۲ دی ۱۴۰۳
  • خانه
  • >
  • اخبار
  • >
  • جمیل بایک: PKK به خاطر خشونت های دهۀ ۹۰ از آلمان عذر خواهی می کند

جمیل بایک: PKK به خاطر خشونت های دهۀ ۹۰ از آلمان عذر خواهی می کند

  • ۲۳ فروردین ۱۳۹۴
  • ۴۳۵ بازدید
  • ۰

PKK دیگر نمی خواهد با ترکیه مبارزه کند. مبارزه دیگر کافی است. با جنگ نه PKK به اهدافش دست یافت و نه حکومت ترکیه.

انجمن بی تاوان آذربایجان غربی به نقل از روزنامۀ حریت، یکی رهبر ارشد حزب کارگران کردستان (PKK) به خاطر فعالیت های خشونت آمیز این سازمان در آلمان طی سال های دهۀ نود از این کشور عذر خواهی کرد و افزود که آنها نمی خواستند با ترکیه بجنگند.

جمیل بایک، رئیس مشترک شورای رهبری PKK، در مصاحبه ای با شبکه های آلمانیWDR و NDR در روز ۹ آوریل گفت: من به عنوان نماینده رسمی حزب کارگران کردستان (پ.ک.ک) از ملت آلمان به خاطر تظاهرات وابسته به سازمان های پ.ک.ک در دهه ۹۰ میلادی در این کشور عذرخواهی می کنم. این گونه اقدامات دیگر به هیچ عنوان رخ نخواهد داد.

بایک گفت که آنها نمی خواستند با ترکیه بجنگند و در طی سه دهه نبرد میان اعضای مسلح PKK و ارتش ترکیه پیام های صلح و آشتی ارسال کرده اند. وی افزود: «ما دیگر نمی خواهیم با ترکیه بجنگیم. ما می گوییم مبارزه دیگر کافی است. با جنگ نه ما به اهدافمان رسیدیم و نه حکومت ترکیه.»

رئیس شورای رهبری پ.ک.ک در سخنان مهمی ضمن عذرخواهی از ملت آلمان به خاطر تظاهرات و آشوب های دهه ۹۰ میلادی پ.ک.ک در این کشور اعلام کرد: وی در اظهارات خود با اشاره به پیام ۲۸ فوریه و پیام نوروزی عبدالله اوجالان عنوان کرد: با این دو پیام یک روند سیاسی بزرگ آغاز شده است. این ۲ پیام رهبر دربند پ.ک.ک باعث شد تا تمام تحولات عرصه سیاسی ترکیه در چارچوب همین پیام ها پیگیری شود. اکنون در ترکیه آن ذهنیتی که در خصوص عبدالله اوجالان، پ.ک.ک و کردهای ترکیه وجود داشت تغییر پیدا کرده و بهبود یافته است . این روند در عرصه بین المللی نیز باعث تحول در ذهنیت ها شده است تا جایی که روند مذاکرات صلح در رسانه های جهانی نیز جای مهمی به خود اختصاص داده است. حزب دموکراتیک خلق ها در این خصوص نیز تلاش های زیادی انجام داده اند.

بایک در ادامه اظهارات خود افزود: افزایش قدرت و محبوبیت حزب دموکراتیک خلق ها در داخل ترکیه و نزدیکی علوی های این کشور به حزب دموکراتیک خلق ها باعث شده است تا برخی ها از این وضعیت نگران باشند. به طوری که اقداماتی برای جلوگیری از قدرتمند شدن حزب دموکراتیک خلق ها در ترکیه صورت گرفته است. اقدامات بسیار زیادی برای جلوگیری از حمایت علوی ها از حزب دموکراتیک خلق ها در ترکیه در حال صورت گرفتن است. زیرا حمایت علوی ها از این حزب و راه پیدا کردن حزب دموکراتیک خلق ها به پارلمان ترکیه به معنی از بین رفتن آرزوهای حزب عدالت و توسعه خواهد بود. اکنون حزب جمهوری خواه خلق ترکیه و حزب عدالت و توسعه در حال همکاری با هم برای جلوگیری از گرایش علوی های ترکیه به حزب دموکراتیک خلق ها هستند. حمایت علوی های ترکیه از حزب دموکراتیک خلق ها به نفع هیچ کدام از دو حزب مذکور نخواهد بود.

وی در ادامه گفت: موفقیت حزب دموکراتیک خلق ها تنها پیروزی در یک انتخابات نخواهد بود بلکه پیروزی آزادی و دموکراسی، اندیشه ها و هویت ها نیز خواهد بود. موفقیت حزب دموکراتیک خلق ها یک اقدام مهم برای دموکراتیزه شدن منطقه خاورمیانه است. برای موفقیت حزب دموکراتیک خلق ها شب و روز تلاش خواهیم کرد. اگر خواهان حل و فصل مسائل ترکیه هستیم برای پیروزی حزب دموکراتیک خلق ها باید اقدام کنیم.

PKK در سال های دهۀ ۹۰ اقدام به تحرکات خشونت آمیز در کشور کرد. در طی این اقدامات اعضای سازمان خود را به آتش می کشیدند یا بزرگراه ها را می بستند تا به این وسیله توجه مردم را به انگیزه هایشان جلب کنند. PKK به خاطر درگیری های نظامیش با ترکیه در آلمان و اتحادیۀ اروپا به عنوان سازمانی تروریستی شناخته می شود.
حکومت ترکیه در حال پیشبرد مذاکرات صلح با عبدالله اوجالان، رهبر زندانی PKK است، و پروسۀ صلح با کردها خوانده می شود. اوجالان در روز ۲۱ مارس ۲۰۱۳، یعنی نخستین روز بهار یا نوروز، اعلام آتش بس کرد و در عید نوروز امسال فراخوان خلع سلاح را اعلام کرد. شبکه های آلمانی می گویند PKK اکنون برای تأسیس یک حکومت مجزا تلاش نمی کند، بلکه در پی یافتن راه حلی سیاسی است.
این شبکه ها همچنین اعلام کرده اند که مصاحبه با جمیل بایک در مکانی سری در کوهستان قندیل واقع در شمال عراق انجام شده است. هم اینک PKK در عراق مشغول نبرد با نیروهای داعش است.

قبلی «
بعدی »

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *