۱۵ آبان ۱۴۰۳

کدام داعش؟ کدام کشک…

  • ۹ شهریور ۱۳۹۳
  • ۲۲۰ بازدید
  • ۰

استفاده از ترفند دروغ بزرگ رسانه ای نسخه ضدانقلاب برای وجهه بخشی به گروهک تروریستی داعش است. ابتدا جو سازی و هشدار در خصوص احتمال نفوذ این گروهک به آذربایجان غربی، بعد از آن انتشار خبر ورود این افراد به خاک مقدس جمهوری اسلامی و در نهایت خبر حمله و درگیری در منطقه میتواند ذهن مخاطبان را درگیر و شاید آشفته کند.
انجمن بی تاوان آذربایجان غربی: دروغ بزرگ، سیل قطره ای یا حقیقت نمایی توهمات رسانه ای یکی از سبک های جنگ نرم در حوزه رسانه است. در این راهکار طولانی مدت، رسانه با توجه به خاستگاه و خط و مشی اش اطلاعاتی را از یک رویداد غیر واقعی به صورت تکه تکه و یا اصطلاحا قطره قطره به ذهن مخاطبان تزریق میکند.

برای مثال در حوزه اقتصاد، رسانه های زنجیره ای با انتشار مطالب غیر واقع در خصوص گرانی تعدادی از کالاها موجب ایجاد نگرانی عمومی در سطح جامعه و باور پذیری یک دروغ بی پایه و اساس میشوند.

که البته با توجه به جریان سازی رسانه ای و هجوم آحاد مردم به سمت کالاهای مورد نظر این توهم به حقیقت پیوسته و منافع این رسانه ها تامین میشود.

اما این روش در حوزه سیاست و امنیت کشور ها نیز از سبک های پرکاربرد رسانه ای است، مثلا در جنگ آمریکا و عراق، ایالات متحده از این سبک جریان سازی برای فراری دادن نیروهای ارتش عراق و تضعیف روحیه مقاومت مردمی استفاده کرد. در حقیقت رسانه ها به اندازه ای روی یک دروغ مانور میدهند که در طولانی مدت، مخاطبان این دروغ را باور و یا از آن تاثیر می پذیرند.

چند هفته ای می شود که رسانه های معاند منطقه در قالب یک سناریو برنامه ریزی شده از خطر ورود و یا حمله نیروهای گروهک تروریستی داعش به خاک آذربایجان غربی خبر میدهند.

ضدانقلاب به خوبی میداند که ایران و ملت بزرگش یک گروهگ چند ملیتی وحشی را در حد یک دشمن کوچک هم به رسمیت نمیشناسد و علی الظاهر تقریبا پاسخ تمام مردم این سرزمین در برابر خبر حمله داعش به ایران بزرگ یک نیشخند کوچک بیشتر نیست.

استفاده از ترفند دروغ بزرگ رسانه ای نسخه ضدانقلاب برای وجهه بخشی به این گروهک تروریستی است.ابتدا جو سازی و هشدار در خصوص احتمال نفوذ این گروهک به آذربایجان غربی، بعد از آن انتشار خبر ورود این افراد به خاک مقدس جمهوری اسلامی و در نهایت خبر حمله و درگیری در منطقه میتواند ذهن مخاطبان را درگیر و شاید آشفته کند.

در این میان برخی از خبرگزاری ها، نشریات و سایت های خبری بدون توجه به ماهیت فعالیت های رسانه ای این گروه در راستای افشای دروغ پردازی این رسانه ها برآمدند که متاسفانه این اقدام  موجب تسریع در تحقق هدف شوم ضد انقلاب یعنی ایجاد نگرانی در میان آحاد مردم شد.

متخصصین جنگ نرم پادزهر دروغ بزرگ را “بایکد خبری” نام نهاده اند. بایکد نه به معنای سکوت بلکه پیشگیری از جو سازی و در اختیار قرار دادن فضای رسانه های داخلی در راستای تحقق اهداف ضد انقلاب.

مدیریت جو رسانه ای در حالی که تعدادی زیادی از خبرگزاری ها و جراید با تاثیر پذیری از کمبود خبر و محتوا به دنبال یک مانور ضد خبری هستند بسیار دشوار است.

در این میان رسانه های ارزشی و با سابقه می بایست ضمن بررسی رفتارهای جبهه معاند در برهه های خاص زمانی تاکتیک های هجومی دشن را شناسایی و در برابر این حملات با دیدگسترده تری عمل و از قرار گرفتن ناخواسته ابزارهای اطلاع رسانیشان در اختیار ضد انقلاب جلوگیری کنند.

همه میدانند، داعش جرات تماشای شرق عراق را ندارد! چشم های پست این تروریست ها نای تماشای ایران بزرگ را ندارد.حضور داعش در ایران یک لطیفه واقعی است، اما این لطیفه میتواند در سایه بی توجهی ها و حرکت های غلط رسانه ای به یک اعصاب خوردی مضمن تبدیل شود.

حواسمان باشد…

 

قبلی «
بعدی »

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تازه‌ترین عناوین