تعرض گروهکهای تروریست کردی به کنسولگری جمهوری اسلامی ایران در اربیل توجیه پذیر نیست
انجمن بی تاوان آذربایجان غربی : این تعرض به حدی بود که مهاجمین که از عوامل گروهکهای تروریست کردی بودند با سنگ به سوی سرکنسولگری حمله نمودند و شیشه های سرکنسولگری را پایین آوردند.
البته این حمله تنها در سطح راهپیمایی و حمله به سرکنسولگری نبود بلکه در سطح رسانه ای نیز برخی از رسانه های همسو با جریانهای تروریست کردی اقدام به تحریک و تشویق راهپیمایان نمودند.
ظرف ۱۰ روز گذشته در اربیل مرکز اقلیم کردستان عراق یکسری حرکتهای تعرض آمیز از سوی گروهکهای تجزیه طلب و تروریست کردی صورت گرفت که نشان از تلاش گروهکهای کردی برای تخریب روابط جمهوری اسلامی ایران با اقلیم کردستان عراق داشت.
به گزارش آکام نیوز، این حرکت که با تجمع های خیابانی آغاز شد و با حمله به سرکنسولگری جمهوری اسلامی ایران ادامه پیدا کرد یک روندی بود که گروهکهای تروریست کردی خصوصا کومله و دمکرات در طول ۱۰ روز گذشته آن را سازماندهی نمود و به مرحله اجراء درآورد.
این تعرض به حدی بود که مهاجمین با سنگ به سوی سرکنسولگری حمله نمودند و شیشه های سرکنسولگری را پایین آوردند.البته این حمله تنها در سطح راهپیمایی و حمله به سرکنسولگری نبود بلکه در سطح رسانه ای نیز برخی از رسانه های همسو با جریانهای ضد انقلاب اقدام به تحریک و تشویق راهپیمایان نمودند.
آنچه که از این حرکت برجسته می نمود، آمدن برخی از نیروهای اپوزیسیون تروریست کردی بوسیله مینی بوس به نزدیک سرکنسولگری دریک اقدام کاملا هماهنگ بود .
بدنبال این تعرضها وزارت کشور منطقه اقلیم کردستان عراق با محکوم نمودن این اقدام اعلام کرده است که برخی را به این اتهام دستگیر کرده است و بشدت با این عوامل برخورد خواهد کرد.
قطعا این اقدام یک اقدام قابل ستایش خواهد بود ولی هنوز شک و شبهه هایی در این خصوص وجود دارد بخصوص که وزارت کشور در طول ۱۰ روز گذشته از این اقدامات اطلاع داشت و نتوانست مانع این حرکتها شود و یا نخواست مانع گردد .
چنین حرکتهایی در عرف روابط بین الملل خطوط قرمزی است که می تواند با تیره شدن روابط دو طرف همراه گردد و ضروری است طرفهایی که قائل به روابط دوستانه هستند مانع از این نوع حرکتها شوند.
شکی نیست که حکومت اقلیم کردستان عراق بعنوان متولی امور کردستان عراق تا بحال نشان داده است که یک حکومت مسئولیت پذیر بوده است و این مسئولیت پذیری بایستی در چنین مواقعی بیشتر از گذشته ثابت گردد.
گروههای تروریست کردی با این اقدام خود کوشیدند ضمن تخریب وجه جمهوری اسلامی ایران مانع از توسعه روابط استراتژیک کردستان عراق با جمهوری اسلامی ایران شوند و در چنین شرایطی آنچه انتظار می رود برخورد قاطع با عاملان این حوادث است چرا که تنها راه اعتماد سازی متقابل می باشد.
برخوردی که باید صریح و آشکار در مقابل رسانه های گروهی صورت گیرد همانگونه که حرکتهای تخریب کننده از رسانه های موجود در کردستان عراق در ان راستا بهر بردند و قصد تخریب داشتند، حکومت اقلیم نیز باید نشان دهد که برای روابط با جمهوری اسلامی ایران ارزش قائل است و این ارزش باید در ادامه برخورد و توضیح صریح برای افکار عمومی خود را نشان دهد.
جمهوری اسلامی ایران در طول سالهای گذشته کردستان عراق را یک شریک و دوست برای خود دانسته و برای حفظ امنیت در کردستان عراق با گروههای کردی همفکری کرده است در حالیکه چنین اقداماتی نقض تمامی این همراهی ها و توافقات می باشد لذا عدم برخورد می تواند منجر به تشویق نیروهای تندرو برای برخوردهای شدیدتر گردد که قطعا در چنین شرایطی جمهوری اسلامی ایران نیز حق دفاع برای خود قائل است .
در چنین شرایطی عقلاء حکومت اقلیم کردستان عراق نیک می دانند که تیره شدن روابط با جمهوری اسلامی ایران بنزین به آتش گروهکهای تروریست و تجزیه طلب کردی ریختن است که می تواند نتایج بسیار بدی بدنبال داشته باشد، اما دانستن کافی نیست و اقدامات عملی در راستای تثبیت این آگاهی لازم و ضروری است.