۲ دی ۱۴۰۳
  • خانه
  • >
  • اخبار
  • >
  • ایران و ترکیه در عراق وارد درگیری می شوند؟

ایران و ترکیه در عراق وارد درگیری می شوند؟

  • ۳ آذر ۱۳۹۵
  • ۳۸۶ بازدید
  • ۰

هادی الامیری رییس سازمان بدر و رهبر بسیج مردمی عراق گفته در صورتی که نیروهای ترکیه دخالت کنند؛ تلعفر قبرستان سربازان ترکیه خواهد شد.
به گزارش انجمن بی تاوان:المانیتور نوشت: هادی الامیری رییس سازمان بدر و رهبر بسیج مردمی عراق گفته در صورتی که نیروهای ترکیه دخالت کنند؛ تلعفر قبرستان سربازان ترکیه خواهد شد.

او در پیامی در نهم نوامبر در واکنش به استقرار نیروهای ترکیه در کمپ بعشیقهو اقدام آنها برای آزادی تلعفر گفته بود تلعفر در صورت ورود ترکیه به جبهه جنگ به قبرستان سربازان ترکیه تبدیل خواهد شد.

در ۱۶ نوامبر تلعفر آزاد شده است. این منطقه ای استراتژیک برای نیروهای بسیج مردمی به شمار میرود چرا که دسترسی به مرزهای سوریه را برای آنها میسر کرده و این فرصت را فراهم میکند که مانع فرار نیروهای داعش از این بخش شوند. در پی آزادی تلعفر امیری گفته بود که رییس جمهور سوریه واحد بسیج مردمی را برای مبارزه با نیروهای اپوزیسیون در سرزمین سوریه دعوت کرده است.

بیانیه امیری علیه ترکیه به مواضع ایران نزدیک بود و در پاسخ به بیانه رجب طیب اردوغان در خصوص شهر تلعفر صادر شد. اردوغان در بیانیه خود به واحد های بسیج مردمی هشدار داده بود که آنها نبایند هیچ خشونتی علیه غیر نظامیان در این شهر داشته باشند.

اردوغان در خلال این بیانیه گفته بود که ترکمن های منطقه تلعفر برای ما بسیار مهم اند و از این جهت حساسیت ما نسبت به این منطقه بالاست. اگر واحد بسیج مردمی هر گونه اقدام تروریستی ای در این شهر داشته باشند پاسخ ما متفاوت خواهد بود.

اردوغان همچنین گفته بود که اطلاعاتی به دست آورده که بر مبنای آن نیروهای بسیج مردمی اقدام به حرکت های تروریستی در این شهر کرده اند. او به جزییات این اطلاعات اشاره ای نکرد.

در همین راستا حیدر العبادی نخست وزیر عراق در پاسخ به این اظهارات اردوغان گفته بود که دولت عراق از هر گروه دیگری نسبت به آزادی تلعفر مشتاق تر است. عبادی نگرانی هایش را نسبت به تهدیدات ترکیه پنهان نکرد و گفت: تهدید ترکیه مبنی بر دخالت آنها در منطقه همچنان به قوت خود باقیست.

تلعفر شهری متشکل از اقلیت های متفاوت است که به جبهه درگیری ها بین گروه های مختلف تبدیل شده است. اهمیت جغرافیایی این شهر با توجه به تلاش های ایران برای ایجاد یک کانال از طریق عراق و سوریه و با توجه به تلاش های ترکیه برای بازیابی امپراطوری عثمانی دو چندان میشود.

این شهرمنزلگاه اقوام متفاوت است و جمعیت قابل توجهی از ترکمن های شیعه در آن زندگی میکنند که همین جمعیت مبنای درگیری ایران و ترکیه در این شهر است. ایران از شیعیان حمایت میکند و ترکیه از ترکمن ها.

گفته میشود آزاد سازی تلعفر تحت رهبری فرمانده سپاه قدس ایران یعنی قاسم سلیمانی از سوی این کشور دنبال میشود.

درگیری واحد بسیج مردمی در تلعفر نیز مناقشه بر انگیز است.

فلاح الفیاض رهبر نیروهای بسیج مردمی و مشاور امنیت ملی عراق گفته هدف این واحد ها آزاد سازی تلعفر و دسترسی به موصل است.

روز ۳۰ اکتبر جناح ترکمن در پارلمان منطقه کردستان در خصوص تغییرات دموگرافیک در تلعفر در نتیجه دخالت واحد های بسیج مردمی در جبهه های جنگ در این منطقه هشدار داده و از ادامه مشارکت در آزادسازی این شهر سرباز زده است.

حرکت حزب الله النجبا یکی از شاخه های بسیج مردمی که به ولایت فقیه در ایران وصل است انتظار نبرد سختی را برای آزاد سازی تلعفر دارد و این ادعا را که بسیج مردمی به تغییرات دموگرافیک در این شهر دامن زده است را رد کرده و ترکیه را به فضولی در کار دیگران متهم کرده است.

این که نیروهای بسیج مردمی و نیروهای ترکیه در این شهر با هم درگیر شوند بسیار محتمل است.

ترکیه بر این باور است که حضور بسیج مردمی در تلعفر مجوز ورود آنها را به این شهر صادر کرده به ویژه بعد از هشدار اردوغان نسبت به دخالت واحد های بسیج مردمی و ایجاد رعب و وحشت در میان شهروندان عادی این شهر.

از این گذشته ترکیه نمیخواهد ایران بیش از این در تلعفر که یک شهر مرزی با سوریه است حضور داشته باشد. به دلیل مرزی بودن این شهر حضور ایران در آن میتواند راه ارسال سلاح را از طریق مسیرهای زمینی از شرق تا غرب عراق هموار میشود. این یکی دیگر از دلایل پشت پرده درگیری ایران و ترکیه در تلعفر است.

اردوغان از این میترسد که تلعفر به عنوان شهری که ۶۰ کیلومتر مرز مشترک با ترکیه دارد به بهشتی برای شیعیان در نزدیکی عراق تبدیل شود. او از این نگران است که ائتلاف بین بسیج مردمی و حزب پ ک ک در این حملات به ضرر ترکیه تمام شود و یا مسیر ارسال اسلحه از سوی بسیج مردمی به پ ک ک برای جنگ با نیروهای ترکیه هموار شود.

با این شواهد مجددا روابط ترکیه و عراق شکراب خواهد شد به ویژه بعد از صحبت های اخیر العبادی که گفته بود عراق نمیخواهد با ترکیه وارد جنگ شود اما اگر ترکیه بر طبل جنگ بکوبد ما هم چاره ای نداریم.

با این وجود در درگیری های نظامی بین عراق و ترکیه ؛ عراق نیروهای معمولی اش را برای این مقابله اعزام نمیکند بلکه بسیج مردمی که نیروهای ترکیه را نیروهای اشغالگر میخوانند نیروهایی هستند که عراق برای این مقابله در نظر گرفته است.

تلعفر به منطقه مورد مناقشه بین المللی بین عراق و ترکیه تبدیل شده است و همین مساله منجر به بی ثباتی و درگیری داخلی در این شهر شده است که راه را برای حضور نظامی ترکیه و ایران در آن باز کرده است.

قبلی «
بعدی »

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *