۲ آذر ۱۴۰۳

سران پ.ک.ک در لیست سیاه تاجران خطرناک مواد مخدر

  • ۲۹ خرداد ۱۴۰۱
  • ۲۹۸ بازدید
  • ۰

انجمن بی تاوان : بر اساس یکی از اسنادی که سایت ویکی لیکس منتشر کرده است، وزارت دارایی آمریکا نام برخی از سران پ.ک.ک را در لیست سیاه تاجران خطرناک مواد مخدر قرار داده است.

طبق سند ویکی لیکس ۵ نفر از سران پ.ک.ک به نام‌های جمیل بائیک، دوران کالکان، رمزی کارتال، صبری اوک و آدم اوزون به جرم تجارت، انتقال و تسهیل در قاچاق مواد مخدر در فهرست سیاه خطرناکترین تاجران مواد مخدر در جهان قرار گرفته‌اند.

در این سند آمده است: مسئولان پ.ک.ک از تجارت مواد مخدر به عنوان یکی از منابع تامین مالی و لجستیکی سازمان‌های وابسته به پ.ک.ک استفاده می‌کنند.

در گزارش ویکی لیکس می‌خوانیم: مجمع جوامع کردستان موسوم به KCK ادامه دهنده سیاست‌ها و استراتژی پ.ک.ک است که پ.ک.ک نیز طبق مصوبه شماره ۱۳۲۲۴ وزارت کشور آمریکا در سال ۱۹۹۷ به عنوان یک سازمان تروریستی شناخته شده است. همچنین نام یک ارگان پ.ک.ک به نام کنگرا گل (عالیترین ارگان قانونگذاری در KCK) نیز در سال ۲۰۰۸ به فهرست سازمان‌های تروریستی افزوده شد و سپس هر سه سازمان (پ.ک.ک، KCK، کنگرا گل) به جرایمی همچون بکارگیری ترور، خشونت مسلحانه، تجارت موارد مخدر، تجارت تجهیزات ممنوعه، سودجویی از طریق قاچاق انسان و انتقال غیرقانونی مهاجران از مرزها متهم شده‌اند.

«سدات لاچینر» استاد دانشگاه چاناک کاله در ترکیه و پژوهشگر موئسسه بین‌المللی تحقیقات استراتژیک در (USAK) مقاله‌ای با عنوان «مواد مخدر منبع اصلی درآمد پ.ک.ک» می‌نویسد: سازمان‌های تروریستی از اشتباهات دولت‌ها بهره برداری می‌کنند یعنی حوزه‌هایی که دولت در آن اقتدار ندارد؛ هر چه این بهره برداری بیشتر باشد، به همان میزان این سازمان‌ها رشد می‌کنند. ستون مهم و دوم سازمان‌های تروریستی بر زیرساخت اقتصادی استوار است.

وی در ادامه می‌نویسد: گروه‌های تجزیه طلب پول را برای خرید اسلحه، مواد منفجره، نیازهای روزانه تروریستی و … لازم دارند. برخلاف تصور عمومی، بیشتر پول به صورت مستقیم از کشورهای دیگر نمی‌آید. وقتی کشورهایی بخواهند کمک کنند، ترجیح می‌دهند از روش‌های طبیعی استفاده کنند. یعنی پول را بصورت مستقیم به تروریست‌ها می دهند. برای حفظ زیرساخت اقتصادی تروریسم چند اصل اساسی وجود دارد: ۱- اخاذی/پولشویی/دریافت کمک ۲-سرقت ۳-مواد مخدر ۴-دیگر موارد درآمد غیرقانونی.

طبق گفته دکتر سدات لاچینر در این بین، مواد مخدر آسانترین و پایدارترین راه برای کسب پول است که جلب توجه کرده است. اگر تصور بر این باشد بازار مواد در جهان حدود ۴۰۰  الی ۵۰۰ میلیارد دلار است، این مقدار نه تنها برای ادامه حیات سازمان‌های تروریستی بلکه برای ادامه حیات کشورها نیز کافی خواهد بود.

این پول که در بازار مواد می‌چرخد، تقریباً با هزینه دفاعی آمریکا در سال برابر است و کمی بیشتر از تولید ناخالص ملی ترکیه است. در اروپا که یکی از مناطق مهم بازار عظیم مواد مخدر است، گروه پ.ک.ک گاهی ۸۰ درصد بازار را در کنترل دارد بنابراین کار سختی نیست اگر بخواهیم بدانیم که چرا گروه پ.ک.ک طی چندین دهه ادامه حیات داده است.

گروه پ.ک.ک مدت کوتاهی پس از تاسیس به مواد مخدر به عنوان منبع مالی روی آورد. در آغاز دهه هشتاد میلادی، هم تولید و هم پخش انتقال مواد مخدر را در دست گرفت. در سال ۱۹۸۲، گروه پ.ک.ک در اطراف کمپ‌های خود در لبنان (بعلبک و حرمن) که در آن هنگام تحت کنترل سوریه بود دست به تولید مواد مخدر زد.

بنادر بیروت، صیدا، سور، میریان و طرابلس نقاط اصلی این انتقال بودند. مواد از آنجا به بنادر قبرس یونانی، یونان و ایتالیا فرستاده می‌شد. این سازمان تروریستی از طریق ارسال مواد مخدر پول هنگفتی به دست می‌آورد. جای تاسف است که قبرس یونانی و یونان برای حمایت از این سازمان تروریستی علیه ترکیه یا از تجارت مواد مخدر توسط این گروه حمایت می‌کردند و یا آن را نادیده می‌گرفتند.

ترکیه یکی از مهمترین مسیرهای انتقال مواد به اروپاست. مدت زیادی طول نکشید تا گروه پ.ک.ک متوجه شد چه موقعیت مهمی را برای قاچاق مواد از شرق به غرب دارد. تروریست‌ها متوجه شدند چه سود هنگفتی دارد. نخست به قاچاقچیان اجازه دادند تردد کنند و امنیت آنها را در مرزها تامین کردند. در طی دهه هشتاد میلادی تامین امنیت مسیر مواد مخدر در منطقه برای گروه پ.ک.ک سخت نبود چون در روستاها و مناطق مرزی شرق ترکیه سازماندهی داشت. وقتی سازمان آن به استانبول و دیگر شهرهای بزرگ ترکیه و اروپا رسید، انتقال و توزیع مواد برای گروه پ.ک.ک آسانتر شد.

بی بی سی می‌گوید ۸۰ درصد بازار در دست کردهای تبعه ترکیه قرار دارد و گروه پ.ک.ک آن را مدیریت می‌کند. بی.بی.سی همچنین گزارش کرد بیش از یک هزار عضو گروه پ.ک.ک در زندان‌های بریتانیا هستند. طبق گفته مقامات ترکیه، بین سالهای ۱۹۸۴ تا ۲۰۰۰ تعداد ۷۰۰ نفر از اعضای پ.ک.ک به اتهام قاچاق و توزیع مواد مخدر در اروپا دستگیر شده‌اند. این ارقام نشان می‌دهد گروه پ.ک.ک در همه کشورهای اروپایی با صدها نفر در حوزه مواد مخدر فعالیت کرده است.

وقتی همه این داده‌ها را بررسی می‌کنیم، تعجب آور نیست بگوییم گروه پ.ک.ک با مواد مخدر رشد کرده است. در همان حال، یک مافیای جدید در مواد مخدر، قاچاق، اخاذی/سرقت ظاهر شد. این شکل گیری را می‌توان مافیای گروه پ.ک.ک نامید که ذهنیت خود را فراتر از ذهنیت کلاسیک سازمان‌های تروریستی برده است.

طی زمان، افراد شرکت کننده از بیرون این شبکه را ایجاد کردند و این شبکه به سه قاره اروپا، آسیا و آفریقا گسترش یافت. تعجب آور اینکه بعضی سازمان‌ها که خط مشی آنها خلاف گروه پ.ک.ک تعریف می‌شود نیز در این مافیای گروه پ.ک.ک شرکت کردند. بنابراین ایدئولوژی‌های تُرک‌گرا یا کُردگرا نیت واقعی را محدود کرد و پول مواد مخدر نظم عمومی و اقتدار دولت را در کشور به هم زد.

قبلی «
بعدی »

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *