۲ آذر ۱۴۰۳
  • خانه
  • >
  • یادداشت روز
  • >
  • نگاهی به اقدام تروریستی کور پ‌ک‌ک در انفجار خط لوله انتقال گاز از بعدی دیگر

نگاهی به اقدام تروریستی کور پ‌ک‌ک در انفجار خط لوله انتقال گاز از بعدی دیگر

  • ۱۴ فروردین ۱۳۹۹
  • ۴۱۸ بازدید
  • ۰

به گزارش انجمن بی تاوان، در شرایطی که ویروس کرونا تمام استان‌های ترکیه را درنوردیده و مبارزه با آن، به مهم‌ترین دغدغه دولت و ملت ترکیه و دیگر کشورهای منطقه تبدیل شده، گروه تروریستی پ‌ک‌ک همچنان به اقدامات کور و بی‌هدف ادامه می‌دهد.

اگرچه این گروه تروریستی مدعی دفاع از حقوق کردها و دیگر اقوام خاورمیانه است، اما در میدان عمل، شرایط را برای کردهای ترکیه و سوریه دشوار کرده و علاوه بر آن که موجبات کشته شدن هزاران نفر را فراهم آورده، دولت ترکیه را تحریک می‌کند تا در شمال سوریه، شمال عراق و همچنین مرزهای خود ترکیه، به منظور مقابله با تهدیدات تروریستی پ‌ک‌ک، مناطق کوهستانی و روستایی را هم توپ باران کند.

تناقضی به نام عملیات انتحاری و انفجار لوله گاز؟

گروه تروریستی پ‌ک‌ک، در تازه‌ترین اقدام جنگ‌طلبانه خود، خط لوله گاز طبیعی ایران ـ ترکیه در منطقه مرزی «دوغو بایزید» را منفجر کرد.

تنها چند ساعت پس از این حمله تروریستی، سران پ‌ک‌ک تلاش کردند با ارائه آماری اغراق آمیز در مورد تلفات ارتش ترکیه، حمله تروریستی خود را به عنوان عملیاتی مهم جلوه دهند. این گروه مدعی شد که در این حمله، ۵ خودرو زرهی ارتش ترکیه به تمامی منهدم شده، بیش از ۳۰ سرباز کشته شده  و ده‌ها سرباز دیگر هم مجروح شده‌اند.

در بیانیه قرارگاه مرکزی گروه تروریستی پ‌ک‌ک، یکی از اعضای شاخه نظامی این گروه به نام سما کوچر، به عنوان نیروی فدایی عملیات انتحاری معرفی شده است که هم لوله گاز را منفجر کرده و هم موجب آن شده که نزدیک به یکصد نظامی، کشته و زخمی شوند.

خبر دروغین و اغراق آمیز قرارگاه فرماندهی گروه تروریستی پ‌ک‌ک را از چند جهت مختلف می‌توان به چالش کشید:

۱.نوع و مکانیسم عملیات انتحاری و پوشش موج انفجار، به گونه‌ای نیست که بتواند، همزمان، هم لوله گاز را منفجر کند و هم این که در سطحی وسیع موجب کشته شدن نظامیان شود. چرا که بمب و مواد منفجره یا در داخل کوله پشتی و یا به شکل متصل به بدن تروریست عامل انتحاری، در نقطه خاصی متمرکز می‌شود و نمی‌تواند خودروهای زرهی در حال حرکت را منهدم کند.

۲. خودروهای زرهی ترکیه و دیگر خودروهای معمول نظامی که از آنها با عبارت زرهی و ضد بمب یاد میشود، تنها در صورتی منهدم شده و سرنشینان آنها کشته می‌شوند، که با محموله بزرگی از بمب کارگذاشته شده در زیر زمین برخورد کنند و معمولاً برای از بین بردن یک خودرو زرهی، نیاز به چند کیلو مواد منفجره قوی وجود دارد که البته فقط یک خودرو را از بین میبرد و نه خودروهای بعدی کاروان نظامی را.

۳. برای محافظت از یک نقطه نظامی ویژه برای نگهبانی از خط لوله گاز، نه قرارگاه، پادگان و گردان وجود دارد و نه یک گروه محافظ پرجمعیت که با ۱۰۰ نفر نیروی نظامی و ۵ خودرو زرهی در حال حرکت باشد!

۴. روستاییانی که از نزدیک و در منطقه مرزی، شاهد انفجار لوله گاز بودند، تصاویر بسیاری از  صحنه انفجار را منتشر کردند که در هیچ کدام از آنها خودروهای زرهی منهدم شده دیده نمی‌شود و اثری از اعزام آمبولانس یا بالگردهای هوایی به منطقه دیده نشده است.

ضمن اینکه با توجه به قدرت رسانه‌ای بخش خصوصی در ترکیه، حتی اگر حکومت، قصد پنهان‌کاری در مورد تلفات نظامی داشته باشد، چنین چیزی غیر ممکن است و در موارد دیگر، نه تنها به یکایک شمار تلفات ارتش ترکیه در جنگ با پ.ک.ک اشاره شده، بلکه هویت ماموران امنیتی ترکیه که در لیبی کشته شده‌اند به رسانه‌ها درز کرده است.

اهمیت افشای یک دروغ

ممکن است در تحلیل این موضوع، با چنین پرسشی روبه‌رو شویم: اساساً، اشاره به تلفات نظامی چه اهمیتی دارد و اثبات این که در چنین عملیاتی، حتی یک سرباز ترکیه کشته نشده، تا چه اندازه می‌تواند مهم و قابل توجه باشد؟

در پاسخ باید گفت: اهمیت این قضیه در این است که گروه تروریستی پ‌ک‌ک قبلاً هم، بارها خط لوله انتقال گاز ایران به ترکیه را منفجر کرده است اما در موارد پیشین، نه نیروهای این گروه تروریستی و نه محافظین نظامی ترکیه کشته نشدند و اساساً این نوع اقدامات تروریستی، کار محیرالعقول و دشواری نیست که نیاز به عامل انتحاری داشته باشد.

بنابراین باید پذیرفت کاسه‌ای زیر نیم کاسه است و می‌توان این موضوع را چنین تحلیل کرد که یک بار دیگر، در اقدامات شاخه نظامی گروه تروریستی پ‌ک‌ک، گاف و اشتباه روی داده و کشته شدن یکی از نیروهای این گروه در عملیات مزبور، ارادی، انتحاری و حساب شده نبوده است. به احتمال قوی، این فرد، در کار گذاشتن بمب و انفجار خط لوله گاز دچار اشتباه محاسباتی شده و نه تنها لوله‌گاز را منفجر کرده، بلکه خودش را هم از بین برده است.

یا حتی این احتمال وجود دارد که قربانی خطا یا تصمیم عامدانه فرمانده شده باشد. که در هر دو مورد، مسبوق به سابقه بوده است.

گروه تروریستی پ‌ک‌ک، بارها در کار گذاشتن و منفجر کردن بمبهای کوچک و بزرگ دچار گاف و خطای وحشتناکی شده که جان ده‌ها تن از غیرنظامیان ترکیه را گرفته است.

به عنوان مثال یک خودرو حامل دانش آموزان دختر در استان کردنشین باتمان، به اشتباه مورد حمله قرار گرفت که ۸ دختر دانش آموز در آن کشته شدند.

همچنین در مورد دیگر، خودرو حامل همسر و فرزند نوزاد یکی از نظامیان ترکیه، منفجر شد که واکنش های منفی فراواتی به دنبال آورد.

در موردی دیگر در استان کردنشین شانلی اورفا و در نزدیکی روستای زادگاه رهبر پ.ک.ک، اعضای این گروه، بمبی را به اشتباه منفجر کردند و در این واقعه، بیش از ۳۰ روستایی بیگناه کُرد، جان خود را از دست دادند.

کشور ترکیه ,

اهمیت توجه به هویت عامل انفجار

گروه تروریستی پ‌ک‌ک، سما کوچر را به عنوان قهرمان فدایی عملیات انتحاری انفجار لوله گاز، معرفی کرده است.

سما کوچر با هویت واقعی روشن آشکار، در سال ۱۹۹۵ میلادی در یکی از روستاهای استان کردشین سیرت به دنیا آمده و در ۱۹ سالگی یعنی در سال ۲۰۱۴ میلادی، مانند صدها جوان روستایی دیگر فریفته شده و به جای آن که به دانشگاه برود، به پ‌ک‌ک پیوسته است.

او در ۲۵ سالگی و در اوج جوانی، قربانی گاف، تصمیم خطای فرماندهی و قصد و چشم اندازه تروریستی گروه شده و تکه تکه شده است. حال باید پرسید پس از این انفجار، اساساً چه چیزی عاید کردهای ترکیه شده و این قوم مظلوم، چه ربطی به گروه تروریستی پ‌ک‌ک دارد؟

در شرایطی که دولت‌های ایران و ترکیه با کرونا دست و پنجه نرم می‌کنند، صدها تن از پدر و مادرهای کرد، علیه پ‌ک‌ک اعتصاب کرده و پس از چند ماه، هنوز هم در برابر ساختمان یکی از نهادهای اقماری این گروه تروریستی، در دیاربکر گردهم آمده‌اند و فرزندان خود را طلب می‌کنند.

قبلی «
بعدی »

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *