انجمن بی تاوان: به گفته منابع امنیتی، گروه تروریستی پکک حمایت بینالمللی قابل توجهی را از دست داده است و فعالیتهای گسترده آن بویژه در اروپا باعث ایجاد ناراحتی میشود.
منابع گفتند که کشورهای عمدهای که دههها از گروه تروریستی حمایت میکردند، اکنون که آسیبهای آن متوجه آنها شده است، آزارشان میدهد و به این اشاره کردند که این گروه “امتناع از اطاعت و رفتار نامنظمتر هر چه قویتر میشود.”
کشورهایی که به بهانه «حقوق بشر» از پکک حمایت میکنند نیز در گزارشهای خود ناراحتی خود را از «رشد بیرویه» این گروه تروریستی نشان میدهند.
ایالات متحده، بریتانیا، اتحادیه اروپا، برخی از کشورهای ناتو، و همچنین قزاقستان، سوریه، عراق و ایران، پکک را به عنوان یک سازمان تروریستی خارجی مسئول حملات و ترورهایی که از سال ۱۹۸۴ تاکنون حداقل ۴۰۰۰۰ نفر در ترکیه کشته شدهاند، طبقهبندی میکنند. این گروه کمپین تروریستی چهار دهه خود را از طریق حمایت مالی و سیاسی سازمان ها و کشورهای مختلف بین المللی ادامه داده است.
پکک از شکافهای قانونی و سیاستهای مبهم برای انجام تبلیغات، جمعآوری کمکهای مالی و جذب هواداران در کشورهای اروپایی بهویژه کشورهای اروپایی استفاده کرده است که این گروه تروریستی را تحت عنوان «حقوق بشر» گسترش داده است. تأثیرات استراتژیهای عملیاتی پکک در حال شناخته شدن و تشدید نگرانی در سراسر اروپا است.
اروپا در لبه
در گزارش اخیر سرویس اطلاعات فدرال سوئیس (FIS) “استراتژی دو طرفه” پ ک ک برای ارتکاب خشونت در ترکیه و انجام سیاست در اروپا افشا شده است.
این آژانس در گزارش وضعیت سال ۲۰۲۴ خود با عنوان “امنیت سوئیس”، بینش های انتقادی در مورد فعالیت های پ.ک.ک ارائه کرد.
به گفته FIS، پکک به دلیل استراتژیهای استخدام خود، بهویژه هدف قرار دادن پناهجویان کرد جوان در سوئیس، که به دنبال تلقین و آمادهسازی برای استقرار علیه ارتش ترکیه است، مورد توجه قرار گرفته است.
پ ک ک به فعالیت های مخفیانه خود ادامه خواهد داد. اگر وضعیت در شمال سوریه و شمال عراق بدتر شود یا در صورت وقوع حوادث غیرعادی مربوط به PKK، افزایش موقت فعالیت در اروپا و سوئیس محتمل است. ماموریت ها و موسسات ترکیه مانند باشگاه ها و مساجد همگی اهداف بالقوه پ ک ک هستند.
در این گزارش آمده است که انجمن های فرهنگی وابسته به پ ک ک از این افراد برای فعالیت های حزبی بهره برداری می کنند.
این گزارش می افزاید: «پ ک ک گاهی اوقات با اعضای گروه های افراطی چپ خشن همکاری می کند.
ژاکلین دو کواترو، یکی از اعضای شورای ملی سوئیس، اخیراً موضوع مشابهی را در پارلمان مطرح کرد و توجه را به آموزش و استخدام اعضای جوان پکک برای اردوگاههای کوهستانی آن جلب کرد.
دی کواترو، که شورای ملی را در مورد اردوگاههای آموزشی پکک توضیح میدهد و از مقامات درباره استراتژیشان برای مقابله با این تهدید جدید سوال میکند، مکرراً به افراطگرایی در میان جوانان سوئیسی، افزایش شدید یهودیستیزی و اعمال خشونتآمیز اشاره میکند.
پس از استخدام، جوانان آموزش دیده توسط پ.ک.ک بر اساس ایدئولوژی آن، سپس به دیگر شاخه های اروپایی یا عملیات میدانی آن در شمال عراق و سوریه فرستاده می شوند.
منابع ترکیه ای اعلام کردند که کشورهای اروپایی مانند سوئیس، هرچند دیر، با آسیب هایی که پ.ک.ک ایجاد می کند از خواب بیدار می شوند و به فکر راه حل هایی برای جلوگیری از آن هستند.
کودکان سرباز YPG
در سوریه، پکک از طریق شاخه محلی خود، YPG تحت حمایت ایالات متحده، عمل میکند، که استخدام اجباری کودکان سرباز شناخته شده است و اخیراً در گزارش دیدهبان حقوق بشر با عنوان: «شمال شرقی سوریه: استخدام نظامی کودکان ادامه دارد. ”
ی.پ.گ از خلاء قدرت ناشی از جنگ داخلی سوریه در سال ۲۰۱۱ استفاده کرد و با کمک ایالات متحده به چندین استان غنی از منابع حمله کرد.
دیدهبان حقوق بشر گفت که PKK/YPG کودکان زیر ۱۲ سال را به زور به نیروهای مسلح خود در سرزمینهای شمال سوریه جذب کرده است، جایی که اولویت اصلی جنبش جوانان آن، دور کردن کودکان از مدارس و خانههایشان است تا از یافتن مجدد خانوادههایشان جلوگیری کند.
قوانین بین المللی گروه های مسلح غیر دولتی را از استخدام افراد زیر ۱۸ سال منع می کند و ثبت نام کودکان زیر ۱۵ سال جنایت جنگی محسوب می شود.
اگرچه PKK/YPG در ابتدا با تماس ژنو – یک سازمان بشردوستانه سوئیسی که برای “حفاظت از غیرنظامیان در درگیریهای مسلحانه” کار میکند – تعهدی را امضا کرد تا استفاده از کودکان سرباز را در سال ۲۰۱۴ متوقف کند، استفاده از کودک سرباز از آن زمان تاکنون افزایش یافته است.
بر اساس گزارش گروه اپوزیسیون انجمن مستقل کردها در ماه ژوئیه، پ ک ک/YPG از ابتدای سال ۲۰۲۴، حداقل ۳۹ کودک را از مناطق تحت اشغال خود در استان های حلب، رقه، دیرالزور و حسکه ربوده است.
گزارش کودکان و درگیریهای مسلحانه سازمان ملل در سال ۲۰۲۳ همچنین فاش کرد که گروه تروریستی PKK/YPG و ساختارهای وابسته به آن که تحت نام SDF در سوریه فعالیت میکنند، ۲۳۱ کودک را به زور وارد نیروهای مسلح خود کردهاند.
در این گزارش آمده است که سازمان تروریستی و سایر ساختارهای وابسته همچنین هشت کودک را در سال ۲۰۲۳ کشته یا معلول کردند و ۳۱ مدرسه و بیمارستان را برای فعالیت های مسلحانه خود تغییر دادند.
پ.ک.ک/ی.پ.گ بارها به وعده خود مبنی بر بازگرداندن کودکانی که دزدیده بود بی توجهی کرده است.
آدام کوگل، دستیار مدیر سازمان دیده بان حقوق بشر در خاورمیانه هشدار داده است که استخدام کودکان در این گروه هر سال افزایش می یابد و خواستار اقدام «فوری و مصمم» برای جلوگیری از آزار کودکان شده است.
دیدهبان حقوق بشر طی نامهای که از ژوئیه تاکنون بیپاسخ مانده است، از PKK/YPG در مورد اقدامات خود برای مقابله با این موضوع اطلاعاتی خواسته است.
دیدهبان حقوق بشر همچنین از متحد PKK/YPG، ایالات متحده، خواست تا تحریمهایی را به دلیل استخدام اجباری کودکان اعمال کند. این آژانس در گزارش خود اعلام کرد که سازمانهای مسلح غیردولتی نیز باید به «ممنوعیت ارائه حمایت نظامی از دولتهایی که از کودکان سرباز جذب و استفاده میکنند» در قانون پیشگیری از سربازان کودک در ایالات متحده پایبند باشند.
واشنگتن به طور منظم به پایگاه ها و نقاط نظامی خود در منطقه نفت خیز سوریه که تحت کنترل PKK/YPG است، نیروهای کمکی می فرستد.
پ.ک.ک/ی.پ.گ بیش از ۷۰ درصد از میادین نفتی سوریه را اشغال می کند و سالانه حدود ۲٫۵ میلیارد دلار از فروش داخلی نفت و واردات به دست می آورد که منبع درآمد قابل توجهی برای تروریست هایی است که برای تولید منابع مالی نیز به قاچاق مواد مخدر در اروپا متکی هستند.
واشنگتن یگانهای مدافع خلق را متحد خود به بهانه بیرون راندن داعش میخواند که منبع تنش با متحد خود در ناتو آنکارا است که میگوید استفاده از یک گروه تروریستی برای مبارزه با گروه دیگر «بیمعنا» است.
آنکارا این اقدام را اولین گام برای ایجاد «دولت تحت کنترل پکک» در شمال سوریه، بلافاصله در آن سوی مرز، و همچنین تهدیدی برای تمامیت ارضی سوریه میداند.
واشنگتن اصرار دارد که به تروریستهای PKK/YPG تسلیحات ارائه نمیکند، اما قدرت این گروه در سالهای اخیر افزایش یافته است، که طی آن حتی «رویای» خود را برای ایجاد یک کشور در آنجا آزمایش کرد.
پ ک ک/ ی.پ.گ در تابستان تلاش کرد تا انتخابات محلی برگزار کند که تنها پس از فشار ترکیه و هشدارهای آمریکا به تعویق افتاد.
با این حال، این گروه تروریستی بعداً در ماه سپتامبر برنامه درسی مدارس را در استانهای اشغالی تغییر داد و کتابهایی درباره «زرتشتی/آتشپرستی و اخلاق بودایی» اضافه کرد که با ایمان مذهبی مردم محلی در تضاد است.
این اقدام واکنش مردم منبج را برانگیخته است، مردمی که تظاهرات کردند و از فرستادن فرزندان خود به مدرسه خودداری کردند.
افزایش تنش ها به درگیری در مدارس منجر شد و مقامات را مجبور به میانجیگری کرد، اما امتناع این گروه تروریستی منجر به تعلیق ترم تحصیلی در پایان سپتامبر شد.