۲ دی ۱۴۰۳
  • خانه
  • >
  • اخبار
  • >
  • آمریکا در آشوب؛ از اعلام منع آمدو شد تا مرخص کردن کارمندان کاخ سفید

آمریکا در آشوب؛ از اعلام منع آمدو شد تا مرخص کردن کارمندان کاخ سفید

  • ۱۲ خرداد ۱۳۹۹
  • ۴۳۷ بازدید
  • ۰

به گزارش انجمن بی تاوان، شبکه خبری سی‌ان‌ان یکشنبه شب در پوشش خود از تظاهرات و اعتراض‌ها در سراسر آمریکا در مخالفت با تبعیض نژادی علیه سیاهپوستان گزارش داد که شهردار سانفرانسیسکو اعلام کرده است که از ساعت ۲۰ یکشنبه (به وقت محلی) تا ۵ صبح دوشنبه منع آمدوشد در سراسر این شهر برقرار خواهد شد.

ایالت کالیفرنیا که شهر سانفرانسیسکو در آن واقع شده، ۲۰۰ نیروی اعمال قانون در اختیار پلیس این شهر قرار داده تا در کنترل معترضان خشمگین به پلیس این شهر کمک کنند. مقام‌های سانفرانسیسکو گفته‌اند که این شهر شب گذشته آسیب فراوانی دیده و ۱۰ نفر به جرم غارتگری دستگیر شده‌اند.

همچنین در بحبوحه بحران جدید که همزمان با شیوع کرونا دامن آمریکا را گرفته، کاخ سفید که با تظاهرات مخالفان نژادپرستی روبرو بوده، به کارمندان خود اعلام کرد که به دلیل برگزاری تجمع‌ها در مقابل این کاخ، روز یکشنبه سر کار خود نیایند.

روز یکشنبه نیروهای شهرداری شهر واشنگتن در حال پاک کردن خیابان‌ها از شیشه‌های شکسته در مقابل مغازه‌ها و ساختمان‌های اداری و همچنین پاک کردن دیوارنویسی‌ها در منطقه شمال کاخ سفید بودند.

سرویس مخفی کاخ سفید که ماموریت محافظت از رییس جمهوری و مقام‌های دولتی را دارد در بیانیه‌ای اعلام کرد که در اعتراض‌های خشونت‌آمیز صورت گرفته در روزهای جمعه و شنبه در اطراف کاخ سفید، بیش از ۶۰ نفر از ماموران آن زخمی شده‌اند.

سرویس مخفی کاخ سفید در بیانیه خود گفت که معترضان آجر، سنگ، بطری شیشه‌ای، وسایل آتش‌بازی و اشیای دیگر را به سمت نیروهای این سرویس پرتاب کرده‌اند و برخی از نیروهای آن نیز هدف حمله مستقیم معترضان قرار گرفته‌اند.

مقام‌های اورنج کانتی در ایالت فلوریدا نیز اعلام کرده‌اند که به دنبال تخریب اموال عمومی در تظاهراتی که شب گذشته در این منطقه از جمله در شهر اورلاندو روی داده، از ساعت ۱۰ یکشنبه شب تا ۵ بامداد دوشنبه در این منطقه منع آمدوشد برقرار می‌شود.

تظاهرات مردم خشمگین از تبعیض‌ها علیه سیاهپوستان و کشتار مردم سیاهپوست به دست پلیس آمریکا چهره واشنگتن‌دی‌سی پایتخت این کشور را نیز تغییر داده است. به گزارش سی‌ان‌ان، بسیاری از المان‌های شهر واشنگتن نظیر یادبود لینکلن (مربوط به آبراهام لینکلن رییس جمهوری که ممنوعیت برده‌داری را در آمریکا اعلام کرد) و یادبود جنگ جهانی دوم در شلوغی‌های شنبه شب پوشیده از شعارها و گرافیتی شده است.

«مایکل هوک» سخنگوی گارد ملی آمریکا گفت که تا روز یکشنبه حدود ۵ هزار نفر از نیروهای این گارد در ۱۵ ایالت برای سرکوب تظاهرات فعال شده‌اند و ۲ هزار نیروی دیگر در حالت آماده‌باش هستند.

در شهر دِنوِر که یکی از خشن‌ترین صحنه‌های سرکوب تظاهرکنندگان را در روز و شب گذشته شاهد بوده، پلیس اعلام کرد که دست کم ۸۳ نفر با اتهام‌های نظیر نقض مقررات آمدوشد، آسیب به اموال و حمل سلاح‌ غیرمجاز دستگیر شده‌اند.

همچنین، فرماندار ایالت تگزاس در پی به خشونت کشیده شدن اعتراض های شب گذشته در شهرهای مختلف این ایالت، «وضعیت فاجعه» اعلام کرد که معنای آن این است که همه نیروهای ایالتی و فدرال می‌توانند به عنوان نیروی اعمال قانون در این ایالت فعال شوند.

در پی بالا گرفتن درگیری میان پلیس و معترضان خشمگین به قتل «جرج فلوید» فرد سیاهپوست آمریکایی و دیگر سیاهپوستانی که در حبس پلیس این کشور جان باخته اند، گارد ملی آمریکا برای برخورد با این شرایط بسیج و در برخی ایالت های ممنوعیت رفت و آمد وضع شد.

برخی نیروهای پلیس به این اعتراض ها با خویشتنداری پاسخ دادند، اما سایرین از باتون، گاز اشک آور، گلوله های پلاستیکی و تجهیزات دیگر برای متفرق کردن معترضان و در برخی موارد خبرنگاران استفاده کردند.

ویدئویی منتشر شده نشان می دهد که نیروهای پلیس در شهر نیویورک، با خودرو به طرف گروهی از معترضان هجوم می برند.

در فلوریدا نیز افسران پلیس به گاز اشک آور و اسپری فلفل برای متفرق کردن معترضان متوسل شدند.

پلیس بخش های دیگر آمریکا همچون سیاتل، دنور و لاس وگاس نیز به طرف معترضان گاز اشک آور شلیک کردند.

«پل بوتلر» استاد حقوق آمریکایی واکنش پلیس آمریکا به وقایع اخیر در این کشور را متفاوت از واکنش به اعتراض های کرونایی در میشیگان دانست و گفت: مردم غیرمسلح که بسیاری شان رنگین پوست هستند، نسبت به رفتار بی رحمانه پلیس اعتراض دارند و با بی رحمی پلیس، نارنجک، گاز اشک آور و گلوله های پلاستیکی روبه رو می شوند.

وی افزود: اما وقتی معترضان مسلح و عمدتا سفیدپوست به مرکز ایالت میشیگان هجوم بردند، پلیس به آنها اجازه عمل داد.

در پی قتل شهروند سیاهپوست آمریکایی به دست یک پلیس سفیدپوست، اعتراض های گسترده ای سراسر آمریکا را فراگرفته است.
فلوید هفته گذشته (ششم خرداد) در شهر مینیاپولیس ایالت مینه‌سوتا به دست یک افسر سفیدپوست به نام «درک شووین» کشته شد. این افسر پلیس جمعه نهم خرداد ماه پس از بازداشت به قتل درجه سه متهم و سپس با وثیقه ۵۰۰ هزار دلاری آزاد شد.

شهروندان خشمگین آمریکایی با وجود تهدیدهای دونالد ترامپ رییس جمهوری و هشدارهای مقام‌های ایالتی در اعتراض به نژادپرستی و قتل فلوید سیاهپوست، در چند روز اخیر تظاهرات کردند که در برخی شهرها به صحنه‌های اعتراضی و درگیری با نیروهای امنیتی منجر شد.

با آغاز موج جدید اعتراض‌ها در آمریکا، بعضی شهرها قانون منع آمدوشد به اجرا گذاشتند و در برخی مناطق نیز از جمله مینه‌سوتا، جورجیا، اوهایو، کلرادو، یوتا، دنور، کنتاکی و منطقه کلمبیا که شهر واشنگتن مهمترین بخش آن است، درخواست اعزام گارد ملی شد یا این گارد را برای کمک به نیروهای محلی در مقابله با معترضان فعال کردند.

قبلی «
بعدی »

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *