۴ بهمن ۱۴۰۳
  • خانه
  • >
  • گزارشگر
  • >
  • نیروهای SDF وابسته به PKK، حافظان صلح یا منبع بی ثباتی؟

نیروهای SDF وابسته به PKK، حافظان صلح یا منبع بی ثباتی؟

  • ۲۹ دی ۱۴۰۳
  • ۴۲ بازدید
  • ۰

انجمن بی تاوان: یگان‌های به اصطلاح مدافع خلق (YPG) و یگان‌های به اصطلاح حفاظت از زنان (YPJ)، اجزای اصلی نیروهای دموکراتیک سوریه (SDF)، همچنان محور بحث‌ها درباره آینده سوریه هستند. در حالی که نیروهای دموکراتیک سوریه مدعی نقش ابزاری در مبارزه با داعش است، وابستگی آن به گروه تروریستی کارگران کردستان (پ‌ک‌ک) – گروهی که توسط بیش از ده‌ها کشور و سازمان از جمله ترکیه، اتحادیه اروپا، ناتو، ایالات متحده و بریتانیا به عنوان یک سازمان تروریستی شناخته شده است، نگرانی های قابل توجهی را ایجاد می کند.

اسعد الشعبانی وزیر امور خارجه سوریه و هاکان فیدان وزیر امور خارجه ترکیه روز چهارشنبه در آنکارا گفتگو کردند و بر تعهد مشترک خود به تمامیت ارضی سوریه تاکید کردند. هر دو وزیر بر لزوم جلوگیری از هر گونه تقسیم اراضی سوریه تأکید کردند و فیدان متعهد به حمایت ترکیه در مبارزه با تروریسم و ​​بازسازی نهادهای سوریه شد.

فیدان گفت: ما آماده حمایت از وحدت خاک سوریه هستیم و تجربه گسترده ای در مبارزه با تروریسم داریم. وی بر علاقه ترکیه به تقویت ثبات منطقه ای و تسهیل بازگشت میلیون ها آواره به خانه هایشان تاکید کرد.

الشعبانی آینه این اولویت ها بود و خواستار خروج نیروهای دموکراتیک سوریه از شمال شرق سوریه شد. او گفت: «حضور نیروهای سوریه دموکراتیک در شمال و شرق کشور دیگر موجه نیست» و خواستار ارزیابی مجدد نهادهایی شد که در ۱۴ سال گذشته تأسیس شده‌اند.

نیروهای دموکراتیک سوریه به رهبری مظلوم عبدی، شریک حیاتی ایالات متحده در مبارزه با داعش بوده است. این گروه پیروزی هایی را علیه این گروه به دست آورده است و اردوگاه های بازداشتی را که جنگجویان داعش و خانواده های آنها را در خود جای داده اند، مدیریت می کند. علیرغم این دستاوردها، ارتباط نیروهای دموکراتیک سوریه با پ.ک.ک انتقاد بسیاری از کشورها را برانگیخته است.

در دیدارهای اخیر با رهبران کرد، عبدی برای مذاکره با دولت جدید سوریه ابراز تمایل کرد. او ادغام نهادهای خودگردان با ساختارهای دولت مرکزی با حفظ خودمختاری منطقه ای را پیشنهاد کرد. عبدی استدلال کرد که این رویکرد می تواند به نارضایتی های تاریخی رسیدگی کند و وحدت را تقویت کند.

عبدی همچنین پیشنهاد کنار گذاشتن کنترل میادین نفتی در شمال شرق سوریه را به شرط توزیع عادلانه درآمدها در سراسر استان های سوریه ارائه کرد. با این حال، او تاکید کرد که نیروهای دموکراتیک سوریه قصد انحلال را ندارد و ادامه حضور این گروه را برای ثبات منطقه و حقوق کردها ضروری می داند.

در حالی که حامیان نیروهای دموکراتیک سوریه بر مشارکت آن در مبارزه با داعش تاکید می کنند، منتقدان استدلال می کنند که حضور آن حاکمیت سوریه را تضعیف می کند. هم الشعبانی و هم فیدان خواستار خروج گروه های وابسته به پ.ک.ک شده اند و خروج آنها را برای وحدت و ثبات ملی ضروری می دانند.

با این حال، ایالات متحده در حمایت خود از SDF ثابت قدم است. سناتور مارکو روبیو، نامزد وزیر خارجه آمریکا، بر نقش محوری نیروهای دموکراتیک سوریه در بازداشت جنگجویان داعش و حفظ امنیت در شمال شرق سوریه تاکید کرد. روبیو هشدار داد که کنار گذاشتن نیروهای SDF می تواند منطقه را بی ثبات کند و تلاش های ضد تروریسم را خنثی کند.

کردها از زندان‌هایی که جنگجویان داعش در آن نگهداری می‌شوند، محافظت می‌کنند. بدون آنها، خطر تجدید حیات قابل توجه است.

تلاش ها برای آشتی دادن نقش نیروهای SDF با اهداف گسترده تر سوریه ادامه دارد. رهبران کرد با مقامات سوری گفتگو کرده و بر اهمیت گفتگو و سازش مسالمت آمیز تاکید کرده اند. طرح‌های میانجی‌گری، مانند طرح‌های پیشنهادی اقلیم کردستان عراق، به دنبال رفع نگرانی‌های ترکیه و در عین حال حفظ ساختارهای حکومتی کردها است.

با این حال، تنش همچنان بالاست. ترکیه با حمایت متحدانش در ناتو و سایرین، پ ک ک را یک سازمان تروریستی می داند و خواستار خروج کامل گروه های مرتبط با پ.ک.ک از سوریه شده است. این پویایی ژئوپلیتیکی تلاش‌ها برای ادغام نیروهای SDF در یک کشور سوریه را پیچیده می‌کند.

قبلی «
بعدی »

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *