انجمن بی تاوان: سخنان الهام احمد، به اصطلاح مسئول روابط خارجی YPG شاخه سوریه سازمان تروریستی پ.ک.ک در مصاحبه با یک شبکه فرانسوی، موقعیت جدید این سازمان تروریستی در سوریه و همچنین سیاست فرانسه در قبال سوریه را به ارمغان آورد. روابط با سازمان تروریستی را به دستور کار بازگرداند.
بیانیه احمد، اظهارات فرانسه مبنی بر اینکه استقرار نیروها در مرز ترکیه و سوریه می تواند به برقراری صلح در منطقه کمک کند، و در واکنش به این بیانیه کریستف لموین، سخنگوی وزارت امور خارجه فرانسه خطاب به نیروهای سوریه دموکراتیک (SDF) مبنی بر اینکه ما از وضعیت خود آگاه هستیم. بدهی»، روشن می کند که این امکان چقدر امکان پذیر است. از سوی دیگر، اظهارات هاکان فیدان وزیر امور خارجه مبنی بر اینکه “اگر برخی کشورهای کوچک در اروپا بتوانند به منطقه بیایند و بدون حضور نیروهای آمریکایی (آمریکا) عملیات انجام دهند یا نیروهای نظامی داشته باشند، ببینیم” باعث شد فرانسه و سوریه سوریه و سیاست YPG زیر سوال می رود با توجه به این تحولات، بررسی سیاست های فرانسه در سوریه و رابطه آن با سازمان تروریستی PKK/YPG بسیار ارزشمند است.
فرانسه، که سوریه و لبنان را در خاورمیانه که پس از جنگ جهانی اول با بریتانیا مشترک بود، کنترل می کرد، از آن زمان تا کنون علاقه ای به این منطقه داشته است. دامن زدن به اختلافات قومی و فرقهای در منطقه در دوران استعمار و استعمار فرانسه از دلایل اصلی مشکلات کنونی لبنان و حتی سوریه است. در سوریه می توان گفت که استفاده فرانسوی ها از اقلیت نصیری که با آنها همکاری می کردند، به عنوان بازیگرانی علیه اکثریت عرب سنی حتی راه را برای حافظ اسد هموار کرد تا کشور را به یک رژیم اسد با هویت نصیری تبدیل کند. یک سری کودتا در حزب بعث. بنابراین، در حالی که فرانسه با سیاست های ۱۰۰ سال پیش خود در سوریه پیشینه تاریخی دارد، امروز نیز به دنبال رویاهای امپراتوری مشابه است.
اگرچه طرفداری از یک نیروی نظامی اروپایی و استقلال استراتژیک مستقل از ایالات متحده یک رویکرد رایج در فرانسه است، سیاست فرانسه در سوریه این بوده است که در طول جنگ داخلی زیر سایه ایالات متحده عمل کند. اگرچه آمریکا در دوران ریاست جمهوری باراک اوباما و دونالد ترامپ، رئیس جمهور سابق آمریکا، در حملات هوایی علیه رژیم اسد در سوریه شرکت داشت، اما تمرکز اصلی آن بر ایجاد ائتلافی علیه داعش و حمایت نظامی از PKK/YPG در این زمینه بود.
گذشته کثیف فرانسه در سوریه به اینها محدود نمی شود. یکی از بارزترین رسوایی ها در طول جنگ داخلی این بود که کارخانه سیمان فرانسوی لافارژ در سوریه حتی تحت اشغال داعش به کار خود ادامه داد. حتی مشخص شد که کارخانه لافارژ به داعش پرداخت و فروش داشته است و ثابت شد که همه اینها با اطلاع اطلاعات فرانسه اتفاق افتاده است.
از سوی دیگر، فرانسه، اگرچه در طول جنگ داخلی موضع مخالف نمادینی اتخاذ کرد، اما از انجام هر گونه اقدام جدی علیه رژیم اسد اجتناب کرد. اجازه داد این اتفاق بیفتد. دولت فرانسه همچنین در سال ۲۰۲۱ زمانی که رفعت اسد به دلیل اداره امپراتوری املاک و مستغلات به نمایندگی از رژیم اسد محاکمه می شد، چشم خود را بر فرار رفعت اسد به سوریه بسته بود. بنابراین، اظهارات فرانسه در مورد جنگ داخلی سوریه، رژیم اسد و تروریسم چیزی بیش از لفاظی نبوده و ابزاری برای پنهان کردن نیات واقعی فرانسه نیست.
شاید کثیف ترین نزدیکی در کل این موضع سیاسی، اعزام نیروهای ویژه فرانسه به سوریه به بهانه ائتلاف علیه داعش و ایجاد روابط نزدیک با این سازمان تروریستی بود. در واقع از اظهارات الهام احمد می توان نتیجه گرفت که آنها چنان روابط نزدیکی دارند که از فرانسه می خواهند نیروهای بیشتری در سوریه علیه ترکیه مستقر کند.
نکته مهم واقعی رسوایی لافارژ که در فرانسه و غرب صحبتی از آن نمی شود، از نظر گستردگی این رابطه کثیف مهم است. کارخانه لافارژ زمانی که منطقه از دست داعش به کنترل PKK/YPG رسید، به کار خود ادامه داد. در واقع، سربازان آمریکایی یک پایگاه نظامی در داخل کارخانه ایجاد کردند و از تأسیسات محافظت کردند. سیمان عرضه شده توسط این کارخانه نیز در شبکه های تونل های تصرف شده توسط YPG در عفرین، تل رفعت و منبج استفاده می شد.
در حالی که رابطه لافارژ با داعش در طول جنگ داخلی رابطه یک شرکت خارجی بود که برای منافع اقتصادی خود با این سازمان تروریستی روابط برقرار کرد، رابطه آن با PKK/YPG که بعدا منطقه را اشغال کرد، رابطه یک شریک غیرنظامی بود که تلاش می کرد تا ایجاد توانایی و ظرفیت سازمان تروریستی. به عبارت دیگر، این حادثه چیزی فراتر از یک حادثه منفرد است.
در کنار رویاهای امپریالیستی قدیمی فرانسه در سوریه، تلاش هایش برای رقابت با ترکیه و روابط کثیفش با PKK/YPG، شاید ضعیف ترین نقطه اش تروریست های شهروند فرانسوی اعضای داعش باشد. در حالی که فرانسه از یک سو به عنوان بخشی از مبارزه با داعش از سازمان تروریستی تحت نظارت آمریکا حمایت می کند، از سوی دیگر، YPG را به عنوان نگهبان، به اصطلاح، اعضای داعش در اردوگاه هایی مانند ال. -هول و روژ در شرق سوریه. علیرغم فشارهای طولانی مدت برای بازپس گیری و محاکمه شهروندان خود در این اردوگاه ها، فرانسه مانند سایر کشورهای غربی از انجام این کار خودداری کرده است و راه را برای سازمان تروریستی PKK/YPG هموار می کند تا از افراد حاضر در این اردوگاه ها به عنوان اهرمی علیه غرب استفاده کند.