۲ دی ۱۴۰۳
  • خانه
  • >
  • اخبار
  • >
  • مسئول روابط خارجی اقلیم کردستان عراق: نیروهای پ.ک.ک باید از کوه‌ها پایین بیایند

مسئول روابط خارجی اقلیم کردستان عراق: نیروهای پ.ک.ک باید از کوه‌ها پایین بیایند

  • ۲۴ فروردین ۱۳۹۳
  • ۳۶۰ بازدید
  • ۰
فلاح مصطفی بر این باور است که اعضای پ.ک.ک باید هر چه زودتر سلاح های خود را بر زمین بگذارند و شرایط برای پذیرش آنان در ترکیه فراهم شود.

انجمن بی تاوان آذربایجان غربی : بی.بی.سی مصاحبه ای با فلاح مصطفی مسئول روابط خارجی اقلیم کردستان عراق انجام داده و برای نخستین بار عبارت «وزیر امور خارجه» را برای او به کار برده است.
فلاح مصطفی در این گفتگو به موضوع مذاکرات صلح بین ترکیه و پ.ک.ک اشاره کرده و می گوید: «باید چریک های پ.ک.ک هر چه زودتر از کوه های قندیل پایین بیایند و لازم است که موضوع موجودیت پ.ک.ک در شرایط جدید و امکان پذیرش آنها در داخل ترکیه حل شود. در جایی که صلح و آشتی وجود داشته باشد نیازی به سلاح وجود ندارد».
اقلیم کردستان عراق از مذاکرات صلح حمایت می کند
فلاح مصطفی در خصوص نقش حکومت اقلیم کردستان عراق در مذاکرات صلح می گوید: «ما از همان آغاز راه، از مذاکرات صلح حمایت کرده ایم. ما بر این باوریم که پیشرفت این مذاکرات و استقرار صلح و ثبات به نفع همه ی منطقه است و موجب استقرار امنیت می شود».
فلاح مصطفی در مورد روند مراحل پیش روی مذاکرات صلح بین ترکیه و پ.ک.ک می گوید: «باید هر دو طرف در حال هم فکری و تعامل باشند و به طور مداوم در حال همکاری و انجام اقدامات هماهنگ باشند. لازم است مطالباتی مطرح نشود که عملا امکان پرداخت آنها وجود ندارد. رهبران هر دو سو باید توقعات و خواسته های معقول داشته باشند. معضل کُردهای ترکیه زمانی قابل حل است که بین طرفین تعامل کامل به وجود بیاید».
وی همچنین در مورد ظرفیت های اقلیم کردستان عراق برای بر عهده گرفتن مسئولیت حساس میانجی گری گفت: «در این حوزه و در مورد مساله ی بر زمین گذاشتن سلاح، دولت ترکیه به خوبی می داند که باید روند مذاکرات را به چه شیوه ای پیش برد. اگر در این حوزه از ما چیزی خواسته شود دریغ نمی کنیم و همه ی توان و ظرفیت خود را به کار می گیریم تا بین برادران ترک و کُرد صلح و آرامش ایجاد شود. لازم به ذکر است که اعلان عفو عمومی از سوی حکومت ترکیه، یک ضرورت انکارناپذیر است. باید شرایطی فراهم شود که اعضای پ.ک.ک بتوانند در حوزه های سیاسی و قانونی فعالیت کنند، و اگر این ملزومات ایجاد شود، خود به خود شرایط عینی و عادی نیز حاکم می شود و طرفین می توانند معضل را با هم حل کنند».
بی.بی.سی در این گفتگو با فلاح مصطفی درباره ی کُردهای سوریه نیز صحبت کرده است. از دید بی.بی.سی سیاست های حکومت اقلیم کردستان عراق و شخص مسعود بارزانی، رییس اقلیم در حوزه ی مسائل سیاسی کُردهای سوریه، نزدیک به آنکارا است و به همین خاطر اقلیم کردستان عراق از حزب اتحاد دموکراتیک (PYD) انتقاد کرده و خودگردانی های اعلام شده در مناطق کُردنشین سوریه را نیز قبول ندارد. بی.بی.سی همچنین حفر خندق در مرز مناطق کُردنشین سوریه توسط حکومت اقلیم را یکی دیگر از نشانه های مخالفت اقلیم با خودگردانی کُردهای شمال سوریه می داند. اما فلاح مصطفی که در گفتگوی بی.بی.سی از او به عنوان وزیر امور خارجه یاد شده، در این خصوص می گوید: «حفر این خندق، صرفا یک تدبیر امنیتی- دفاعی به منظور مقابله با ورود گروه های تکفیری نظیر داعش و النصره و همچنین جلوگیری از قاچاق است».
فلاح مصطفی می گوید: «با وجود آن که ما با حزب اتحاد دموکراتیک (PYD) اختلافاتی داریم، اما گذرگاه مرزی رسمی را مسدود نکرده ایم و انتقال کمک های انسانی و حل مشکلات کُردهای سوریه از این طریق امکان پذیر است و ما حاضر نیستیم مرزهای خود را به روی مردمان خود ببندیم».
فلاح مصطفی در ادامه با انتقاد از حزب اتحاد دموکراتیک می گوید: «متاسفانه این حزب در مناطق کُردنشین سوریه به شیوه ی انحصاری عمل می کند و حق فعالیت و آزادی بیان را از همه ی گروه های کُردی دیگر سلب کرده است. ما می خواهیم همه ی آن گروه ها امکان فعالیت آزادانه داشته باشند».
فلاح مصطفی در مورد ساختار سیاسی عراق و مطالبات کُردها می گوید: «ما در این منطقه برای حل مشکلات خود و برای رسیدن به آرزوها و مطالباتمان، ساختاری به نام عراق فدرال را برگزیده ایم و کُردهای کشورهای دیگر نیز باید برای حل مشکلات خود، با حکومت مرکزی به توافق برسند».
مسئول روابط خارجی حکومت اقلیم کردستان عراق درباره ی ایجاد دولت مستقل کُردی می گوید: «هدف واقعی ما ایجاد دولت کُردی مستقل است و چنین چیزی کاملاً روا و به جا است اما مهم این است که این موضوع در چه شرایطی و به چه شکلی مطرح شود و در حال حاضر این موضوع در پروژه ی ما نیست».
بی.بی.سی در پایان از فلاح مصطفی می پرسد: آیا به دنبال آن هستید که با کُردهای سوریه همراه شده و یک دولت مستقل تشکیل دهید؟ وی در پاسخ می گوید: «من درباره ی کُردهای عراق حرف می زنم. خیر. ما به دنبال چنین چیزی نیستیم. کُردهای سوریه هم باید موضوع خود را با مخالفین سوری حل کنند».

قبلی «
بعدی »

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *