گروه تروریستی پ.ک.ک و شاخههای مختلف آن در کشورهای ایران، عراق، سوریه و کشورهای اروپایی به عنوان یکی سازمانهای گسترده تولید، انتقال و توزیع مواد مخدر در جهان شناخته میشود.
به گزارش انجمن بی تاوان،بنا بر آمارهای سازمان ملل، مواد مخدر هرسال باعث مرگ بیش از ۲۰۰ هزار نفر میگردد. براساس این آمارها:
۱- تعداد مصرفکنندگان مواد مخدر در جهان تقریباً ۲۵۰ میلیون نفر بوده و هرسال تقریباً ۲۰۰ هزار نفر نیز به علت مصرف مواد مخدر جان خود را از دست میدهند.
۲- مواد مخدری که از طریق افغانستان، ایران و ترکیه به کشورهای غرب و شرق اروپا منتقلشده و توزیع میگردد. فرانسه، آلمان، ایتالیا و انگلستان در رأس کشورهایی هستند که قاچاقچیان در آنجا بیشترین درآمد را دارند. گروههای جرائم سازمانیافته، سازمانهای تروریستی را بهعنوان یک حساب بانکی سودآور میبینند. سازمانهای تروریستی هم از گروههای جرائم سازمانیافته بهعنوان منبع مالی، لجستیکی و نیروی انسانی استفاده میکنند.
گروه تروریستی پ.ک.ک، فعالترین طرف این مشارکت مخوف
گروه تروریستی پ.ک.ک در کل مراحل مواد مخدر ازجمله تولید، انتقال، توزیع، بازاریابی و باجگیری حضور دارد.
فعالیتهای نارکوتروریسم پ.ک.ک
۱- تولید کنف از راههای غیرقانونی در برخی مناطق ترکیه
۲- باجگیری از قاچاقچیان مرزی تحت عنوان مالیات
۳- ایجاد امکان تردد غیرقانونی برای قاچاقچیان در مرزهای ترکیه – ایران و ترکیه – عراق
۴- راهبری انتقال مواد مخدر از افغانستان و ایران به ترکیه و انتقال آن از دریای مدیترانه و بالکان به اروپا
۵- توزیع مواد مخدر توسط مافیای سازماندهی شده پ.ک.ک در اروپا
۷۵% از مواد مخدری که در کشورهای اروپایی مصرف میشود درنتیجه فعالیتهای قاچاق پ.ک.ک تأمین میگردد.
مثلث افغانستان، پاکستان و ایران مهمترین مرکز تولید مواد مخدر در جهان هست. پ.ک.ک از سالهای دور مسیر انتقال مواد مخدر از افغانستان و ایران به ترکیه و ازآنجا به اروپا را در کنترل انحصاری خود قرار داده است.
پ.ک.ک با باجگیری و گماشتن مهاجرین و پناهندگان در انگلستان، فرانسه، المان و هلند بر سیستم توزیع مواد مخدر درآمد قابلتوجهی را به دست میآورد.
پ.ک.ک بهصورت مسموم کردن جوانان/ نوجوانان با مواد مخدر، سالانه ۱٫۵ میلیارد دلار درآمد کسب مینماید و آن را هرسال در فعالیتهای تروریستی که باعث مرگ صدها نفر غیرنظامی میگردد، به کار میبرد.
ارتباط پ.ک.ک با قاچاق و فروش مواد مخدر طبق گزارشهای بینالمللی
۱- گزارشی از وزارت امور خارجه امریکا در ۲۰۱۶ حاکی است کارتل هایی که در مولداوی و رومانی دارای شبکههای مهم قاچاق مواد مخدر هستند موردحمایت پ.ک.ک قرارگرفتهاند.
۲- گزارشهای سال ۲۰۰۹ موسسه موسوم به The Washington Institute که در آمریکا فعالیت دارد حاکی از آن است رهبران پ.ک.ک اظهار نمودهاند که تجارت مواد مخدر سودآورترین منبع درآمدی سازمان است.
۳- نوشتهای که در سال ۲۰۰۲ در نشریه آمریکایی موسوم به Library of Congress منتشرشده بود حاکی است پ.ک.ک در ترکیه و اروپای غربی با تجارت مواد مخدر مشغول بوده و فیمابین فعالیتهای غیرقانونی پ.ک.ک در اروپا سودآورترین فعالیت اقتصادی گروه مذکور از قاچاق مواد مخدر بوده است.
۴- دفتر نظارت بر داراییهایی خارجی وزارت خزانهداری امریکا در ماه می ۲۰۰۸ پ.ک.ک و پژاک یعنی شاخه ایرانیاش را در لیست قاچاقچیهای مواد مخدر که بهطور ویژه مشخصشده است آورده است.
۵- گزارشهای یوروپول (Europol) در ۲۰۱۱ و ۲۰۱۲ مربوط به وضعیت و گرایش تروریسم (Terrorism Situation and Trend Report / TE-SAT) حاکی است گروه تروریستی پ.ک.ک برای تدارک منابع مالی فعالیتهایش در تجارت مواد مخدر مشارکت کرده است.
۶- دفتر مواد مخدر و جرائم ملل متحد (UNODC) در ۲۰۱۲ در گزارشی مربوط به مواد مخدر در سطح جهان اظهار داشته است پ.ک.ک منابع مالی را که از تجارت هروئین به دست آورده است در عملیات مسلحانه غیرقانونیاش در ترکیه بهکاربرده است.
طبق اظهارات دادستان کل آلمان %۷۵ الی ۸۰% مواد مخدری که در اروپا کشفشده، مربوط به پ.ک.ک بوده است.
اینترپل (پلیس بینالملل) در سالهای اخیر گروههای مختلفی که با پ.ک.ک در انتقال و توزیع مواد مخدر در آلمان ایتالیا، هلند، اسپانیا همکاری دارند را شناسایی و معرفی کرده است. در اظهارات صورت گرفته چنین آمده است:
پ.ک.ک بزرگترین گروه تروریستی است که در ۲۰۱۶ با تحقق هماهنگی قاچاق مواد مخدر در کشورهای اتحادیه اروپا باعث مرگ ۸۲% از مصرفکنندگان ناشی از مواد مخدر شده است.