۲ دی ۱۴۰۳
  • خانه
  • >
  • اخبار
  • >
  • فرار گروهک “پژاک” از مناطق مرزی با حضور مقتدرانه سپاه پاسداران

فرار گروهک “پژاک” از مناطق مرزی با حضور مقتدرانه سپاه پاسداران

  • ۱ اسفند ۱۳۹۴
  • ۴۲۴ بازدید
  • ۰

محسنی‌ثانی در گفتگو با باشگاه خبرنگاران خبر داد

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی با اشاره به بازدید ۳ روزه این کمیسیون از مناطق مرزی کشور گفت: با حضور مقتدرانه سپاه شاهد هستیم “پژاک” در ابعاد مختلف از آن منطقه گریخته است؛ پژاک فعالیت‌های ضدامنیتی در مناطق مرزی داشت که از آن مسیر ناامنی بسیاری برای کشور بوجود آمده بود.
محمدرضا محسنی‌ثانی در پی بازدید ۳ روزه کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس از مناطق مرزی شمال غرب و غرب کشور به خبرنگار پارلمانی باشگاه خبرنگاران گفت:‌ در راستای وظایف ماموریتی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی طبیعتا هم در بعد مسائل امنیتی داخلی و هم در حوزه سیاست خارجی وظیفه داریم که رصد عینی و میدانی درستی را از اینگونه مسائل داشته باشیم.
وی افزود: سفرهایی را تا به حال در مجلس نهم به مناطق مرزی شرق کشور داشتیم و در بعضی از استان‌های مرکزی همچون کرمان نیز که پدیده مواد مخدر و افاغنه در آنجا سبب یکسری چالش‌ها شده و درخواست‌هایی برای بررسی مسائل صورت گرفته بود، انجام دادیم.

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس اظهار داشت: در جریان این بازدیدها توفیق پیدا کردیم سه روز در خطه غرب و شمال غرب کشور به همراه سردار خاکپور فرمانده نیروی زمینی سپاه بازدیدی از صفحات غرب انجام شد.

محسنی‌ثانی تصریح کرد: ابتدا از پیرانشهر و ارتفاعات صعب‌العبوری که به عنوان یکی از دستاوردهای بزرگ مهندسی رزمی به شمار می‌رود و نیروهای سپاه توانسته‌اند مسیر ترددی قله‌هایی همچون قندیل را ایجاد کنند بازدید کردیم.

وی افزود: این قله‌ها به اطراف دید کامل داشته که با این حضور مقتدرانه شاهد این مسئله هستیم که پژاک در ابعاد مختلف از آن منطقه گریخته و فعالیت‌های ضدامنیتی که داشت و از آن مسیر ناامنی بسیاری برای کشور بوجود آمده بود، به برکت این حضور مقتدرانه امنیت بالایی برقرار شده است.

نماینده سبزوار ادامه داد: با این اقدامات هیچگونه اقدام امنیتی در صفحات غرب کشور وجود ندارد و در روز و شب هیچگونه احساس ناامنی و یا ظهور ناامنی، تردد در این مناطق وجود دارد.

وی تصریح کرد: از منتهی‌الیه استان آذربایجان غربی تا جایی که می‌توانستیم خط‌الراس مرزی را رصد کنیم تا صفحات جنوب غربی کرمانشاه این بازدید انجام شد.

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی با اشاره به بازدید ۳ روزه این کمیسیون از مناطق مرزی کشور گفت: ضرورت داشت بازدیدی انجام بگیرد و از وضعیت امنیتی که به عنوان یک تهدید مطرح بوده و صدماتی از این طریق از جانب پژاک و گروه‌های ملحد وابسته تا حدودی وجود داشته‌، بررسی شود و ببینیم آیا آنچه گفته شده بود که هیچگونه تهدیدی از این محدوده نداریم تحقق پیدا کرده یا خیر که بحمدالله این وضعیت ملاحظه شد و هیچ مشکلی وجود ندارد.

محسنی ثانی افزود: لازم بود یک خسته‌ نباشید و تشکر از نیروهای مخلص سپاه، بسیج و نیروی انتظامی به عنوان مرزبانان سرزمین مقدس جمهوری اسلامی داشته باشیم که این کار انجام شد و تا حدود بسیاری در جریان مسائل امنیتی دو استان بزرگ آذربایجان غربی و کرمانشاه قرار گرفتیم.

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس تصریح کرد: متاسفانه به سبب کمبود وقت نتوانستیم نسبت به ریز مطالب و اقداماتی که نیروی انتظامی در این منطقه انجام داده بود از نزدیک بازدید کنیم ولی در مجموع الحمدالله وضعیت امنیتی این خطه غرب از آنچه بود به وضعیت مطلوبی رسیده و نگرانی که در قبل‌ها در این زمینه بود به کل مرتفع شده است.

وی در ادامه به ضرورت توجه مجلس به مناطق مرزی گفت: آنچه را که در راستای وظیفه کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس است، بیشترین حساسیت را در خصوص مسائل بودجه‌ای و فصل اعتبارات امنیتی، به خصوص در مرحله اول برای بالا بردن توان رزمی نیروهای مسلح در مجموع و قوت، قدرت و اقتداری را که در این زمینه باید نیروهای مسلح ما داشته باشند همچنین انسداد مرزها و سپس مسائل جاری و پرسنلی در این زمینه.

محسنی‌ثانی تصریح کرد: امیدواریم در بودجه‌ای که توسط دولت تا یکی دو ماه آینده ارائه می‌شود، دولت به خوبی به این موضوع توجه کند و ما الان نیازمند انسداد مرزها در ابعاد مختلف هستیم.

نماینده سبزوار افزود: در غرب و شرق کشور هنوز مرزها به صورت کامل مسدود نشده است و نقاطی داریم که هیچگونه حضوری در آنها نداریم و انشاءالله مورد توجه جدی قرار گیرد.

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت: اگر بتوانیم انسداد مرزها را انجام دهیم و مرز مکانیزه داشته باشیم از هزینه‌های بسیار جلوگیری خواهیم کرد و در موقعیت فعلی که یک موقعیت آرامش است می‌توانیم عرصه دفاعی خودمان را تقویت کنیم.

وی ادامه داد: در زمان ارائه بودجه و بررسی آن در مجلس باید از سهم اعتبارات حوزه مربوطه دفاع خواهیم کرد.

محسنی‌ثانی در ادامه اظهار داشت: یکی از فاکتورهای مهم امنیت اقتصاد مرزنشینان است که باید مورد توجه قرار گیرد.

نماینده مردم سبزوار گفت: اگر به مقوله اقتصاد مرزنشینان توجه کنیم مرزنشینان می‌توانند نسبت به حفاظت و حراست مرزها انجام وظیفه کنند چرا که به لحاظ بومی بودن و تعصبات و عرق منطقه‌، در صورتی که مسائل مالی مورد توجه قرار گیرد می‌تواند نتیجه مثبتی گرفت.

وی افزود: متاسفانه در مرزهای شرقی وضعیت معیشتی مرزنشینان ما ناگوار است و خشکسالی‌های چند ساله اخیر سبب شده بخش عظیمی از این مرزنشینان کوچ کرده و یا به اقدامات غیرقانونی متوسل شوند.

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس تصریح کرد: راهکارهایی را که در این زمینه می‌توان دنبال کرد و باید مورد توجه قرار بگیرد در این سفر مورد توجه قرار دادیم و باید مسئولان اجرایی نیز به این موضوع توجه کنند اینکه بازارچه‌های مرزی که تبادلات کالایی و اقتصادی را بین دو طرف مرزنشینان انجام می‌دهند مورد توجه قرار بگیرد.

وی افزود: در حال حاضر در این زمینه نقص داریم و نتوانستیم بازارچه‌های کنترل شده و رسمی احداث کنیم، بخشی از این داد و ستدها به صورت غیرقانونی انجام می‌شود که طبیعتا پیامدهای ناگواری را در ابعاد مختلف به همراه خواهد داشت.

محسنی‌ثانی در خاتمه ابراز امیدواریم کرد: در پی بازدیدهای صورت گرفته با همکاری مسئولان نسبت به بازگشایی معابر مرزی اقدام کنیم تا تعاملات مرزی و اقتصادی به صورت قانونی و کنترل شده در وسعت بیشتری انجام بگیرد و مرزنشینان ما در راستای اقدامات تجاری سالم بتوانند در سرزمین خود استقرار داشته باشند.

در این سفر علاءالدین بروجردی رئیس، اسماعیل کوثری رئیس کمیته دفاع، سید فتح‌الله حسینی دبیر کمیسیون، محمدرضا محسنی احسانی و حجت‌الله خدایی سوری اعضای کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس حضور داشتند.

  • برچسب ها
قبلی «
بعدی »

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *