نیروهای امنیتی عراق و میانجیگران قبیلهای چندی پیش موفق شدند چهار دختر عرب از مجموع شش نفری را که ماه گذشته توسط شورای زنان (بخشی از ساختار پ ک ک در شهر سنجار (۱۱۵ کیلومتری غرب نینوا) اغوا شده بودند، بازپس گیرند.
به گزارش انجمن بی تاوان به نقل از العربی الجدید، پدیده جذب زنان و مردان عراقی در نینوا و اقلیم کردستان در شمال عراق دیگر موضوع جدیدی نیست چرا که سالهاست این پدیده کم و بیش دیده میشود اما آنچه جدید است، جذب غیرنظامیان عرب اهل سنت از سوی گروه تروریستی پ.ک.ک در روستاها و مناطق اطراف شهر سنجار است؛ چیزی که پیش از این تنها محدود به ایزدیها و کُردها بود.
در ویدئوی منتشر شده، افسران ارتش عراق در لشکر ۲۰ و تعدادی از فرماندهان الحشد الشعبی در اوایل ماه گذشته در مقر پ ک ک در حومه سنجار حضور یافته و به سخنان مترجم عربی که شروط یکی از رهبران پ ک ک درخصوص شروط بازگرداندن این دختران را ترجمه میکرد، گوش میدادند، این عضو ارشد پ ک ک بر عدم قتل و کتک زدن این دختران از سوی خانوادههایشان تاکید کرد و در نهایت ۴ نفر از این دختران با فرماندهان ارتش و حشد بازگشتند اما دو نفر دیگر ترجیح دادند در مقر پ ک ک بمانند.
این صحنهها حاکی از کنترل گروه تروریستی کارگران کردستان ترکیه بر شهر سنجار در مرز حسکه سوریه و نیز عدم حضور دولت عراق و خروج آن از کنترل بغداد است؛ امری که نمایندگان این شهر نیز آن را تایید میکنند.
جذب مردان و زنان در سنجار در کادرهای پ.ک.ک در سال ۲۰۱۴ و پس از اینکه گروه کنترل خود را بر کوه سنجار تحکیم کرد و داعش نتوانست به سمت آن پیشروی کند، آغاز شد.
پس از اینکه نیروهای پیشمرگه تحت حمایت پ.ک.ک و ائتلاف بین المللی به رهبری ایالات متحده آمریکا کنترل بخشهای محدودی از سنجار را در اوایل سال ۲۰۱۵ به دست گرفتند، موضوع به همین شکل باقی ماند.
با این حال، عملیات جذب نیرو پس از به دست گرفتن کنترل مجدد بر تمام مناطق سنجار در پایان همان سال بدتر شد و یکی از بزرگترین مناطق عراق را به منطقه نفوذ پ.ک.ک تبدیل کرد.
یک مقام ارشد نظامی عراقی در فرماندهی عملیات نینوا که خواست نامش فاش نشود، به العربی الجدید درباره تعداد عربهای اهل سنت که به خاطر پول به پ.ک.ک پیوستهاند، گفت.
وی توضیح داد از سال ۲۰۱۷ بیش از ۸۰۰ مرد از روستاهای عرب نشین به همراه حدود ۱۰۰ زن عرب در ازای کمکهای ماهانه پ.ک.ک بین ۳۰۰ تا ۴۰۰ دلار به این گروه تروریستی پیوستند.
این مقام نظامی عراقی افزود: تعداد زنان عرب که داوطلبانه به پ.ک.ک در سال جاری پیوستند به هفت نفر رسیده است که چهار تن از آنان از روستای ام الذیبان، دو تن از روستای بورجاری و یک تن از آنان از روستای حصاویک بودهاند لذا هیچ گونه آدمربایی رخ نداده است، بلکه فقط عملیات جذب و اغواگری انجام شده است.
عملیات جذب و اغوای شهروندان عرب بخشی از مسئولیت «یگان حفاظت از سنجار» به عنوان شاخه محلی پ.ک.ک یا همان «الیبشه» است.
سعدیه (۳۲ ساله)، یکی از زنانی که قبلاً به کادر زنان PKK پیوسته بود و توانست از آن جدا شود، در مصاحبه با العربی الجدید گفت که «من در اواخر سال ۲۰۲۱ میلادی از طریق کمپین کمکهالی مالی پ ک ک در منطقه به این حزب پیوستم.»
وی تاکید کرد سایر زنان همراه من ماهانه مبلغی بالغ بر ۳۵۰۰۰۰ دینار (۲۳۰ دلار) دریافت میکردند که تنها منبع امرار معاش ما برای زندگی در روستای ام الخباری واقع در نزدیکی کوه سنجار و نزدیکی مرز عراق به سوریه بود، شوهر من در جنگ داعش کشته شد و سه فرزند دارم.
این زن عراقی در پایان گفت: پس از آنکه پ.ک.ک دستور داد باید به منطقهای دور در اردوگاهی مختلط با مردان نقل مکان کنیم، من این گروه را ترک کردم، چرا که پدرم و برادران شوهرم به این امر اعتراض کردند و به محض ترک گروه، حقوق ماهانه هم قطع شد.