۱ آذر ۱۴۰۳
  • خانه
  • >
  • گزارشگر
  • >
  • سیاستمدار بریتانیایی: اطلاعات آمریکا پشت حمله تروریستی پ‌ک‌ک است

سیاستمدار بریتانیایی: اطلاعات آمریکا پشت حمله تروریستی پ‌ک‌ک است

  • ۸ آبان ۱۴۰۳
  • ۷۴ بازدید
  • ۰

به گفته جورج گالووی، سیاستمدار بریتانیایی، اطلاعات آمریکا پشت حمله تروریستی پ‌ک‌ک به یک شرکت دفاعی در آنکارا پایتخت ترکیه در روز چهارشنبه بود.

به گزارش انجمن بی تاوان، گالووی در سخنرانی اخیر خود مدعی شد که سیا از پ‌ک‌ک برای حمله به صنایع هوافضای ترکیه (TAI) استفاده کرده است که در آن پنج نفر کشته و ۲۲ نفر زخمی شدند.

گالووی، نماینده سابق پارلمان و رهبر کنونی حزب کارگران بریتانیا، اظهار داشت که زمان حمله تصادفی نبوده و زمانی که رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه برای اجلاس سران بریکس از شهر کازان در جنوب غربی روسیه بازدید کرده بود، انجام شد.

گالووی می‌گوید: «سیا می‌توانست دقایقی پس از فرود رئیس‌جمهور ترکیه در کازان، پ‌ک‌ک را برای انجام یک حمله تروریستی بزرگ در آنکارا در حالی که درخواست پیوستن به بریکس در جیب خود داشت، انجام دهد».

اردوغان خود نیز هفته گذشته نیز موضوع مشابهی را مطرح کرد و به این گروه حمله کرد که «به دنبال حمایت برخی کشورهای غربی هستند» و استدلال کرد که آمریکا از گروه‌های تروریستی منطقه برای خدمت به منافع آمریکا «استفاده» می‌کند.

گالووی مدعی شد که “آنها را دیوانه می کند که یک عضو ناتو و یک عضو نامزد اتحادیه اروپا ممکن است به بریکس بپیوندد، این پدیده جدید که جهان را تغییر می دهد.”

ترکیه ماه گذشته اعلام کرد که رسماً برای پیوستن به گروه کشورهای بازارهای نوظهور درخواست داده است.

این اقدام، با انگیزه اقتصادی، همچنین به دلیل «ناامیدی از عدم پیشرفت» در تلاش چند دهه‌ای آن برای پیوستن به اتحادیه اروپا بود که اساساً از سال ۲۰۰۵ متوقف شده بود.

بریکس مخفف پنج عضو موسس آن است، اگرچه این اتحاد امسال چهار کشور را اضافه کرد، سه کشور از خاورمیانه، از جمله ایران، که به گفته غرب در حال تامین پهپادهای روسیه برای استفاده علیه اوکراین است.

اکثر اعضای بریکس به شدت با غرب بر سر درگیری های جاری در خاورمیانه و در مورد پکن و مسکو، همچنین موضع آن در قبال جنگ اوکراین مخالف هستند.

کشورهای بریکس کمتر از نیمی از جمعیت جهان و حدود یک سوم تولید ناخالص داخلی جهان را تشکیل می دهند. به عنوان یک «سکو»، مانند اتحادیه اروپا، تعهدات اقتصادی الزام آور را بر اعضا تحمیل نمی کند.

اگر پذیرفته شود، ترکیه اولین عضو ناتو در بلوکی خواهد بود که خود را وزنه تعادلی در برابر قدرت های غربی می بیند.

قبلی «
بعدی »

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *