۲ آذر ۱۴۰۳
  • خانه
  • >
  • گزارشگر
  • >
  • سرکرده سابق داعش با کمک پ.ک.ک از عراق به سوریه منتقل شد

سرکرده سابق داعش با کمک پ.ک.ک از عراق به سوریه منتقل شد

  • ۱۸ بهمن ۱۴۰۰
  • ۵۱۰ بازدید
  • ۰

به گزارش انجمن بی تاوان، روز جمعه جو بایدن رئیس جمهور آمریکا از کشته شدن «ابو ابراهیم الهاشمی القریشی»، سرکرده گروه تروریستی داعش، در حمله نیروهای آمریکایی به روستای «اطمه» در ادلب سوریه خبر داد.

در این خصوص نشریه “ترکیه گازتسی” با اشاره به همکاری پ ک ک با رهبر کشته شده داعش نوشته است: پس از کشته شدن ابوبکر البغدادی، ابو ابراهیم القریشی به عنوان رهبر جدید این گروه منصوب شد.

وی در منطقه دیاله-جبل حمرین مخفی شده بود که با عملیات هوایی ائتلاف آمریکایی ضد داعش در این منطقه مجروح شده و با هویتهای جعلی متعدد که ۸ بار تغییر یافت، با طی مسافت طولانی و در ۱۴ اقامت در طول مسیر، به ادلب سوریه رسید.

اولین ایستگاه القریشی، استان صلاح الدین عراق بود که با رشوه به پیشمرگه و پ ک ک تحت عنوان یک خانواده با اولین هویت جعلی به موصل رفت. وی از آنجا به سنجار رفته و بعد از چند روز توقف به مرز سوریه منتقل شده و در “تل آروس” سوریه ساکن شد.

“شدادی” دومین محل اقامت رهبر داعش در سوریه بود و پس از آن به دیر الزور رسید و آنجا با هویت “عامر یوسف” مسیر خود را ادامه داد.

رهبر داعش در مناطق تحت اشغال پ ک ک در سوریه به حرکت خود ادامه داد و به حسکه رسید. بعد از آن در عفرین با کمک قاچاقچیان پ ک ک به ادلب رسید.

این رهبر داعش که اصالتی تلعفری داشت، با طی مسافت ۹۵۰ کیلومتری و در ۲٫۵ ماه به ادلب رسید.

بر اساس این گزارش، رهبر داعش که مدیریت ۳۰ تن طلای این گروه تروریستی را در اختیار داشت، برای این انتقال خود، ۳٫۵ تا ۴ کیلوی آن را به عنوان رشوه به گروه پ ک ک داده است.

«القرشی» ملقب به «عبدالله قارداش» که بود؟

از او به عنوان خلیفه بدون قلمرو داعش یاد می‌شد. کسی که حتی پیش از رسیدن به خلافت هم بسیاری از امور گروه موسوم به داعش را به عهده داشت.

عناصر گروهش او را «عبدالله» صدا می‌زدند. یکی دیگر از نام‌های جانشین بغدادی از میان ده‌ها نام گیج کننده دیگر که برای حفظ هویتش استفاده می‌شد و حتی اعضای داعش هم نام واقعی او را نمی‌دانستند.

«امیر محمد عبدالرحمان المولا الصلبی یا ابو ابراهیم هاشمی القرشی» که نام واقعی‌اش حتی از اعضای داعش مخفی نگه داشته شده بود، در ناحیه «المحلبیه» موصل و در استان نینوای عراق به دنیا آمد. وی در یک شهر کوچک در سال ۱۹۷۶ به دنیا آمد و به این ترتیب بر اساس گزارش‌ها او در زمان مرگ ۴۵ ساله بوده است. او یکی از ۱۷ فرزند خانواده بود.

«محلبیه و تلعفر و حضر» روستاهایی دور افتاده در نزدیکی موصل بودند که سال ۲۰۰۳ میلادی القاعده در آن مناطق عراق ظهور یافت و پایگاهش را محکم کرد. در واقع، بیشتر سرکرده‌های داعش از این ناحیه برخاستند. سال ۲۰۰۳ که آمریکا به عراق حمله کرد،‌ «القرشی» فعالیتش را با القاعده شروع کرده بود. وقتی شرایط عراق به سمت خشونت کشیده شد، معنایش این بود که اشخاصی مثل القرشی با پیشینه همکاری با گروه‌های افراطی، زمینه مناسبی پیدا کردند که به رأس هرم رهبری گروه نزدیک شوند. گفته می‌شد او در رشته مطالعات شریعت در دانشگاه موصل تحصیل کرده است.

او سال ۲۰۰۸ بازداشت شد و تنها تصویری که آن موقع از او وجود داشت همان بود که نیروهای آمریکایی او را در زندان «بوکا» در جنوب عراق بازجویی کردند. او ماه‌ها تحت بازجویی بود. نظامیان آمریکایی ادعا کرده‌اند که در بازجویی او اطلاعات خوبی از ده‌ها عضو داعش در اختیار آنها قرار داده که امکان راستی‌آزمایی این ادعا وجود ندارد. اوایل سال ۲۰۱۰ میلادی یعنی بیش از یک دهه پیش، او به ابوبکر بغدادی،‌ به سرکرده قبلی داعش نزدیک شد. در اوج دوران فعالیت داعش او به نوعی نقش وزیر «عدلیه» را داشت و بر مجازات‌های سنگین از جمله اعدام‌ها نظارت می‌کرد.

وقتی داعش در سال ۲۰۱۴ شهر شنگال (سنجار) را گرفت، بی‌رحمی او عیان‌تر شد. هزاران نفر از اعضای اقلیت ایزدی کشته شدند. ۷ هزار زن ایزدی به بردگی گرفته و برخی کشته شدند. عملیاتی که سازمان ملل متحد آن را مشابه نسل‌کشی می‌داند. افرادی از داخل داعش ادعا کرده‌اند که آن زمان بعضی از نیروهای عراقی عضو داعش مخالف به اسارت گرفتن زنان بودند اما القرشی برای بردگی زنان توجیهات مذهبی داشت و از آن دفاع می‌کرد. با ادامه حملات نظامی علیه داعش، شمار زیادی از سران این گروه کشته شدند و القرشی که مانده بود بیش از پیش به ابوبکر بغدادی نزدیک شد. تلاش‌های زیادی برای کشتن «القرشی» انجام شد که فقط یکی از آنها به هدف نزدیک شد.

سال ۲۰۱۷ از دست دادن دومین شهر بزرگ عراق، آغاز افول داعش بود. اکتبر آن سال بغدادی و القرشی وارد شهر مرزی ابوکمال در سوریه شدند جایی که هدف حمله مرگبار هوایی قرار گرفتند. محافظان آنها کشته شدند. بعد از حمله به شهر مرزی «باغوز» سوریه رفتند. همانجا بود که سرکرده داعش در سال ۲۰۱۹ کشته شد و به دنبال آن هزاران نفر از اعضای داعش و خانواده‌های آنان تسلیم شدند.

۲۶اکتبر ۲۰۱۹ با مرگ ابوبکر بغدادی در حمله آمریکا، «القرشی» ملقب به «عبدالله قرداش» که از قبل تصور می‌شد جانشین بغدادی شود، به ریاست گروه رسید. وی نهایت روز گذشته کشته شد.

قبلی «
بعدی »

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *