۱ دی ۱۴۰۳
  • خانه
  • >
  • گزارشگر
  • >
  • فشار آلمان بر عناصر تروریستی پ.ک.ک و پژاک، در حال اروپایی شدن است

فشار آلمان بر عناصر تروریستی پ.ک.ک و پژاک، در حال اروپایی شدن است

  • ۱۴ مهر ۱۴۰۳
  • ۱۳۷ بازدید
  • ۰

انجمن بی تاوان: بر اساس داده های موسسات حقوقی، نزدیک به ۷۰ فرد کرد به دلیل ارتباط با گروه تروریستی پ.ک.ک در دادگاه های آلمان محاکمه شدند.

بین سال‌های ۲۰۱۱ تا ۲۰۱۹، ۷ عنصر کرد از کشورهای مختلف اروپایی به درخواست آلمان مسترد شدند.

یکی از مواد مورد بحث قوانین “ضد تروریسم” که پس از حملات ۱۱ سپتامبر در آلمان لازم الاجرا شد، ماده ۱۲۹ ب بود.

قانون تعقیب سازمان های خارجی را پیش بینی کرده بود. این قانون که با منطق «تسهیل مبارزه با تروریسم بین المللی» لازم الاجرا شد، زمینه را برای پیگرد قانونی افراد و گروه های وابسته به سازمان که در خارج از آلمان در هر گونه خشونت سیاسی شرکت داشتند، هموار کرد. اگرچه به نظر می‌رسد این قانون برای سازمان‌های اسلام‌گرا تصویب شده است، اما هدف اصلی آن پ‌ک‌ک و همچنین سایر سازمان‌های چپ مانند TKPM-L، DHKP-C و ببرهای آزادی‌بخش تامیل ایلام (LTTE) بود که برای مبارزه با آن مبارزه می‌کردند. این ماده که در سال ۲۰۰۳ لازم الاجرا شد، بر اساس فهرست اتحادیه اروپا از “سازمان های تروریستی” پس از حملات ۱۱ سپتامبر است. کمیسیون اروپا که این فهرست را در ۲ می ۲۰۰۲ اعلام کرد، پ.ک.ک را نیز در این فهرست قرار داد.

در ۲۸ اکتبر ۲۰۱۰، دادگاه فدرال تصمیم گرفت که ماده ۱۲۹ ب در مورد پرونده های PKK نیز اعمال می شود. در ۲۳ آگوست ۲۰۱۱ دادگاه عالی فرانکفورت با استناد به این تصمیم، خواستار محاکمه مجدد یک عنصر کُرد به نام وکوف م. شد. از این تاریخ، بسیاری از عناصر کرد یکی پس از دیگری به استناد قانون ۱۲۹ ب توسط مراجع قضایی آلمان تحت تعقیب یا بازداشت قرار گرفته اند. بر اساس ارقام نامشخص ارائه شده توسط موسسه حقوقی، در این مدت نزدیک به ۷۰ عنصر کرد صرفا به دلیل ارتباط با پ ک ک به دلیل عضویت در این سازمان به دادگاه های آلمان معرفی شدند.

شروع تحقیقات بر اساس ماده ۱۲۹ ب مستلزم مجوز ویژه از وزارت دادگستری است. از این نظر، پرونده های ۱۲۹ ب فرآیندی است که خود نهاد سیاسی در پوشش قوه قضاییه درگیر آن است. پیتر فرانک، دادستان فدرال مسئول پرونده های مشمول ماده ۱۲۹ ب، بین ۵ تا ۷ ژوئیه سال ۲۰۲۲ از ترکیه بازدید کرد و همچنین با رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه دیدار کرد. در حالی که هیچ اطلاعاتی در مورد محتوای جلسه داده نشد، پس از دیدار پیتر فرانک با اردوغان، بیش از ۱۰ نفر را به اتهام عضویت در هر دو گروه پ‌ک‌ک و DHKP-C دستگیر شدند. پس از سفر فرانک به اردوغان، گویی دکمه ای را در جایی زده اند، عناصر کرد از کشورهای مختلف اروپایی دستگیر و به آلمان تحویل داده شدند. سرانجام، مهمت علی یلماز مقیم سوئیس در اسپانیا که برای تعطیلات به آنجا رفته بود دستگیر و به آلمان تحویل داده شد.

قبلی «
بعدی »

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *