۸ بهمن ۱۴۰۳

آرشیو اطلاعاتی پ.ک.ک در سوریه کجاست؟

  • ۵ دی ۱۴۰۳
  • ۶۲ بازدید
  • ۰

از سرنوشت آرشیو سازمان تروریستی پ.ک.ک که در دست سازمان اطلاعاتی سوریه المخبرات است اطلاعی در دست نیست. آرشیوهایی که گمان می‌رود شامل ضبط‌های دیدارهای اوجالان رهبر پ‌ک‌ک با المخبرات است که سال‌ها در دمشق تحت حمایت حافظ اسد اقامت داشت. بیم آن می رود که به دست واحدهای اطلاعاتی روسیه و اسرائیل افتاده باشد.

در حالی که مشخص نیست معادلات جدید پس از بشار اسد در سوریه چگونه شکل خواهد گرفت، سرنوشت آرشیو جامع اطلاعاتی موضوع کنجکاوی است. در حالی که مشخص است بخش قابل توجهی از آرشیو سازمان تروریستی پ‌ک‌ک و سازمان ارمنی آسالا که در دهه ۷۰ فعالیت می‌کردند در دست سازمان اطلاعاتی سوریه المخبرات است، ادعاهای متفاوتی درباره محل اختفای این تروریست‌ها وجود دارد.

یک افسر سابق اطلاعات نظامی که سرنوشت آرشیو پ‌ک‌ک سازمان تروریستی در دست المخبرات را ارزیابی می‌کرد،اطلاعات زیر را داد: «در حالی که برخی از اعضای المخبرات دستگیر شدند. ما تخمین می زنیم که برخی از آنها فرار کرده اند.

این افسر بازنشسته اطلاعات نظامی با بیان اینکه واحدهای امنیتی ترکیه می توانند به آرشیو دسترسی داشته باشند، گفت: این برنامه ها توسط همه یگان های امنیتی انجام شده است، از سوی دیگر باید توجه داشت که پ.ک.ک آرشیو اصلی خود را نیز در شمال عراق دارد. گفته می شود که آرشیو بزرگ در قندیل راه اندازی شده است.

در زمان ریاست جمهوری حافظ اسد، پدر بشار اسد، عملیات نظامی توسط المخبرات برای جلوگیری از پروژه GAP انجام شد. یگان‌های امنیتی ترکیه به دنبال آن هستند: «نه تنها آرشیو پ‌ک‌ک، بلکه آرشیو آسالا نیز در حال حاضر در سوریه قرار دارد».

این کارشناس با اشاره به معادلات میدانی گفت: این نشان می دهد که آمریکا ترکیه را به بن بست می کشاند اما در نهایت معادلات با انحلال پ.ک.ک/YPG موافقت خواهد کرد. معادله ای در سوریه ایجاد خواهد شد که در آن قبایل عرب و کرد در هم آمیخته شوند.” ترکیه و اسرائیل در خلیج فارس احیا می شوند. او گفت: “آنها می خواهند از طریق بندر به اروپا بروند. روسیه نیز در گوشه ای از این معادله قرار می گیرد.”

ارجان چیتلی اوغلو، مدرس دپارتمان روابط بین‌الملل دانشگاه باشکنت و کارشناس اطلاعاتی، گفت که آرشیو اقدامات تروریستی ممکن است به دست اسرائیل افتاده باشد. چیتلی اوغلو ضمن جلب توجه به نیروهایی که سال‌ها در میدان حضور داشته‌اند، گفت: “غیرقابل تصور است که واحدهای اطلاعاتی از آرشیو مطلع شوند. مایلم به این نکته اشاره کنم که مظنونان معمول اسرائیل و آمریکا هستند. مالک پشت پرده HTS سه نفر از اسرائیل، ایالات متحده آمریکا و بریتانیا است که با اچ تی اس تماس گرفتند تا بایگانی کنند.” فقط دیده می شود که HTS برای مدت طولانی مورد استفاده قرار گرفته است.

قبلی «
بعدی »

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تازه‌ترین عناوین