۲۸ آبان ۱۴۰۳
  • خانه
  • >
  • اخبار
  • >
  • ناگفته‌های سربازجوی «اوجالان»؛ به نیروهای پیشمرگه پول و سلاح دادیم تا علیه «پ.ک.ک.» بجنگند

ناگفته‌های سربازجوی «اوجالان»؛ به نیروهای پیشمرگه پول و سلاح دادیم تا علیه «پ.ک.ک.» بجنگند

  • ۲۷ دی ۱۳۹۵
  • ۴۲۹ بازدید
  • ۰

فرمانده بازجوی «عبدالله اوجالان» رهبر حزب کارگران کردستان (پ.ک.ک.) تأکید کرد عبدالله اوجالان رهبر پ.ک.ک. به‌صراحت گفته بود که این گروه به‌‌عنوان یک پیمانکار در منطقه عمل می‌کند و ابزار قدرت‌های جهانی است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری تسنیم در استانبول، یکی از مهم‌ترین موضوعات، همکاری مشترک ترکیه با ایران در مسئله سوریه است. از لحاظ امنیتی لازم است که عملیات نظامی ترکیه در شمال سوریه سرعت گرفته و زود به پایان برسد، برای این کار ترکیه باید با ایران و دولت سوریه همکاری مشترک انجام دهد تا بتواند از به وجود آمدن کریدور تروریستی حزب کارگران کردستان (پ.ک.ک.) در شمال سوریه جلوگیری کند.

«حسن آتیلا اوغور» سرهنگ بازنشسته ارتش ترکیه و فرمانده بازجوی «عبدالله اوجالان» رهبر حزب کارگران کردستان (پ.ک.ک.)، راهکارهای مبارزه با پ.ک.ک. را برای خبرگزاری تسنیم تشریح کرد. اوغور معتقد است که در این راه همکاری اطلاعاتی میان نظامیان ایران و نیروهای مسلح ترکیه ضروری است.

تسنیم: فعالیت‌های حزب کارگران کردستان (پ.ک.ک.) یکی از مهم‌ترین بحران‌های امنیتی ترکیه محسوب می‌شود، به‌نظرتان نزدیکی و همکاری آنکارا با کشورهای منطقه چه دستاوردهایی می‌تواند برای ترکیه در مبارزه با پ.ک.ک. داشته باشد؟

اوغور: حزب کارگران کردستان (پ.ک.ک.) به‌‌عنوان یک گروه تروریستی در درجه اول برای ترکیه و سپس برای ایران، عراق و سوریه بحران‌آفرین است. ترکیه برای متوقف کردن فعالیت‌های تروریستی پ.ک.ک. باید با ایران، دولت مرکزی عراق، سوریه و روسیه همکاری مشترک انجام دهد، به‌خصوص همکاری مشترک ترکیه و ایران برای مبارزه با گروه تروریستی پ.ک.ک. از اهمیت بسزایی برخوردار است.

آمریکا از پ.ک.ک. به‌عنوان اهرم فشار علیه ترکیه، ایران، سوریه و حتی روسیه استفاده می‌کند، در این خصوص ایران باید بسیار با تدبیر عمل کند. ترکیه هم باید روابط خوبش با ایران را گسترده‌تر کند چرا که ایران از قدیم‌الایام دوست ترکیه بوده است. ترکیه با مشکل گروه تروریستی پ.ک.ک. و ایران هم با مشکل گروه تروریستی پژاک روبه‌رو است که پژاک وابسته به پ.ک.ک. است. «بن‌علی یلدریم» نخست‌وزیر ترکیه برای همکاری مشترک ترکیه با کشورهای منطقه، اولین قدم را با سفر به بغداد برداشت، اما این اقدام کافی نیست. ترکیه باید روابطش با ایران بیش از این نزدیک باشد. ترکیه باید روابطش با دولت سوریه را از سر بگیرد و با همکاری کشورهای منطقه هژمونی امپریالیسم آمریکا را در سوریه و منطقه در هم بشکند.

تسنیم: رسانه‌ها از دیدار مقامات ترکیه با مقامات ایران در مورد عملیات مشترک علیه پ.ک.ک. در قندیل خبر داده‌اند. آیا در این مقطع زمانی لازم است که ترکیه عملیات نظامی در منطقه قندیل انجام دهد؟

اوغور: به‌عنوان کسی که منطقه قندیل را به‌خوبی می‌شناسم لازم است بگویم که قندیل نام منطقه‌ای بسیار وسیع در عراق است. با دستور آمریکا پ.ک.ک. پایگاه‌های اصلی خود را در عین العرب (کوبانی)، الجزیره و عفرین مستقر کرده است. به‌نظرم عملیات نظامی مشترک ترکیه و ایران در قندیل معنایی ندارد. امروز منطقه استراتژیک از نظر پ.ک.ک. شمال سوریه است. آمریکا به‌صورت آشکار شبه‌نظامیان کُرد پ.ی.د./پ.ک.ک. را در شمال سوریه آموزش می‌دهد و سلاح‌های مورد نیازشان را در اختیار آنان قرار می‌دهد. به‌نظرم با وجود هدف‌های استراتژیک در شمال سوریه علیه پ.ک.ک. لازم نیست که عملیات نظامی در قندیل که نیرو و تجهیزات زیادی می‌خواهد و تلفاتش هم سنگین خواهد بود انجام داد. پ.ک.ک. دیر یا زود قندیل را ترک خواهد کرد. اینکه بعد از ترک قندیل به منطقه شنگال خواهند رفت و یا شمال سوریه هنوز مشخص نیست، اما ترکیه و ایران به هیچ عنوان نباید چنین چیزی را قبول کنند.

تسنیم: میدان سوریه برای مبارزه با پ.ک.ک. را چگونه ارزیابی می‌کنید؟

اوغور: یکی از مهم‌ترین موضوعات همکاری مشترک ترکیه با ایران در مسئله سوریه است. از لحاظ امنیتی لازم است که عملیات نظامی ترکیه در شمال سوریه سرعت گرفته و زود به پایان برسد، برای این کار ترکیه باید با ایران و دولت سوریه همکاری مشترک انجام دهد. عملیات نظامی مشترک در شمال سوریه علیه پ.ک.ک. برای ترکیه بسیار حائز اهمیت است.

۱۳۹۵۰۴۲۹۰۸۳۸۵۳۳۰۳۸۱۶۴۳۶۳

تسنیم: جایگاه اقلیم کردستان عراق در مبارزه با پ.ک.ک. را چگونه ارزیابی می‌کنید؟

اوغور: اینکه مسعود بارزانی را به‌عنوان نماینده همه کُردهای اقلیم کردستان در نظر بگیریم کاملاً اشتباه است. در آن منطقه فاکتورهای طالبانی و جنبش گوران وجود دارند. اختلافات آنان با بارزانی را باید به‌خوبی ارزیابی کرد. به‌نظرم ایران این مسئله را به‌خوبی درک کرده است. عبدالله اوجالان اطلاعات بسیار مهمی در مورد بارزانی و نیروهای پیشمرگه می‌داند. بارزانی و پیشمرگه تاکنون از پ.ک.ک. حمایت کرده‌اند و ما به‌خوبی این را می‌دانیم. ما به نیروهای پیشمرگه پول و سلاح دادیم تا علیه پ.ک.ک. بجنگند، اما آنان به ما خیانت کردند. تشکیل دولت کردستان توسط بارزانی در شمال عراق برای ترکیه، ایران، عراق و سوریه تهدید بزرگی محسوب می‌شود و تبعات خطرناکی خواهد داشت.

تسنیم: رهبران پ.ک.ک. از ترکیه و ایران به‌عنوان موانع اصلی رسیدن به اهدافشان در منطقه عنوان می‌کنند. این اظهارات می‌تواند به این معنی باشد که پ.ک.ک. فعالیت‌های تروریستی علیه ترکیه و ایران را شدت خواهد بخشید؟

اوغور: زمانی که از عبدالله اوجالان رهبر پ.ک.ک. بازجویی می‌کردم صراحتاً گفت که پ.ک.ک. به‌‌عنوان یک پیمانکار در منطقه عمل می‌کند و ابزار قدرت‌های جهانی است. پ.ک.ک. در زمان‌های مختلف فعالیت‌های تروریستی و تجزیه‌طلبانه در ترکیه و ایران انجام می‌دهد. پ.ک.ک. با سلاح‌هایی که آمریکا در اختیارش گذاشته است عملیات تروریستی در ترکیه را ادامه می‌دهد و از طریق پژاک فعالیت‌های تجزیه‌طلبانه در منطقه کردستان ایران را انجام می‌دهد، به همین خاطر همکاری نزدیک اطلاعاتی بین ایران و ترکیه به‌ویژه همکاری اطلاعاتی نظامیان ایران با نیروهای مسلح ترکیه بسیار ضروری است.

حسن آتیلا اوغور کیست؟

«حسن آتیلا اوغور» سرهنگ بازنشسته ارتش و رئیس سابق اطلاعات ژاندارمری مناطق مختلف ترکیه است که در سال ۲۰۰۸ از طرف جریان دولت موازی (تشکیلات فتح‌الله گولن) به‌‌اتهام اقدام برای کودتا علیه دولت دستگیر شد و به ۲۹ سال زندان محکوم شد.

سرهنگ بازنشسته اوغور شخصیتی برجسته و شناخته شده در ترکیه است چراکه یکی از بحرانی‌ترین پرونده‌های امنیتی این کشور یعنی پرونده عبدالله اوجالان و بازجویی‌های او را به‌عهده داشته است. او همچنین فرماندهی اطلاعات عملیات سرکوب شورش‌های تجزیه‌طلبانه در جنوب شرق این کشور را نیز به‌عهده داشته است و در مجامع امنیتی و نظامی ترکیه به‌عنوان یک استراتژیست نظامی شناخته شده به شمار می‌آید.

قبلی «
بعدی »

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *