۲ آذر ۱۴۰۳
  • خانه
  • >
  • یادداشت روز
  • >
  • رییس ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالاو ارز؛ تنها سهم مرزنشین از قاچاق کوله بری است

رییس ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالاو ارز؛ تنها سهم مرزنشین از قاچاق کوله بری است

  • ۹ اسفند ۱۳۹۳
  • ۳۹۲ بازدید
  • ۰

رییس ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز بر لزوم توجه به رابطه نادرست بین معیشت مرز نشین و معضل قاچاق تاکید کرد و گفت: معطوف کردن تامین معیشت مرزنشینان به قاچاق راه حل درستی نیست چراکه سهم مردم محروم این مناطق از میزان ۲۰ میلیارد دلاری قاچاق کوله بری و نادیده گرفتن کرامت انسانی است.

انجمن بی تاوان آذربایجان غربی : حبیب الله حقیقی در چهارمین نشست دبیران کمیسیون های استانی ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز که جزئیات آن را روابط عمومی ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز، منتشر کرد ، عایدات ۳۰ تا ۵۰ هزار تومانی مرز نشین از کوله بری را مورد توجه قرار داد و افزود: آلوده کردن زندگی مردم محرومی که تنها برای تامین معیشت به قاچاق و کوله بری روی می آورند، نادیده گرفتن منزلت و کرامت انسانی و از بین بردن کسب روزی حلال در زندگی این افراد است.

وی ادامه داد: توجیه اینکه معیشت مرزنشین با قاچاق پیوند خورده را می توان ظلم به مردم غیور این مناطق دانست؛ چرا که این افراد تنها نقش کوله بری در ازای مبالغ ناچیز را داشته و سود سرشار و اصلی را افراد پشت پرده می برند.

حقیقی ادامه روند موجود در مرزها را موجب تحمیل هزینه های سنگین اقتصادی به کشور اعلام و خاطرنشان کرد: سهم اصلی در این چرخه معیوب را افراد معدودی می برند و مصائب و مشکلات اصلی متوجه مرزنشینانی است که در این چرخه باطل به دام افتاده اند.

رییس ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز به ظرفیت مناسب موجود در بخش کشاورزی در برخی از نقاط مرزی اشاره کرد و گفت: متاسفانه این چرخه معیوب در این مناطق موجب شده تا افرادی با داشتن امکان کسب روزی حلال اقدام به اجاره دادن زمین های کشاورزی خود به هموطنان سایر استانها کرده و خود به قاچاق روی آوردند که از نظر عرفی و شرعی مغایر با فرهنگ دینی کشورمان به شمار می رود.

رییس ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز غیرفعال بودن بازارچه های مرزی و فعالیت کوله بری در همان مناطق را مغایر منطق اقتصادی دانست و افزود: توجه به مساله معیشتی مرزنشینان با رویکرد توسعه پایدار مهمترین بخشی است که باید در مناطق مرزی مورد توجه قرار گیرد.

حقیقی قاچاق را پاشنه آشیل شرایط کنونی اقتصاد کشور دانست و خاطرنشان کرد: رقم ۲۰ میلیارد دلاری قاچاق در سال ۹۲ معادل یک سوم کل صادرات و واردات و تجارت رسمی کشور است که از تحقق شعار سال جلوگیری می کند.

۶۰ هزار میلیارد تومان قاچاق در کشور

وی میزان ریالی قاچاق در کشور را معادل ۶۰ هزار میلیارد تومان اعلام کرد و افزود: در حالی که بودجه عمرانی کشور ۳۰ هزار میلیارد تومان است این میزان قاچاق را باید یک تهدید بزرگ در جلوگیری از تحقق اهداف اقتصادی کشور به شمار آورد.

به گفته نماینده ویژه رییس جمهوری، قاچاق گره پیچیده ای در راه تحقق توسعه اقتصادی کشور است که عدم توفیق در گشودن این گره خروج از رکود و برنامه ریزی برای توسعه و بهبود وضعیت اقتصادی کشور را غیرممکن می سازد.

رییس ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز در بخش دیگری از سخنان خود بر نقش مخرب قاچاق در فرهنگ، مبانی دینی و سلامت جامعه علاوه بر مسائل اقتصادی ،سیاسی و اجتماعی تاکید کرد و گفت: توجه به تاکیدات مقام معظم رهبری و ریاست جمهوری در مبارزه با قاچاق وظیفه دست اندرکاران مبارزه با این معضل را سنگین تر می کند.

وی فرمان مقام معظم رهبری در مورد مبارزه با قاچاق کالا و ارز را فرمانی مبارک و همه جانبه دانست که در یک صفحه تمام موارد مورد نیاز برای مبارزه به درستی و روشنی درآن مدنظر قرار گرفته است.

حقیقی همچنین به فرمایشات معظم له در جمع مردم تبریز و جامعه مهندسین در چند روز گذشته اشاره کرد و افزود: با توجه به اهمیت موضوع مبارزه و پیشگیری از معضل قاچاق و لطمات جبران ناپذیر آن بر نظام اقتصادی کشور در دو سخنرانی چند روز گذشته مقام معظم رهبری بر مبارزه جدی با این معضل تاکید شده که این تاکیدات ضمن توجه بر اهمیت موضوع تکلیف مسوولان این امر را در تحقق منویات معظم له سنگین تر می کند.

نماینده ویژه رییس جمهوری بر لزوم مبارزه جدی و تمام قد با معضل قاچاق تاکید کرد و افزود: در این رابطه ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز اقدام به تهیه و تدوین برنامه های راهبردی، تشکیل کارگروه های تخصصی براساس ماده ۴ قانون، تهیه بسته های مبارزه موضوعی همچون سوخت،اقدامات فرهنگی و تبلیغی و اجرای راهبردهای مبارزه همه جانبه کرده است.

حقیقی با ذکر برنامه های راهبردی طراحی شده در ستاد مبتنی بر برنامه های پیشگیرانه، گفت: رویکرد ستاد اقدامات پیشگیرانه در کنار شناسایی ، مبارزه و برخورد قاطع با دانه درشت های قاچاق است.

وی با اشاره به طراحی راهبردهای لازم در جهت تحقق اقتصاد مقاومتی در ستاد، گفت: براساس این برنامه ریزی ها تحقق اقتصاد مقاومتی در کنار اقدامات پیشگیرانه برای مهار قاچاق و برآورده شدن منویات مقام معظم رهبری صورت گرفته شده است.

رییس ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز در این نشست ورود جدی دبیران کمیسیون های استانی و دستگاه های عضو ستاد با بهره گیری از تمام ظرفیت های موجود در بحث مبارزه و پیشگیری از ورود قاچاق را خواستار شد و گفت: برای تحقق منویات رهبر معظم انقلاب وظیفه داریم جدی تر از گذشته وارد عرصه مبارزه شویم.

قبلی «
بعدی »

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *