۵ آذر ۱۴۰۳

دلیل تعویق خروج آمریکا از سوریه

  • ۱۲ دی ۱۳۹۷
  • ۴۰۸ بازدید
  • ۰

کردهای سوریه در وضعیت فعلی در موقعیت خوبی قرار ندارند و هر لحظه ممکن است آمریکا از سوریه خارج شود لذا بهترین تصمیم آنها مصالحه با دمشق خواهد بود.

«علی قائم مقامی» تحلیلگر مسائل ترکیه در تشریح تصمیم رئیس جمهوری آمریکا مبنی بر عدم خروج نظامیان آمریکا از سوریه در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا اظهار کرد: چندی قبل رئیس جمهوری ایالات متحده اعلام کرده بود که طی ۶۰ تا ۱۰۰ روز نیروهای نظامی خود را از خاک سوریه خارج می‌کند و چندی بعد مشخص شد که قرار است طیفی از این نیروها به عراق منتقل شوند. بر اساس داده‌های منتشر شده میدانی و رسانه‌ای چیزی در حدود پنج هزار و ۲۰۰ نفر از نظامیان آمریکایی در خاک سوریه حضور داشته‌اند که برخی از آنها نیروهای عملیات ویژه و تعدادی دیگر به عنوان نیروهای اطلاعاتی در ۲۱ پایگاه آمریکا فعال هستند تا اگر قرار بر اجرای عملیات شد بتوانند در قالب یک تیم مشترک به کنشگری نظامی بپردازند.

وی ادامه داد: کمی بعد مشخص شد که تعداد دو هزار نفر از نیروهای ایالات متحده قرار است به عراق منتقل شوند اما تکلیف سه هزار و ۲۰۰ نفر دیگر مشخص نشد و حتی یک خبر در مورد آن از سوی رسانه‌ها منتشر نشد. این بدان معناست که بخشی از پروژه خروج آمریکا از سوریه پنهان بوده و جزئی از اسرار نظامی به حساب می‌آید. این روند ادامه داشت و بسیاری از رسانه‌های داخلی و خارجی خروج ایالات متحده را شکست راهبردی در سوریه عنوان کردند اما اصل ماجرا این است که ایالات متحده تنها توسط رئیس جمهوری این کشور اداره نمی‌شود؛ از این‌رو بسیاری از سناتورهای دموکرات و جمهوری‌خواهان خواهان بازبینی در طرح خروج آمریکا از سوریه شدند. حتی جناح متعلق به صهیونیست‌های مسیحی هم خواهان ابقاء نظامیان آمریکا در سوریه شده‌اند که نهایتاً ترامپ اعلام کرد که چهار ماه به ارتش فرصت خواهد داد.

این پژوهشگر مسائل منطقه با اشاره به وضعیت کردهای سوریه و تاثیر خروج میان‌مدت آمریکا از سوریه بر حیات سیاسی آنها گفت: تا به اینجای کار تمامی تحلیل‌ها در مورد خروج آمریکا از سوریه با بن‌بست مواجه شد اما باید بدانیم که ایالات متحده و برخی از کشورهای منطقه میلیاردها دلار روی کردهای سوریه سرمایه‌گذاری کرده‌اند و از این جهت نمی‌توان گفت که آنها به راحتی از سوریه خارج می‌شوند. بر اساس اسناد موجود، عربستان و امارات مجموعه رقمی معادل ۳۰۰ میلیون دلار به کردها کمک مالی کرده‌اند و سه ماه قبل پنتاگون ۴۵۰ میلیون دلار به یگان‌های مدافع خلق (ی.پ.گ) تخصیص داد که مجموعاً ۷۵۰ میلیون دلار هزینه شده است. باید توجه داشته باشیم که کردها حدود ۷۰ هزار نیروی مسلح در سوریه دارند که تمامی این مبالغ بدون در نظر گرفتن هزینه‌های تسلیحاتی اعلام شده است.

وی افزود: وضعیت فعلی نشان می‌دهد که کمک‌های اطلاعاتی و نظامی که از سوی اعراب منطقه به کردها شده است در راستای سرنگونی حکومت سوریه بوده و سرمایه‌گذاری روی کردها همچنان ادامه دارد؛ تا جایی که برخی از کشورهای منطقه اگر فرصت کنند، نقشه تجزیه سوریه را هم خواهند کشید. در این راستا ترکیه همچنان بر مواضع خود پا فشاری می‌کند و کردهای سوریه را تروریست می‌خواند. این در حالی است که آنکارا حدود ۱۹ هزار نفر از نیروهای ارتش آزاد را سازماندهی کرده و به عنوان دیوار حائل میان مرز خود با سوریه قرار داده و به دنبال بهره‌برداری از آنها در شرق فرات است؛ به عبارتی دیگر ترکیه حامی اصلی ارتش آزاد به حساب می‌آید و قصد دارد تا کردها را به واسطه این جریان تروریستی – تکفیری هدف قرار دهد.

قائم مقامی در پایان خاطرنشان کرد: اخیراً «صالح فاضل» یکی از فرماندهان ارتش آزاد اعلام کرده است که این جریان تروریستی قصد حمله و کشتن کردها یا تخریب قبور و عبادتگاه‌ها را ندارد اما بدون تردید با پ.ک.ک وارد درگیری خواهد شد و تنها هدف آنها زدن پ.ک.ک است. در این بین آنکارا اخیراً اعلام کرده بود که وظیفه ترکیه مبارزه با داعش خواهد بود و حتی کمی بعد از آن اردوغان رسماً اعلام کرد که عملیات در شرق فرات را به تعویق خواهد انداخت؛ تمامی این اظهارات زمانی بود که آمریکا اعلام کرد که از سوریه خارج می‌شود اما در وضعیت فعلی که این سناریو فعلاً برای کوتاه مدت به تعویق افتاده، شاهد سکوت ترکیه هستیم. برخی از داده‌ها نشان می‌دهد که ایالات متحده قصد دارد خلاء خروج خود را با نیروهای شورای ملی کردهای سوریه پُر کند و در این فرآیند ترکیه را هم مشارکت بدهد اما با مطرح شدن خروج ایالات متحده از سوریه، کردها تماس خود با ارتش سوریه را برقرار کردند اما برای ورود ارتش سوریه به منبج به توافق نرسیدند. بنابراین تمامی معادلات نشان می‌دهد که کردهای سوریه راهی جز سازش با دمشق و خلع سلاح ندارند تا از این طریق بتوانند به حق و حقوق خود دست پیدا کنند.

قبلی «
بعدی »

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تازه‌ترین عناوین