یک فعال سیاسی کرد معتقد است، سیاستهای دولت جدید آمریکا به ریاست دونالد ترامپ، که در مسیر تثبیت قدرت قرار دارد، ممکن است تغییرات مهمی را در خاورمیانه به همراه داشته باشد.
به گزارش انجمن بیتاوان، ابراهیم خلیل باران، فعال سیاسی کرد، در یک مصاحبه تلویزیونی تحولات جدید در روابط ترکیه و عبداله اوجالان، نقش PKK در کردستان سوریه، و تأثیر سیاستهای آمریکا بر وضعیت کردها در خاورمیانه سخن گفت. او تأکید کرد که ترکیه برای کنترل کردستان سوریه به دنبال استفاده از اوجالان است، اما PKK درخواست های دولت ترکیه را رد کرده است.
ابراهیم خلیل باران، در گفتگو با شبکه《رووداو》اظهار داشت که سیاستهای دولت جدید آمریکا به ریاست دونالد ترامپ، که در مسیر تثبیت قدرت قرار دارد، ممکن است تغییرات مهمی را در خاورمیانه به همراه داشته باشد. وی گفت: پس از انتخابات آمریکا و گفتگوهای آستانه، وارد مرحله جدیدی شدهایم که تأثیرات آن بر منطقه و کردها مشهود خواهد بود.
باران در خصوص روابط ترکیه و پ.ک.ک گفت: هیچکس نمیتواند نقش پ.ک.ک در کردستان سوریه را انکار کند. با این حال، نیروهایی همچون یگانهای به اصطلاح مدافع خلق (YPG) و نیروهای دموکراتیک سوریه (SDF) به طور مستقل فعالیت میکنند و از سوی قدرتهای جهانی مانند آمریکا و روسیه به رسمیت شناخته شدهاند.
ایک کارشناس افزود که ترکیه پ.ک.ک را عامل اصلی تنش در کردستان سوریه میداند و از این مسئله به عنوان توجیهی برای حملات خود استفاده میکند.
وی در مورد روابط ترکیه با عبداله اوجالان گفت که ترکیه و اوجالان بر سر برخی مسائل به توافقاتی رسیدهاند و ترکیه در تلاش است تا پ.ک.ک را شریک این توافقات کند. اما به گفته باران، پ.ک.ک این شرایط را رد کرده و این اختلافات میتواند به شکاف ایدئولوژیک میان پ.ک.ک و اوجالان منجر شود.
باران تاکید کرد که ترکیه به شدت نگران است که کردستان سوریه به منطقهای خودمختار و دارای وضعیت رسمی تبدیل شود. او توضیح داد: دولت ترکیه با حملات خود سعی دارد مانع از شکلگیری یک نهاد رسمی در کردستان سوریه شود و کردها را وادار کند یا با بشار اسد یا با نیروهای معارض سوریه توافق کنند.
وی افزود: ترکیه از طریق استفاده از اوجالان به دنبال گسترش نفوذ خود در کردستان سوریه است. اما پ.ک.ک این پیشنهادات را نمیپذیرد و به مقاومت خود ادامه میدهد. این اختلافات ممکن است پیامدهایی عمیقتر در سطح سیاسی و ایدئولوژیک داشته باشد.
باران همچنین تاکید کرد: سیاستهای ترکیه در حال حاضر بیشتر بر منافع داخلی این کشور متمرکز است و هدف آن حفظ نفوذ خود در منطقه است. وی افزود: کردها باید روابط بینالمللی خود را تقویت کنند و از وابستگی صرف به بازیگران منطقهای اجتناب کنند. در غیر این صورت، ممکن است در برابر تحولات پیشرو آسیب پذیرتر شوند.
منبع: کردپرس