یکی از سرکردگان گروه تروریستی کارگران کردستان (پکک) روز سهشنبه گفت این گروه نمیتواند سلاحها را زمین بگذارد یا منحل شود مگر اینکه اصلاحات سیاسی و قانونی انجام شود.
به گزارش خبرگزاری بیتاوان، بسه هوزات، به اصطلاح سرکرده مشترک پکک/کجک گفت که دولت ترکیه هیچ گامی برای پیشرفت این روند برنداشته است. وی تاکید کرد: “الزام اساسی پ.ک.ک برای کنار گذاشتن سلاح ها، تشکیل یک بعد سیاسی و حقوقی دموکراتیک است. بدون این، پ.ک.ک نمی تواند سلاح های خود را زمین بگذارد یا خود را منحل کند.”
عبدالله اوجالان، سرکرده پکک، در اواخر فوریه پیامی تاریخی صادر کرد و به این گروه گفت که کنگرهای تشکیل دهند و «تصمیم ادغام با دولت و جامعه را بگیرند؛ همه گروهها باید سلاحهای خود را زمین بگذارند و پکک باید خود را منحل کند».
این پیام از طریق حزب برابری خلق ها و دموکراسی طرفدار کردها (حزب DEM) که میانجیگری در تلاش های صلح بین آنکارا و پ.ک.ک از جمله برگزاری جلسات با اوجالان بوده است، مخابره شد.
در ماه اکتبر، دولت باحچلی، رهبر حزب جنبش ملی ترکیه (MHP) از عبدالله اوجالان خواست تا در پارلمان ترکیه سخنرانی کند و انحلال پ ک ک را اعلام کند. او همچنین پیشنهاد کرد که اوجالان باید از قانون «حق امید» بهره مند شود که در صورت تحقق شرایط خاص می تواند راه را برای آزادی او هموار کند.
با این حال، وزیر دادگستری ترکیه، یلماز تونج، بارها اعلام کرده است که هیچ مبنای قانونی برای اعطای هرگونه حق آزادی بر اساس مقررات «حق امید» به اوجالان وجود ندارد. این قانون مربوط به زندانیان محکوم به حبس ابد است که در غیر این صورت واجد شرایط آزادی مشروط نیستند.
اوجالان که در سال ۱۹۷۸ پ.ک.ک را تأسیس کرد و شش سال بعد جنگی را علیه دولت ترکیه آغاز کرد، از سال ۱۹۹۹ در جزیره ایمرالی زندانی است. پیام رهبر پ.ک.ک امیدی را برای پایان دادن به درگیری که جان ۴۰۰۰۰ نفر را گرفته است، ایجاد کرد.
به دنبال پیام اوجالان، پکک آتشبس یکجانبه اعلام کرد اما آزادی رهبر خود از زندان را پیششرط زمین گذاشتن سلاح و انحلال قرار داد. این گروه گفت که نمی تواند چنین تصمیماتی را بدون حضور فیزیکی رهبرشان در کنگره ای که او خواستار آن شده بود اتخاذ کند.