هاکان فیدان وزیر امور خارجه ترکیه گفت: هنوز نشانههای روشنی از سیاستهای ترامپ در قبال سوریه وجود ندارد اما ممکن است روابط آمریکا با پ.ک.ک را مورد بازبینی قرار دهد.
به گزارش انجمن بی تاوان، هاکان فیدان، وزیر امور خارجه ترکیه روز شنبه در جریان دیدار خود با خبرنگاران در آنکارا گفت: «من فکر میکنم که دولت ترامپ رابطه خود با گروه تروریستی پ.ک.ک را بازبینی خواهد کرد. زیرا ما در هر فرصتی به آنها میگوییم که چقدر در این موضوع جدی هستیم.
فیدان درباره دونالد ترامپ رئیس جمهور منتخب آمریکا و سیاستهای بالقوهاش پس از روی کار آمدن وی گفت: «تصوری که از ترامپ گرفتم این است که در برخی موضوعات، او به لفاظیهای خود ادامه میدهد اما در ابتدا مسائل مهم را به خودی خود باز میگذارد.او ممکن است تصمیمات رادیکال زیادی نگیرد».
او درباره سیاست احتمالی ترامپ در سوریه و روابط با ترکیه گفت: «در حال حاضر نشانههای زیادی از اقدامات ترامپ در سوریه وجود ندارد. با این حال، بر اساس برخی از رویکردهای او در دوره اول ریاست جمهوریاش، پیشبینیهایی درباره کارهایی که او ممکن است امروز انجام دهد وجود دارد، اما من معتقدم که تنها اتکا به این روش دقیقترین راه برای فکر کردن نیست».
وزیر امورخارجه ترکیه تاکید کرد که تا زمانی که ایالات متحده به همکاری خود با گروه تروریستی در سوریه ادامه دهد، موضوع استراتژیک با ترکیه بدیهی است که ادامه خواهد داشت.
فیدان با اشاره به اینکه ترکیه هم با تحرکات دیپلماتیک و هم از طریق موضع خود در میدان موضع خود را در این زمینه مشخص خواهد کرد، یادآور شد: «در دوره اول ترامپ، آمریکا می خواست از سوریه خارج شود و حتی اقدام به این کار کرد. سیستم ایالات متحده در آن زمان به این موضوع توجه نکرد یا آن را نپذیرفت. ایالات متحده میبیند که ما آمادهایم هر گامی را که لازم است برای تضمین امنیت خود در منطقه برداریم. آنها همچنین می بینند که ما انتظار داریم موضع آنها در مورد برخی مسائل تغییر کند».
فیدان بر اهمیت آمادگی ترکیه برای هر سناریویی تاکید کرد و اظهار داشت که کشورش ترجیح میدهد به مسائل خود با رژیم سوریه به شیوهای ساختاریافتهتر و دیپلماتیکتر رسیدگی کند.
او با یادآوری پیشنهاد دیپلماتیک پیشرفته رجب طیب اردوغان، رئیسجمهور ترکیه، گفت: «به نظر میرسد طرف سوری تمایل چندانی برای بحث در مورد برخی موضوعات بهویژه در این فرآیند ندارد».
فیدان توضیح داد که ترکیه از نزدیک وضعیت استان کرکوک در شمال عراق را دنبال کرده و با تغییرات جمعیتی و جمعیتی مخالف و با جبهه ترکمن عراق تماس جدی دارد.
او با اشاره به اینکه موضوع انتخاب استاندار کرکوک به دادگاه کشیده شده است، گفت: ما نمیخواهیم شاهد استانداری در کرکوک باشیم که تحت نفوذ پ.ک.ک باشد. صرف نظر از نتیجه، توافقنامه فرمانداری چرخشی و ادامه زندگی اجزای اصلی کرکوک به روشی که دوجانبه بر سر آن توافق کردهاند، باید حفظ شود.
فیدان در پاسخ به این سوال که آیا عراق تلاش میکند نقش تسهیلکننده در روابط ترکیه و سوریه را ایفا کند، گفت: عراق چنین قصدی دارد. ترکیه از این تلاشها قدردانی میکند و اگر بغداد بخواهد میزبان چنین طرحهایی باشد، ترکیه به روی آن باز خواهد بود.
فیدان درباره اظهارات ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه درباره اوکراین و دکترین هسته ای، یادآور شد که اشاره پوتین به جنگ جهانی وضعیتی است که ترکیه دائماً درباره آن هشدار داده است.
وی خاطرنشان کرد: جنگ در اوکراین و غزه عمیقتر شده و دو قطبیسازی افزایش یافته است. کره شمالی با اعزام نیرو به یک طرف فعال در جنگ تبدیل شده است و یادآور شد که آمریکا و اروپا آشکارا با ارسال تسلیحات طرف درگیری را گرفتهاند.
هاکان فیدان، وزیر امور خارجه ترکیه در پاسخ به ادعای انتقال دفتر حماس به ترکیه گفت: ما به عنوان ترکیه این شایعات را تکذیب کرده ایم. دفتر سیاسی حماس به ترکیه منتقل نشده است و قطر نیز این شایعات را تکذیب کرد.