۲ آذر ۱۴۰۳
  • خانه
  • >
  • اخبار
  • >
  • نخست وزیر عراق: حاضریم لقمه نانمان را با کُردها تقسیم کنیم/ خطر پ.ک.ک کمتر از خطر داعش نیست

نخست وزیر عراق: حاضریم لقمه نانمان را با کُردها تقسیم کنیم/ خطر پ.ک.ک کمتر از خطر داعش نیست

  • ۲ بهمن ۱۳۹۳
  • ۳۳۹ بازدید
  • ۰
نخست وزیر عراق با بسیار خوب ارزیابی کردن روابط دولت مرکزی با اقلیم کردستان گفت: من به برادران کُردمان گفتم اگر می خواهند در چارچوب نظام فدرال عراق باقی بمانند، حاضریم لقمه نانمان را با آنها تقسیم کنیم و همزمان پ.ک.ک را حزبی خطرناک برای کشورش دانست.
انجمن بی تاوان آذربایجان غربی  حیدر العبادی در مصاحبه با روزنامه «الحیات» لندن گفت: «روابط ما با دولت اقلیم کردستان بسیار خوب است و دارای هماهنگی در زمینه های امنیتی، نظامی و اقتصادی هستیم و نوعی اعتماد متقابل بین ما وجود دارد. من در سخنانم با برادران کُرد بسیار صریح و جدی هستم. من به آنها گفتم اگر می خواهند به سیاست سابق خود یعنی جدایی از عراق ادامه دهند، آشکارا آن را اعلام کنند، ولی اگر می خواهند در چارچوب نظام فدرال عراق باقی بمانند، حاضریم لقمه نانمان را با آنها تقسیم کنیم.
وی با دشوار خواندن روابط عراق با ترکیه به دلیل خطر حزب کارگران کردستان (پ ک ک) گفت: خطر این حزب کمتر از خطر داعش نیست.
اظهارات العبادی درخصوص پ.ک.ک و خطرناک توصیف کردن این حزب در حالی است که وی چند ماه پیش در نطقی در مجلس نمایندگان عراق بر تروریست نبودن این حزب تأکید و اعلام کرد که اعضای پ.ک.ک در حمله داعش به عراق از مردم این کشور حمایت کرده و نقش سازمان های بین المللی را در نجات مردم ایفا کرده اند.

حیدر العبادی در خصوص مسئله امنیت شخصی خود گفت: دستگاه های امنیتی به او توصیه کرده اند در تحرکات خود تغییراتی انجام دهد، زیرا توطئه هایی برای ترور وی خنثی شده اند.

وی افزود: من ترسی از ترور ندارم، ولی بی احتیاط هم نیستم.
العبادی با تاکید بر اینکه عراق اکنون در خارج از محدوده خطر گروه داعش قرار دارد، افزود: هر ارتشی تنها هنگامی قادر به رویارویی با این گروه خواهد بود که هزاران نفر از جوانان خود را در این رویایی مشارکت دهد.
نخست وزیر عراق در پاسخ به سؤالی درخصوص شایعه زخمی شدن سردار سلیمانی فرمانده سپاه قدس ایران گفت: اگر اخبار زخمی شدن سلیمانی در خلال درگیری‌ها صحیح بود، این خبر از طریق کانالهای امنیتی اعلام می‌شد.
حیدر العبادی در پاسخ به پرسش دیگری در خصوص مسائل مربوط به ایران و آمریکا در کشورش گفت:مقامات عراقی از دو کشور ایران و آمریکا خواهش کرده اند، عراق را به صحنه ای برای رویارویی با یکدیگر مبدل نکنند.
وی افزود: البته هم ایران و هم آمریکا، هم اکنون در خصوص توافق هسته ای با وجود مشکلاتی در این زمینه به نحو مطلوبی پیش می روند.
نخست وزیر عراق با تاکید بر بهبود روابط عراق با کشورهای منطقه ای و جهان از این که به عراق به عنوان یک کشوری شیعی یا وابسته به ایران نگریسته می شود، انتقاد کرد.
وی در باره روابط عراق با ایران گفت: در ارتباط با جمهوری اسلامی ایران باید بگویم که مساله تعیین مرزهای مشترک بین دو کشور در منطقه شط العرب (اروند رود) هنوز حل نشده و ترسیم مرزهای دو کشور یا همان «خط تالوک» تاکنون به پایان نرسیده است.
 نخست وزیر عراق با ابراز خرسندی از نتایج دیدارهایش از برخی از کشورهای منطقه پیش بینی کرد که تماس ها و مشورت ها بین بغداد – ریاض پس از تعیین مقر سفارت عربستان سعودی در بغداد افزایش یابد.
قبلی «
بعدی »

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *