۲ دی ۱۴۰۳
  • خانه
  • >
  • اخبار
  • >
  • کردهای سوریه خواهان اخراج پ.ک.ک از منطقه هستند

کردهای سوریه خواهان اخراج پ.ک.ک از منطقه هستند

  • ۱۷ شهریور ۱۴۰۰
  • ۳۱۸ بازدید
  • ۰
به گزارش انجمن بی تاوان، عبدالله امام مسئول رسانه‌ای حرکت آزادی کُردستانی(ŞAK) در سوریه اظهار کرد:سفر ماکرون، ریزس جمهور فرانسه به اقلیم کُردستان عراق معانی مهمی داشت.نقش فرانسه در منطقه، نقش تاریخی است.فرانسه و بریتانیا در جنگ حهانی اول و در سال ۱۹۱۶ بر اساس قرارداد سایس-پیکو کُردستان عراق و کُردستان سوریه را که آن‌زمان بخشی از دولت عثمانی بود را تقسیم کردند و این دو بخش کُردنشین سهم‌ فرانسه شدند.سال ۱۹۲۰ قرارداد دیگری نوشته شد و کُردستان عراق سهم انگلیس و کُردستان سوریه سهم فرانسه شد. به همین خاطر کُردهای سوریه ارتباط زیادی با فرانسویان پیدا کردند.
وی ادامه داد:زمانی که در سال ۱۹۴۶، فرانسه از سوریه خارج شد، مسئله کُردها در سوریه را مسکوت گذاشت و راه‌حلی برای آن پیدا نکرد.البته همین سناریو توسط بریتانیا در عراق تکرار شد و کُردهای عراق نیز در این قضیه ضررمند شدند.
وی افزود:در کنفرانس مطبوعاتی ماکرون و آقای نیچروان بارزانی، رییس اقلیم کُردستان عراق، ماکرون به موضوع مسئله کُرد بصورت گسترده در خاورمیانه اشاره کرد.نگرش فرانسه نسبت به کُردها نگرش مثبت و خوبی است.
مسئول رسانه‌ای حرکت آزادی کُردستانی(ŞAK) در سوریه گفت:فرانسه در قبال مسئله کُرد و شرایط تاریخی که مسبب آن بوده، خود را مسئول می‌داند و در همین چهارچوب بود که در سال ۱۹۹۱ و پس از کوچ میلیونی کُردهای عراق بعد از حمله ارتش صدام، فرانسه در شورای امنیت سازمان‌ ملل از کُردها حمایت کرد و منجر به تصویب مدار ۶۸۸ برای حراست از کُردها در این شورا شد و پس از آن بود که کُردهای عراق موفق به تشکیل پارلمان و حکومت محلی شدند.
عبدالله امام درباره نقش فرانسه در موضوع کُردها در سوریه، تصریح کرد:فرانسه می‌خواهد که در قضیه کُرد در سوریه نقش ایفا کند اما مسئله کُردها در سوریه تنها در دست فرانسه نیست.درست است فرانسه یکی از اعضای دائمی شورای امنیت و دارای حق وتو است اما آنچه که مسلم است، قدرت فراوان اقتصادی و نظامی در دست آمریکا است.همچنین توان نظامی امروز در سوریه در اختیار آمریکا و روسیه و ترکیه و ایران است.آمریکا در شرق فرات دارای قدرت است و فرانسه بدون آمریکا نمی‌تواند دست به اقدامی بزند.لذا فرانسه نمی‌تواند به بدیل آمریکا در مسئله کُردها در داخل سوریه تبدیل شود.
وی خاطرنشان کرد:پیش از آن که آمریکا بعنوان طرف سوم و تضمین کننده مذاکرات کُردی-کُردی میان احزاب کُرد سوری حاضر شود، فرانسه این نقش را برعهده داشت اما مذاکرات پاریس نتوانست موفق شود.امروز در صورتی که آمریکا موافق باشد، با مدیریت و حضور آمریکا فرانسه نیز می‌خواهد در مذاکرات کُردی-کُردی نقش ایفا کند. فرانسه و آمریکا مقابل یکدیگر نیستند بلکه دوست و متحد یکدیگر هستند و تکمیل کننده یکدیگر در موضوعات هستند.
مسئول رسانه‌ای حرکت آزادی کُردستانی(ŞAK) در سوریه ادامه داد:همانطور که مسئولان فرانسی اشاره کردند در صورتی که آمریکا از عراق خارج شود، تمایل دارند که در عراق بمانند و آمریکایی‌ها نیز مشکلی با این‌ مسئله ندارند.این موضوع خوبی است اگر فرانسوی‌ها در عراق بمانند و به عراقی‌ها و کُردها کمک کنند.
این‌ حقوقدان کُرد درباره نقش فرانسه در مشارکت دادن کُردها در مذاکرات راه‌حل سیاسی برای سوریه در ژنو، اظهار کرد:فرانسه می‌تواند نقش مهمی ایفا کند، البته باز در کنار آمریکا قادر به چنین کاری است.اگر مذاکرات کُردی-کُردی به سرانجام مناسبی برسد، نقش کُردها در ژنو بصورت چشمگیری افزایش می‌یابد و نمایندگان آن‌ها نیز در مذاکرات بیشتر می‌شود.
عبدالله امام افزود:امروز بازی و توپ در زمین کُردها است. همه چیز از ما خواسته می‌شود،اگر ما احزاب کُرد به توافق برسیم فرانسه و دیگر کشورها می‌توانند به ما کمک کنند.در این‌ چند روز هیاتی آمریکایی با نیروهای سوریه دموکراتیک نشستی برگزار کرد و در این‌ نشست گفته شد آن‌ها می‌توانند که از حمله ترکیه به کُردستتن سوریه جلوگیری کنند در صورتی که مذاکرات کُردی به سرانجام برسد و اعضای پ.ک.ک از سوریه خارج شوند.
وی تاکید کرد:امروز وجود پ.ک.ک در کُردستان سوریه یک دردسر بزرگ است.ترکیه می‌خواهد پ.ک.ک در سوریه باقی بماند تا به حملات خود مشروعیت بدهد. مردم از ما می‌خواهند تا پ.ک.ک را از سوریه بیرون کنیم.پ.ک.ک اگر از سوریه بیرون رود، نیمی از مشکلات ما حل می‌شود.
قبلی «
بعدی »

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *