود آزاد باشند و آنان را پس از شستشوی مغزی در مسیری قرار می دهند که همانند فرقه هاست.

ابراهیم گوچلو، سیاستمدار کرد، همانند بسیاری از سیاستمداران کرد می‌گوید: “پ ک ک معیارهای یک حزب عادی را ندارد چون اعضای آن نه حق رای دارند و نه حق اعتراض”. همچنین، دکتر عبدالرحمن شات، استاد علوم اسلامی در دانشگاه هامبورگ و کرد ترکیه، می‌گوید: “پ.ک.ک در ظاهر مدعی است با اسلام در تنافر نیست اما در عمل اقدامات آن ضد اسلامی است.” این استاد علوم اسلامی به مواردی از قبیل زیر به عنوان مصداق اسلام‌ستیزی پ ک ک می‌پردازد در حالی که اکثریت جامعه کرد به دین اسلام اعتقاد دارند: “ممنوعیت سوگند خوردن به قرآن و اجبار به سوگند خوردن به عکس عبدالله اوجالان. ممنوعیت ادای فرایض دینی مانند روزه و نماز برای اعضا”.

ماده ۱۸ اعلامیه جهانی حقوق بشر می‌گوید: “هر انسانی محق به داشتن آزادی اندیشه، وجدان و دین است؛ این حق شامل آزادی عقیده، تغییر عقیده، و آزادی علنی [و آشکار] کردن آئین و ابراز عقیده، چه به صورت تنها، چه به صورت جمعی یا به اتفاق دیگران، در قالب آموزش، اجرای مناسک، عبادت و برگزاری آن در محیط عمومی یا خصوصی است و هیچ فردی حق اهانت و تعرض به فرد دیگری به لحاظ تمایز و اختلاف اندیشه ندارد.”بسیاری از اعضای جدا‌شده پ.ک.ک و همچنین تصاویر مراسم‌های سوگند آن که در سایت‌های رسمی آن نیز منتشر شده‌اند موارد بالا را تایید می‌کنند. این در حالیست که حق آزادی دین و عقیده از اساسی‌ترین حقوق بشر است و حتی می‌توان گفت ایده کلی حقوق بشر در تاریخچه حمایت از اقلیت‌های دینی قرار دارد. این حق که در اولین قوانین حقوق بشری داخلی همچون اعلامیه فرانسوی حقوق بشر و شهروند و اولین اصلاحیه قانون اساسی آمریکا” منعکس شده است از ابتدای نهضت جهانی حقوق بشر نیز مورد توجه بوده و در مهم‌ترین اسناد بین‌المللی حقوق بشر همچون اعلامیه جهانی حقوق بشر، میثاق حقوق مدنی و سیاسی، کنوانسیون اروپایی حقوق بشر، کنوانسیون آمریکایی حقوق بشر و منشور آفریقایی حقوق بشر و ملت‌ها مورد تاکید قرار گرفته است.

قبلی «
بعدی »

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *