۳ اسفند ۱۴۰۳

تلاش برای چندپارچه کردن سوریه با حفظ حضور پ‌ک‌ک!

  • ۱۹ بهمن ۱۴۰۳
  • ۶۵ بازدید
  • ۰

انجمن بی‌تاوان: بحث بر سر ماندن یا بیرون رفتن اشغالگران امریکایی از سوریه همچنان بالا است و تروریست‌های تکفیری و ارباب آن‌ها یعنی اردوغان منتظر هستند که هر چه سریع‌تر امریکایی‌ها از سوریه خارج شوند تا شاید بتوانند بساط دولت خودخوانده در شرق فرات را برچیده و به منافع نفت و گاز سوریه در این منطقه دسترسی پیدا کنند. در این مورد، چند روز پیش گزارشی نوشتیم و تاکید شد که ترامپ شاید علاقمند به این کار باشد، اما کسانی در سیستم تصمیم‌گیری امریکا هستند که به شدت مخالف این مساله بوده و می‌گویند که اگر این اتفاق روی دهد، تروریست‌های داعشی رها شده و دوباره منطقه به هم خواهد ریخت.

اما مساله اصلی، تلاش رژیم یهودی برای چندپارچه کردن سوریه است، آن‌ها دنبال حفظ حضور عناصر قسد و پ‌ک‌ک در این منطقه هستند، هر چند که می‌دانند اتفاقاتی که در این منطقه روی خواهد داد چندان در کنترل آن‌ها نخواهد بود. موضوع خروج نظامی امریکااز شرق سوریه در حالی مطرح می‌گردد که خبرهای بسیاری از ارسال تجهیزات و تسلیحات جدید به پایگاه غیرقانونی خراب الجیر در شمال شرق این کشور منتشر شده است. اما ۲ مقام پنتاگون به شبکه خبری ان.بی.سی گفتند وزارت جنگ آمریکا در حال تهیه برنامه‌هایی برای خروج تمامی نیروهای این کشور از سوریه است.

هرچند رئیس جمهور آمریکا و سایر مقام‌های نزدیک به وی اخیرا تمایل خود را برای خروج تمام نیروهای آمریکایی از سوریه اعلام کرده‌اند. این اقدام باعث می‌شود تا پنتاگون ظرف ۳۰ تا ۹۰ روز آینده برنامه‌هایی را برای خروج تمامی نیروهای آمریکایی از سوریه در نظر بگیرد. «مایک والتز»، مشاور امنیت ملی ترامپ روز جمعه با مقام‌های ارشد نظامی آمریکا در فلوریدا دیدار داشت و درباره اوضاع در منطقه اطلاعاتی کسب کرد. یکی از مقام‌های کاخ سفید گفته که کاهش احتمالی نیروهای آمریکایی در سوریه مساله اصلی در نشست مشاور امنیت ملی ترامپ نبود.

در این میان این مقام کاخ سفید با اشاره به اینکه «بنیامین نتانیاهو»، نخست وزیر رژیم صهیونیستی در کاخ سفید با ترامپ دیدار کرد و عبدالله دوم پادشاه اردن نیز در روزهای آتی به آمریکا می‌رود، گفت: «این برای مشاور امنیت ملی آمریکا خوب بود که با رفتن به سنتکام درباره اوضاع در منطقه اطلاعاتی کسب کند.» اواخر ۲۰۱۹، ترامپ به «جیمز ماتیس» وزیر جنگ وقت آمریکا دستور داد تا تمامی نیروهای آمریکایی را از سوریه خارج کند. ماتیس اما با این دستور مخالفت و از سمتش استعفا کرد.

در دسامبر پنتاگون اعلام کرد که ۲۰۰۰ نیرو در سوریه هستند که بیش از ۲ برابر آن چیزی بود که ارتش آمریکا در سال‌های گذشته یعنی ۹۰۰ نفر عنوان کرده بود. با این خال سخنگوی نیروهای سوریه دموکراتیک (قسد) روز چهارشنبه با بیان اینکه ما هیچ طرحی برای عقب‌نشینی نیروهای آمریکایی دریافت نکردیم، گفت: داعش منتظر فرصت عقب‌نشینی نیروهای آمریکایی است تا فعالیت‌های خود را دوباره آغاز کند. (این بزرگ‌ترین ابزار یا بهانه برای باقی ماندن اشغالگران امریکایی در شرق سوریه است، اما مساله مهم‌تر، خواسته‌های رژیم صهیونیستی است)

در طول دو ماه نبردهای پراکنده و با وجود مشارکت گسترده ارتش اشغالگر ترکیه، تروریست‌های وابسته به آنکارا توفیقی در غلبه بر عناصر مورد حمایت امریکا نداشته‌اند. موضوعی که برخی از مقامات امریکایی را نگران کرده این است که اگر امریکا که در طول یک دهه گذشته صدها میلیون دلار برای آموزش، تسلیح و سازماندهی عناصر قسد هزینه کرده آن‌ها را در این شرایط رها کند، ایران و روسیه حمایت از آن‌ها را شروع خواهند کرد. در طول روزهای گذشته چند هیات مختلف از کردها و عشایر شرق فرات به مسکو سفر کرده و خواستار پوشش هوایی ارتش روسیه برای مقابله با تروریست‌های تکفیری شده بودند.

آن‌ها با بیان اینکه وضعیت در بدنه تروریست‌های مورد حمایت ترکیه به شدت بحرانی است و برخلاف دروغ‌های رسانه‌ای که در موافقت برای تشکیل وزارت دفاع می‌دهند هیچ اتفاقی در این زمینه روی نداده و هیچ یک از گروه‌های مسلح حاضر نیستند به نفع جولانی (که سابقه برخورد شدید و کشتار آن‌ها را دارد) کنار بروند و از طرف دیگر، با وجود فشارهای ترکیه تقریبا همه گروه‌های خارج از القاعده، جولانی را قبول ندارند. با این وضعیت حتی احتمال اینکه برخی از تروریست‌های مورد حمایت ترکیه با قسد وارد درگیری شوند که بعداً باعث تقویت جولانی شود از جنگ کناره بگیرند بالا است از روس‌ها و ایران خواستار حمایت و کمک شده‌اند!!

در هر صورت، وضعیت پیچیده‌ای که در شرق سوریه حاکم است امریکا را بر سر دو راهی عجیبی قرار داده و آن‌ها نمی‌توانند به سادگی تصمیم به خروج از سوریه بگیرند؛ این در حالی است که ترامپ شاید وعد‌ه‌هایی هم به اردوغان داده باشد اما سیستم امنیتی امریکا با خروج از سوریه مخالفت خواهد کرد.

قبلی «
بعدی »

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تازه‌ترین عناوین