خبر توقیف حدود ۹۰۰ راس گوسفند در منطقه مرزی سیلوانای شهرستان ارومیه سوژه جدید تحریک احساسات مردم کٌرد زبان علیه مرزبانان و خدمات دولتی گشته است .
انجمن بی تاوان آذربایجان غربی به نقل از سیلوانا نیوز ، خبر توقیف یک گله گوسفند در نقطه صفر مرزی مرگور بخش سیلوانا ی شهرستان ارومیه به سرعت در حالی در رسانه های معاند تصویری و نوشتاری ضد انقلاب و فضای مجازی و شبکه های اجتماعی با هیجان غیر متعارف و سرعت منتشر شد که در تمامی خبرها ، گزارش ها و اشتراک گذاری ها چیزی به غیر از واقعیت عرضه می شد.
واقعیت ماجرا از آن جا شروع می شود که حدود ۹۰۰ راس گوسفند از روستای ممکان منطقه مرگور بخش سیلوانا شهرستان ارومیه در نقطه صفر مرزی ایران و عراق توسط نیروی انتظامی توقیف می شود .
علت توقیف ۹۰۰ راس گوسفند :
۱- عدم حضور به موقع یعنی حضور ۱۰ روز جلوتر از تاریخ اعلام شده در ییلاق ها نوار مرزی شمالغرب جهت اسکان وچرای گوسفندان بود که طبق صورتجلسه و اعلام سازمان منابع طبیعی و آبخیز داری استان آذربایجانغربی ، نباید زودتر از این موعد مقرر حضور میافتند .
۲- مهمتر ازآن رسیدن گله ی گوسفندان به نقطه صفر مرزی در هنگام ورود به خاک کشور همسایه عراق توسط صاحبان آنها است که طبق مصوبات قانون ییلاق ها ، مرزداری و مرزبانی قاچاق محسوب میشود و نباید تا نزدیکی فاصله ی حد مرزی ، ۳ کیلومتری نیز اسکان و یا حتی تردد تمامی عشایر نیز ممنوع می باشد.
در این راستا قرار بود که گله گوسفندان توقیفی توسط نیروی انتظامی با چندین دستگاه کامیون به پایین نوار مرز ی شهرستان ارومیه و مراکز مربوطه آورده شوند تا تعیین تکلیف شوند.
ولی با تحریک رسانه های ضد انقلاب معاند بیگانه و تعدادی افرادی ناشناس که معلوم نبود از کجا آمده بودند موفق به تحریک مردم چندین روستا ی نزدیک به حادثه شدند و اجتماعی صدها نفری در روستای مرزی گسیان که راه عبور کامیون ها بود تشکیل گردید .
تعدادی افراد در این اجتماع دیده شدند که از اهالی منطقه و نوار مرزی نبودند به احتمال قریب به یقین از دشمنان مردم و نظام بودند و مانع پایین آوردن گوسفندهای توقیفی به پایین شدند و قصد داشتند که در منطقه مرزی با درگیری بین مردم و نیروهای انتظامی اختشاش و ناامنی ایجاد کنند که خوشبختانه با آگاه سازی مسئولین و حضور چندین تن از متنفذین و ماموستاهای برجسته منطقه قائله ختم به خیر گرید.
عبدالوهاب صاحب گله ی گوسفندان توقیفی در مصاحبه با سایت سیلوانا نیوز گفت :
اینجانب عبدالوهاب یکی از دامداران عشایر منطقه مرزی مرگور و ترگور بخش سیلوانا هستم . چند سالی هست با توجه به شرایط آب و هوایی ویژه منطقه مرزی بخش سیلوانای ارومیه که به جرات می توان گفت یکی از بهترین نقاط حتی دنیا برای دامداری می باشد به لطف خدا من در این منطقه مرزی توانسته ام با توجه به برنامه ریزی ها و آموزش های مسئولین استانی با حمایت ها و پی گیری های بخشداری منطقه دامداری خودم را در قالب پرورش گوسفند به بیش از هزار راس افزایش دهم .
با توجه به تعداد زیاد گوسفندان بنده حتی توانسته ام چوپان هم برای گله ی خود استخدام کنم . ولی بنده هنوز ساختمان یا طویله ای مناسب نتوانسته ام برای گوسفندانم با توجه به کثرت زیاد تهیه کنم .
به همین علت مجبور شدم گوسفند هایم را شش روز زودتر از تاریخی که برای کوچ گله ی گوسفندان اینجانب از طرف جنگلبانی برای ییلاقات نوار مرزی مصوب شده بود برای چرای همراه چوپانان گله به منطقه بفرستم .
شب روز ماجرا چوپانان خوابشان می برد و گله به طرف نقطه صفر مرزی بین کشور همسایه عراق و ایران می رسند که قبل از ورود به خاک کشور عراق توسط نیروی انتظامی توقیف می شوند و طی این حادثه ده ها گوسفند نیز تلف می شوند.
صبح روز حادثه در روستای گیسان تجمعی صورت گرفت من از همه در همانجا خواهش کردم که تجمع نکنند و به خانه هایشان برگردند و اصلاً تجمع از طرف روستای ما و شخص بنده نبود و ما آدم هایی را در این تجمع مشاهده می کردیم که اصلا مال منطقه نبودند و نمی دانم از کجا و با چه هدفی آمده بودند.
اما با پی گیری های شورای تامین شهرستان ارومیه و اردگانها و نهاد های دولتی و بخصوص بخشداری منطقه سیلوانا و همچنین نماینده مجلس شهرستان ارومیه دکتر عابد فتاحی قرار شد با پرداخت جریمه و اخذ جریمه گوسفندها به من تحویل داده شود که همین طور نیز شد .
در پایان ضمن تشکر از تمامی کسانی که به حل این ماجرا کمک کردند از شما خواهش میکنم پی گیری نمایید چون طبق صورت جلسه باید ۸۲۵ راس تحویل ما میشد که ۷۹۰ راس تحویل ما گردید و بنده هرچی اعتراض کردیم هنوز ۳۵ گوسفند باقیمانده را تحویل نداده اند .