۸ دی ۱۴۰۳

باج‌خواهی سازمان تروریستی پ‌ک‌ک از غرب به بهانه داعش

  • ۸ دی ۱۴۰۳
  • ۱۶ بازدید
  • ۰

هماهنگ کننده مطالعات خاورمیانه مرکز مطالعات خاورمیانه دکتر اویتون اورهان در مورد استفاده سازمان تروریستی PKK/YPG از داعش به عنوان باج خواهی علیه غرب و اهمیت روند جدید در سوریه در مبارزه با سازمان های تروریستی نوشت.

مشارکت غرب با سازمان تروریستی PKK/YPG در سوریه با مبارزه با داعش آغاز شد. این مشارکت فرصت های فراوانی را برای سازمان تروریستی PKK/YPG در سوریه فراهم کرد. این سازمان با حمایت نظامی ایالات متحده آمریکا قلمرو تحت کنترل خود را علیه سازمان تروریستی داعش گسترش داد و با حمایت مالی اروپا در این مناطق ماندگار شد.

با تصرف شهر باغوز در مارس ۲۰۱۹، کنترل داعش بر این منطقه در سوریه پایان یافت. در این مرحله جدید، سازمان تروریستی PKK/YPG برای ادامه حمایت از غرب و زنده نگه داشتن علاقه خود به استدلال های جدیدی نیاز داشت. این سازمان همچنان از کارت داعش به طرق مختلف استفاده می کرد.

سازمان تروریستی پ‌ک‌ک/ ی‌پ‌گ با وجود پایان یافتن کنترل ارضی داعش در منطقه همچنان یک تهدید راهبردی است و مدعی شد که می‌تواند در هر زمانی دوباره قوی‌تر شود. این سازمان برای تقویت این ایده سعی کرد هر از چندگاهی با ایجاد آسیب‌پذیری‌های امنیتی نشان دهد که داعش زنده است. ثانیاً، سازمان تروریستی PKK/YPG سعی کرد از طریق شبه نظامیان اسیر شده داعش برای خود فضا ایجاد کند. اعضای داعش که در زندان‌های تحت کنترل PKK/YPG نگهداری می‌شوند از سه طریق به این سازمان فرصت دادند.

در میان اعضای اسیر شده داعش، شبه نظامیانی از بیش از ۵۰ کشور وجود داشتند و همین امر باعث شد تا کشورهای مربوطه در مورد مسائلی مانند وضعیت و تحویل شبه نظامیان داعش که شهروند آنها بودند، با PKK/YPG تماس بگیرند. سازمان این را به عنوان حمایت از تلاش خود برای به رسمیت شناختن و مشروعیت بین المللی می دانست.

ثانیاً، سازمان تروریستی PKK/YPG نقش نگهبان کشورهایی را برعهده گرفت که نمی‌خواستند شهروندان، شبه‌نظامیان داعش و خانواده‌هایشان را پس بگیرند و تلاش می‌کردند در چشم کشورهای غربی کارکردی پیدا کنند. در نهایت، این سازمان با تحت نظر نگه داشتن شبه نظامیان داعش و خانواده های آنها در ۲۴ اردوگاه و زندان مختلف در سوریه، تلاش کرد تا نشان دهد که کلید جلوگیری از تقویت تهدید داعش در منطقه و یا در صورت لزوم تقویت آن را در دست دارد.

در حالی که در شرایط عادی، یکی از وظایف اولیه هر بازیگر مسئول و قانونی، تلاش و دستگیری تروریست های اسیر شده است، این وظیفه زمانی که به سازمان تروریستی دیگر، پ.ک.ک/YPG داده شد، تبدیل به ابزاری برای باج خواهی شد. علاوه بر این، PKK/YPG نمی‌تواند امنیت زندان‌هایی را که شبه‌نظامیان داعش در آن نگهداری می‌شوند و اردوگاه‌هایی که خانواده‌های آنها در آن اقامت دارند، تضمین کند.

در ژانویه ۲۰۲۲، داعش عملیاتی را در زندان سینا در استان حسکه انجام داد و نزدیک به ۱۰۰ شبه نظامی از جمله اعضای بلندپایه داعش را از این زندان ربود. این حادثه را می‌توان اینگونه توضیح داد که سازمان تروریستی PKK/YPG توانایی تضمین امنیت زندان را ندارد یا عمداً یک آسیب‌پذیری امنیتی برای زنده نگه داشتن تهدید داعش ایجاد می‌کند.

ستیزه جویان PKK/YPG که مسئولیت امنیت اردوگاه ها را بر عهده دارند، هیچ تجربه یا تلاشی در فرآیندهایی مانند ریشه کنی و بازپروری ندارند. در مجموع به نظر می رسد که نمی توان این اردوگاه ها را به صورت حرفه ای مدیریت کرد، مشکل داعش فقط به تعویق افتاده است و تلاش می شود با نقش نگهبانی که به سازمان تروریستی پ.ک.ک/YPG داده شده، این مشکل فعلاً تحت کنترل باشد. حتی می توان گفت که شرایط سخت در اردوگاه ها باعث می شود که خانواده های شبه نظامیان داعش رادیکال تر شوند.

کشورهای غربی نمی خواهند شهروندان، شبه نظامیان داعش و خانواده های آنها را در سوریه پس بگیرند. نزدیک به ۹۰ درصد از شبه نظامیان داعش در زندان ها سوری و عراقی هستند. ۱۰ درصد باقیمانده را اعضای داعش تشکیل می دهند که شهروندان غربی و شهروندان کشورهای دیگر هستند. اگر هر کشوری شهروندان خود را پس بگیرد، پ ک ک/ ی.پ.گ از فرصت استفاده از این موضوع به عنوان ابزار چانه زنی محروم خواهد شد.

قبلی «
بعدی »

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *