به گزارش انجمن بی تاوان، مدیر امور اضطراری سازمان بهداشت جهانی روز چهارشنبه ۲۴ اردیبهشت هشدار داده است که ویروس کرونا میتواند مانند بیماری اچ آی وی (ایدز) به یک بیماری بومی و دائمی بدل شود و به همین دلیل نباید در خصوص دوره زمانی پایان آن گمانهزنی کرد.
به گزارش رویترز، مایک رایان خواستار تلاش گسترده جهانی برای کنترل ویروس کرونا شده است. مایک رایان که در یک ویدئو کنفرانس خبری صحبت میکرد، اظهار داشت: این ویروس ممکن است به یک ویروس دیگر همهگیر بومی و دایمی در جوامع ما بدل شود و هرگز از بین نرود.
دکتر رایان در کنفرانس ویروس کرونا در ژنو گفت: “مهم است این موضوع را مطرح کنیم: این ویروس ممکن است تبدیل به یک همهگیر بومی (اندمی) در جوامع ما شود و هرگز ناپدید نشود. ” “اچ آی وی ناپدید نشده، اما ما آموخته ایم چگونه با آن کنار بیاییم. “
دکتر رایان سپس گفت: باور ندارد که “کسی میتواند زمان ناپدید شدن این بیماری را پیش بینی کند. “
درحال حاضر کار برای ساخت حدود یک صد واکسن بالقوه در جریان است، اما دکتر رایان اشاره کرد که بیماریهای دیگری مانند سرخک هستند که علیرغم وجود واکسن ریشه کن نشده اند.
دکتر تدروس گبریسوس مدیر سازمان بهداشت جهانی هم تاکید کرد که کنترل این ویروس در صورت تلاش کافی ممکن است.
اما از سوی دیگر اعضای شورای امنیت سازمان ملل متحد از هفتهها پیش تلاش میکنند قطعنامهای برای مقابله جهانی با شیوع ویروس کرونا در این نهاد به تصویب برسانند، اما تا کنون به دلیل اختلاف نظر، از جمله بر سر نقش سازمان بهداشت جهانی به تفاهم نرسیدهاند.
چند روز پیش آمریکا بدون ارائه توضیح روشنی از موافقت با قطعنامه پیشنهادی تونس و فرانسه در مورد بحران کرونا خودداری کرد و اکنون آلمان و ایسلند قطعنامه جدیدی برای هماهنگی جهانی در مقابله با شیوع بیماری کووید- ۱۹ به شورای امنیت پیشنهاد کردهاند.
ناظران بحران کرونا را بزرگترین چالش جامعه جهانی از زمان تاسیس سازمان ملل در ۷۵ سال پیش ارزیابی میکنند؛ با این همه پس از هفتهها بحث و رایزنی، اعضای شورای امنیت به عنوان مقتدرترین نهاد این سازمان هنوز نتوانستهاند در مورد تصویب یک قطعنامه به توافق برسند.
سفیر آلمان در سازمان ملل میگوید شورای امنیت در بحران کرونا در بهترین وضعیت تاریخ خود قرار نداشته و متاسفانه این تنها مورد هم نیست.
کریستف هویسگن روز چهارشنبه ۲۴ اردیبهشت (۱۳ مه) به کانال یک تلویزیون آلمان گفت: «اگر شورای امنیت درباره بحران کرونا موضعگیری نکند این ضربه سختی به سازمان ملل خواهد بود.» او با اشاره به ناکامی قطعنامه قبلی، ارائه پیشنویس قطعنامه پیشنهادی آلمان و ایسلند به شورای امنیت را اقدامی دانسته که اگر منجر به صدور قطعنامه شود میتواند جلوی شکست شورای امنیت را بگیرد. هرچند این اقدام از نظر او قدمی “غیرمعمول” است.
به گفته کریستف هویسگن اقدام مشترک آلمان و ایسلند تلاشی برای در نظر گرفتن ملاحظات و رفع نگرانی کشورهای مختلف و تمرکز بر “هسته اصلی ابتکار عمل” برای مقابله با بحران کروناست.