نخست وزیر اقلیم کردستان با تاکید بر ضرورت گفتگو میان احزاب کُرد سور، گفت: حزبی کە در کردستان سوریە قدرت را در دست دارد، سیاستی دیکتاتورمآبانە را در پیش گرفتە است.
بە گزارش انجمن بی تاوان ، نیچروان بارزانی در گفتگو با بی بی سی، در خصوص حضور نیروهای وابستە بە پ.ک.ک در شنگال گفت: زمانی کە برادران ما در کوبانی بە کمک نیاز داشتند، نیروی پیشمرگ را بە کمک آنان فرستادیم و پس از آزادی کوبانی و رفع تهدید داعش، از ما خواستند کە نیروی پیشمرگ را از کوبانی خارج کنیم و ما نیز نیروهای خود را از کوبانی خارج و بە اقلیم کردستان بازگرداندیم؛ حال نیز انتظار موضع مشابهی را از پ.ک.ک داریم.
نخست وزیر اقلیم کردستان افزود: درست است کە نیروهای کُرد سوری نقش اساسی و موثری در کمک بە کُردهای ایزدی ایفا کردە و از آنان سپاس و قدردانی می کنیم، اما انتظار داریم کە در این مقطع، منطقە را ترک کنند؛ چراکە حضور پ.ک.ک در شنگال کمکی بە ثبات منطقە نمی کند و موجب بروز تنش ها و حساسیت هایی در این منطقە است.
وی در پاسخ بە پرسشی در مورد اینکە مراد قرایلان عضو شورای رهبری پ.ک.ک گفتە است کە مشغول خارج ساختن نیروهای این حزب از شنگال هستند، گفت کە تاکنون به صورت عملی هیچ اقدامی در خصوص خروج این نیروها از شنگال صورت نگرفتە است و ابراز امیدواری کرد کە پ.ک.ک چنین اقدامی را صورت دهد.
بارزانی در مورد تنش ها و اختلافات موجود میان نیروها و احزاب کُرد سوری نیز، اظهار کرد: ما در اقلیم کردستان از حزبی کە قدرت را در مناطق کردنشین سوریە در دست دارد می خواهیم کە تمامی احزاب با یکدیگر گفتگو کردە و بە یک نتیجە واحد برسند، چرا کە این حزب اجازە فعالیت سیاسی بە هیچ یک از دیگر احزاب کُرد سوری ندادە و سیاستی دیکتاتورمآبانە را در پیش گرفتە است.
نخست وزیر اقلیم کرستان در مورد روابط اربیل با کردستان سوریە نیز گفت کە مرزهای اقلیم کردستان برای کمک های انسان دوستانە بە روی کردستان سوریە باز است، اما اربیل مانع از قاچاق اسلحە از این مرزها می شود، با این وجود گفتگوهایی در مورد گسترش این مرزها و ارتباطات مرزی با کردستان سوریە در جریان است؛ چرا کە چنین امری در راستای منافع طرفین است.
وی در مورد بحران سیاسی کنونی در اقلیم کردستان و بە تعطیلی کشانیدن پارلمان کردستان نیز افزود کە در زمان تعطیلی پارلمان، اولویت اقلیم جنگ با داعش بود و ما در آن شرایط ناچار بودیم کە میان بد و بدتر یکی را انتخاب کنیم و ما ناچار بد را برگزیدیم، اما متاسفانە این اولویت برای دیگر احزاب عرصە سیاسی اقلیم مهم نبود، ولی در حال حاضر اولویت ما بازگرداندن نمایندگان بە پارلمان و از سرگیری فعالیت و نشست های آن و نیز حل اختلافات و مشکلات است.
نخست وزیر اقلیم کردستان در بخش دیگری از این گفتگو، در پاسخ بە پرسشی در مورد مناطق مورد مناقشە میان اربیل و بغداد کە خارج از مرزهای اداری سیاسی رسمی اقلیم قرار داشتە و اربیل آن ها را کردستانی می داند، اعلام کرد: هیچ شکی نیست کە پس از نابودی داعش نیز ما در این مناطق می مانیم و بە هیچ عنوان از آن ها عقب نشینی نمی کنیم، اما ماندن ما بنا بە گفتگو و توافق با بغداد صورت می گیرد، ما در عملیات آزادسازی موصل پس از ۲۵ سال بە نیروهای عراقی اجازە دادیم از خاک اقلیم کردستان این عملیات را انجام دهند و همکاری خوبی با بغداد داشتەایم.
وی در واکنش بە اظهارات یکی از فرماندهان حشدالشعبی کە نیروی پیشمرگ را خطری بە مراتب بیشتر از داعش برای عراق توصیف کردە بود، ضمن اینکە گفت اقلیم بە نقش و مبارزە این نیروها در جنگ با داعش احترام می گذارد، تاکید کرد کە باید رهبران شیعە عراق پس از نابودی داعش در سیاست و سازماندهی خود بازنگری کنند؛ چرا کە عملکرد آنان با سرکشی های بسیاری همراە است و باید با سازماندهی منسجم تحت کنترل قرار گیرند و در غیر این صورت موجب بروز اختلاف و مشکلات در آیندە خواهند بود.
نیچروان بارزانی در پایان و در مورد حضور نظامیان ترکیە در بعشیقە واقع در شمال عراق و اختلافات میان بغداد و آنکارا نیز، گفت کە اربیل بر اساس روابط عمیقی کە با طرفین این مسئلە دارد، موجب کمک بە دیدار میان مقامات مربوطە عراق و ترکیە شدە است.
وی افزود کە ترکیە نگرانی های عراق را در این مورد درک کردە، اما تاکنون هیچ زمان و یا توافق مشخصی برای خروج نظامیان ترکیە از خاک عراق تعیین نشدە است، هرچند کە ترکیە قبول کردە است گفتگوها در این خصوص تا حصول نتیجە مطلوب ادامە یابد.