۵ بهمن ۱۴۰۳
  • خانه
  • >
  • اخبار
  • >
  • مراد قاراییلان، فرمانده ی شاخه ی نظامی پ.ک.ک :تا اوجالان آزاد نشود، سلاح بر زمین نمی گذاریم

مراد قاراییلان، فرمانده ی شاخه ی نظامی پ.ک.ک :تا اوجالان آزاد نشود، سلاح بر زمین نمی گذاریم

  • ۲۷ اسفند ۱۳۹۲
  • ۵۸۰ بازدید
  • ۰

مذاکره، یک اقدام دوجانبه و دوسویه است و قرار نیست در کل این روند، فقط ما قدم برداریم و دولت نیز باید اقدام مثبت و سازنده انجام دهد.

انجمن بی تاوان آذربایجان غربی: در شرایطی که فقط دو هفته به برگزاری انتخابات شهرداری های ترکیه، زمان باقی مانده است، انتشار یک بیانیه ی تند از سوی شورای رهبری پ.ک.ک دالّ بر این که این حزب، دولت اردوغان را به عنوان مخاطب مذاکرات صلح نمی شناسد، تعجب رسانه ها و محافل سیاسی ترکیه را برانگیخت. مراد قاراییلان از اعضای شورای رهبری پ.ک.ک و فرمانده ی شاخه ی نظامی این حزب در گفتگو با رسانه های پ.ک.ک این مواضع را به شکل گسترده تری با افکار عمومی در میان نهاد. در بخش نخست این گفتگو، قاراییلان در مورد مذاکرات صلح، مواضع پ.ک.ک، سیاست های حزب عدالت و توسعه و نقش کردها و حزب صلح و دموکراسی در انتخابات شهرداری ها صحبت کرده و در بخش دوم نیز، سخنان وی حاوی مواضع پ.ک.ک در خصوص تحولات مرتبط با کردهای سوریه است.

مذاکرات صلح به پایان می رسد اگر…
مراد قاراییلان در مورد آینده ی مذاکرات گفت:«اگر دولت ترکیه بعد از انتخابات شهرداری ها، برای حل معضلات کردها قدم بردارد، امیدواری ها به روند ادامه ی مذاکرات، ادامه پیدا می کند اما در صورتی که اردوغان بخواهد به وقت کشی و تعلل ادامه دهد و برای کردها قدمی برندارد، بدون تردید، مذاکرات صلح بین پ.ک.ک و ترکیه متوقف خواهد شد. در نوروز سال گذشته، رهبر ما اوجالان در پیام تاریخی خود فرصت آن را فراهم آورد که راهکارهای سیاسی و دموکراتیک در کردستان ترکیه و خاورمیانه مورد استفاده قرار بگیرند، وی خواستار آن شد که در سه مرحله ی ویژه، مشکلات موجود حل شوند: نخست؛ اعلام آتنش بس و عقب نشینی چریک های ما در شمال کردستان (مناطق کردنشین ترکیه). خوشبختانه این اقدام از جانب ما صورت گرفت و ما به این مورد عمل کردیم. مورد دوم مساله ی ایجاد زیرساخت های حقوقی و اصلاح قانون اساسی و نیز اصلاح قوانین موسوم به مبارزه با ترور بود. متاسفانه حکومت ترکیه و دولت اردوغان در این زمینه اقدامی انجام ندادند و این نقص بزرگ به معنی فقدان زیرساخت و تضمین قانونی و حقوقی در مسیر آینده ی مذاکرات است در واقع از آن جایی که دولت اردوغان در مرحله ی دوم مذاکرات اقدامی انجام نداده است، مرحله ی اول نیز متوقف شد. به عبارتی دیگر حزب عدالت و توسعه به تعهدات خود پایدار نماند. در حال حاضر مذاکرات صلح به پایان نرسیده اما با این وجود ادامه ی یک طرفه ی مذاکرات نیز معقول نیست و فعلا این فقط رهبر آپو و جنبش ماست که در این حوزه قدم برمی دارد و دولت ترکیه کارخاصی انجام نمی دهد و می توان گفت که مذاکرات به مانع برخورد کرده است. اگر حداکثر یکی دوهفته بعد از انتخابات، اقدامی از جانب حکومت صورت نگیرد، معنی آن این است که مذاکرات به پایان رسیده است».
قاراییلان در خصوص توقعات پ.ک.ک از دولت ترکیه گفت:« بگذارید بگویم که منظور ما از اقدام آنکارا و دولت چیست. مراد ما از اقدام، این است که مثلا زمینه های حقوقی و قانونی برای ادامه ی مذاکرات ایجاد شود، طرف های مذاکره در دو سطح برابر باشند، شرایط حبس رهبر ما تغییر مثبت پیدا کند و یک عنصر سوم به عنوان عنصری بی طرف وارد روند مذاکرات شود و بر میزان پایبندی و تعهدات طرفین نظارت کند. علاوه بر این ها باید آن چه که از آن به عنوان «قوانین مبارزه با ترور » یاد می شود، تغییر پیدا کند. چرا که این قوانین کاملا ضد کُرد هستند و باید از میان برداشته شوند. اگر حزب عدالت و توسعه در این خصوص گام برمی داشت هم اکنون به مرحله ی سوم یعنی دوران عادی سازی رسیده بودیم اما دولت اردوغان همواره به منافع خود اندیشیده است و تلاش های رهبر آپو و پ.ک.ک را نادیده گرفته و در مسیرهای کوهستانی و مرزی مناطق کردنشین مشغول پایگاه سازی، تقویت مواضع نظامی و کشیدن جاده های ویژه ی حمل و نقل نفرات و خودروهای نظامی است. همه ی این ها اقدامات ناقض آتش بس به شمار می آیند و به همین خاطر در حفتانین درگیری به وجود آمد و چند تن از نظامیان ترکیه کشته شدند.

تا زمانی که رهبرمان آزاد نشود، سلاح ها را بر زمین نمی گذاریم
مراد قاراییلان در ادامه و در خصوص مرحله ی بر زمبن گذاشتن سلاح ها توسط شاخه ی ظنامی پ.ک.ک گفت:« از نظر ما رهبرمان عبدالله اوجالان، رهبر کردها است و تا زمانی که رهبر ما در زندان بماند، سلاح ها را بر زمین نمی گذاریم. همه باید این را بدانند که تا زمانی که رهبر آپو و دیگر زندانیان سیاسی ما آزاد نشوند، حتی یکی از اعضای ما سلاح خود را بر زمین نمی گذارند. باید رهبر آپو آزاد شود، به کوه بیاید و در کنگره ای که با چریک های پ.ک.ک برگزار می کند، تصمیم نهایی برای بر زمین گذاشتن سلاح را اتخاذ کند. تنها راه ممکن برای حل این مشکل همین راه است و هیچ گزینه ی دیگری وجود ندارد. واقعیت این است که همه ی اعضای ما، رهبر آپو را رهبر آزادی کُرد و کردستان می دانند اما اگر او از داخل زندان دستور بر زمین گذاشتن سلاح ها را صادر کند، کسی از این دستور وی تبعیت نمی کند. ما همه ی دستورات وی را می پذیریم اما در خصوص این یک مورد خاص، کسی حاضر نیست در صورت آزاد نشدن او، سلاح بر زمین بگذارد».
وی در ادامه افزود:« لازم می دانم در خصوص مذاکرات صلح،موضوع مهمی را با خلقمان در میان بگذارم. ما از تصمیمی که برای آغاز مذاکرات در سال گذشته اتخاذ شد راضی هستیم و از دید ما رهبر ما آپو، تصمیم درست، سنجیده و معقولی گرفت و هنوز هم به پیام نورورزی وی پایبند هستیم. در این مدت، مردم ما و جنبش سیاسی و انقلابی ما در روند مذاکرات، به پیروزی های ارزشمندی دست پیدا کرده اند. یکی از پیروزی های ما این بود که مردم ما، همه ی ترکیه و همه ی جهان، این واقعیت را مشاهده کردند که پ.ک.ک خواهان برقراری صلح و به کارگیری ابزارها و راهکارهای سیاسی است و در این خصوص در اوج آمادگی است. ما نه طرفدار جنگ، بلکه خواهان صلح و ثبات و آرامش هستیم اما به دنبال آن هستیم که صلح به شیوه ای برقرار شود که عزت، کرامت و غرور ما لگدمال نشود. ما در همین یک سال اخیر فواید بسیاری به دست آورده ایم. مثلا در این مدت مشروعیت سیاسی حزب ما در ترکیه، منطقه و جهان بیشتر شده است، دست رهبر ما در گفتگو با نمایندگان حکومت ترکیه بازتر شده، مردم ما در شمال کردستان (مناطق کردنشین ترکیه) سود برده اند و نه تنها آنان بلکه کردهای غرب کردستان (مناطق کردنشین سوریه) نیز از این فضا سود جسته و توانسته اند نفسی بکشند. در کل می توانم بگویم مذاکرات صلح طی یک سال اخیر فواید فراوانی داشته اما واقعیت این است که مذاکره، یک اقدام دوجانبه و دوسویه است و قرار نیست در کل این روند، فقط ما قدم برداریم و دولت نیز باید اقدام مثبت و سازنده انجام دهد».

انتخابات پیش رو تکلیف جنگ و صلح را روشن می کند
مراد قاراییلان در مورد انتخابات پیش رو و سیاست های حزب عدالت و توسعه اعلام کرد: «حکومت برآمده از حزب عدالت و توسعه در سال ۲۰۱۲ این واقعیت را درک کرد که نمی تواند پ.ک.ک را به تمامی از بین ببرد و به همین خاطر حاضر شد وارد مذاکرات صلح شود. کُردها در انتخابات شهرداری های ترکیه در سی ام مارس، نباید به احزاب حکومت بلکه باید به احزاب خود رأی دهند و به خواسته ها و مطالبات خود دست پیدا کنند. اگر اردوغان و حزب عدالت و توسعه بتوانند در این انتخابات، آرای کُردها را به دست بیاورند، یک بار دیگر مانند سال ۲۰۱۱ جنگ را آغاز می کنند. این انتخابات برای ترکیه از آن جهت اهمیت دارد که در این کشور یک بحران سیاسی به تمام معنا وجود دارد و در این کشور تناقض های بزرگ، قدرت سیاسی را با تهدیدات بدی مواجه کرده است و می توان به راحتی اعلام کرد که نتایج این انتخابات بر آینده ی ترکیه تاثیر مستقیم می گذارد. اما برای کُردها و کردستان نتایج حیاتی تر و مهم تری دارد و اگر چنانچه مردم کُرد این واقعیت را درک کنند که این انتخابات در قد و قواره ی یک رفراندوم سیاسی بزرگ است، مسیر خود را به درستی انتخاب می کنند. رهبر ما آپو پیش تر توافقاتی با دولت ترکیه انجام داده بود اما مذاکرات صلح در اُسلو به بن بست رسید و به آن توافقات پایبند نماندند و حالا زمان آن فرا رسیده که با آزادی کُردها، دولت اردوغان ناچار شود که در مذاکرات صلح گام های جدی، شفاف و قانونی بردارد».
قاراییلان در ادامه افزود: «ارتش ترکیه در سال ۲۰۱۲ نتوانست پ.ک.ک را شکست دهد و عملاً کنترل امور در مناطق کُردنشین از دست حکومت خارج شد و به همین دلیل بود که دولت اردوغان به نامه ی رهبر ما آپو پاسخ داده و وارد روند مذاکرات شد».

حزب عدالت و توسعه به کُردها دروغ می گوید
مراد قاراییلان در ادامه و در خصوص مواجهه ی نامزدهای حزب عدالت و توسعه در خصوص معضل کُردهای ترکیه گفت: «حزب عدالت و توسعه اعلام کرده که اگر آرای کُردها را به دست بیاورد، همه ی معضلات آنها را حل می کند. اما این یک دروغ بزرگ است و یاران اردوغان چنین قصد و نیتی ندارند. حزب عدالت و توسعه از ۱۲ سال پیش تاکنون، همواره به کُردها دروغ گفته است اما می خواهم اعلام کنم که این حزب، دیگر نمی تواند کُردها و رهبر ما اوجالان را فریب دهد و همه فهمیده اند که برنامه ای برای حل معضل کُردها ندارد. به همین خاطر معتقدم که انتخابات شهرداری های ترکیه، یک رقابت سیاسی بین همه ی احزاب ترکیه نیست بلکه این یک مبارزه ی بی امان بین کُردها و حکومت ترکیه است و یک فرصت تاریخی برای کُردها ایجاد شده که به فرزندان خود رای دهند و نشان دهند که به دنبال راهکارهای سیاسی و دموکراتیک هستند. حزب عدالت و توسعه به دنبال حل معضلات کُردها نیست بلکه می خواهد به شکل مزورانه ای با شعارهای دینی و اسلامی خود کُردها را فریب دهد و آنان را به سوی خود جلب کند، اما این یک تاکتیک آشکار و استفاده ی ابزاری از باورهای دینی مردم است. ترکیه در مقابل کُردها دارای سوابق سیاه و کارنامه ی پر از ظلم و ستم است و می توان گفت که جدیدترین سیاست ترکیه برای مقابله با کُردها، پیروی از سیاست دروغ و فریب است. اگر دولت اردوغان و حزب عدالت و توسعه واقعاً اسلامی و دین محور بودند، اموال مردم و خزانه ی کشور را غارت نمی کردند و در فساد مالی غرق نمی شدند. آنان یک مشت دروغگو هستند و رسوایی بزرگ فساد مالی، ماهیت واقعی حزب عدالت و توسعه و همچنین ماهیت فتح الله گولن را به نمایش گذاشت و مردم باید این واقعیت ها را ببینند. اگر اندکی تحقیق کنید به راحتی متوجه می شوید که هر کدام از اعضای حزب عدالت و توسعه که شهردار شده اند حداکثر ظرف مدت پنج سال صاحب اموال و سرمایه های کلان شده اند اما نامزدهای حزب صلح و دموکراسی و شهرداران این حزب، هر عیبی که داشته باشند، دست کم دزد نیستند و اموال مردم را غارت نمی کنند. شما دیدید عثمان بایدمیر به مدت ده سال تمام شهردار دیاربکر بود و اموال و دارایی های وی ذره ای تغییر نکرده است. بکر کایا چندین سال شهردار وان بود و ذره ای به ثروت او افزوده نشده است. نیازی نمی بینم که به اسامی یکایک این افراد اشاره کنیم اما می دانیم که ذره ای از دارایی ها و اموال شهرداری را برای خدمت به خود و خانواده ی خود برنداشته اند. ما در انتخابات پیش رو از همه ی کُردهای ترکیه انتظار داریم به حزب صلح و دموکراسی رای دهند اما توقع داریم که این بار به شکل ویژه در اورفا و آگری شاهد این باشیم که مردم آرای خود را به حزب صلح و دموکراسی بدهند. می دانند که رهبر ما آپو اهل یکی از روستاهای اورفا است. همه می توانید بروید و ببینید که غیر از چند قطعه زمین کشاورزی کوچک هیچ مال و اموال دیگری ندارد. ما فدایی هستیم و چیزی برای خود نمی خواهیم و تمام زندگی خود را وقف این هدف کرده ایم»

نباید حزب عدالت و توسعه آرای کردستانی ها را به دست بیاورد
مراد قاراییلان در ادامه ی گفتگوی خود اعلام کرد: «از همه ی ساکنین کردستان، از کُردها، اعراب، ترکمن ها و دیگران می خواهم به هیچ وجه آرای خود را به احزاب وابسته به سیستم حکومتی ترکیه ندهند چرا که در این صورت حزب عدالت و توسعه یک بار دیگر جنگ و درگیری را در دستور کار خود قرار می دهد. واقعیت این است که دولت در مسیر حل معضلات کُردها قدم برنمی دارد و هر کسی که به حزب اردوغان رای دهد، عملاً تمایل خود به جنگ و درگیری را اعلام می کند و نشان می دهد که چیزی برای کُردها نمی خواهد».

کُردهای ترکیه به دنبال خودگردانی هستند
فرمانده ی شاخه ی نظامی پ.ک.ک افزود: «حزب صلح و دموکراسی (BDP) نماینده ی اراده ی کُردهای ترکیه است و اگر اکثریت قریب به اتفاق کُردها به این حزب رای بدهند، نشان می دهند که به دنبال خودگردانی هستند و بدون تردید همه ی جهان این پیام روشن آنها را دریافت می کند و در این صورت دولت ترکیه نیز ناچار می شود برای حل معضلات کُردها قدم بردارد و به موازات این، رهبر ما اوجالان نیز در گفتگو با نمایندگان حکومت، دست بازتری خواهد داشت و می تواند بهتر از گذشته بر مطالبات کُردها تاکید کند. همه باید این واقعیت را درک کنند که ما در یک مقطع تاریخی مهم و حساس به سر می بریم. اگر حزب صلح و دموکراسی در انتخابات شهرداری ها، اکثریت قریب به اتفاق آرای کُردها را به دست بیاورد، قطعاً معضلات کُردهای ترکیه حل می شوند اما اگر این حزب به نتایج متوسط دست پیدا کند و باز هم یاران اردوغان، آرای کُردها را به سوی خود جلب کنند، در این صورت اردوغان می تواند با خیال راحت اعلام کند؛ من نماینده ی کُردهای ترکیه هستم و آنان به حزب من رای داده اند. بنابراین نباید اجازه دهید چنین کارت مهمی به دست اردوغان بیفتد. به طور خلاصه باید بگویم رای دادن به حزب صلح و دموکراسی، رای دادن به آرامش، صلح، زبان مادری و رای دادن به حل معضلات کُردها است. حزب عدالت و توسعه، حزب سیستم و حکومت است و نباید آرای کُردهای ترکیه به سوی این حزب سرازیر شود. زبان کُردی، چیزی نیست که ما آن را برای خود انتخاب کرده باشیم بلکه این یک موهبت الهی است و خدا این زبان را به قوم کُرد داده است اما حکومت ترکیه در اوج اشغال گری و رفتار ظالمانه این زبان را برای ما ممنوع کرده است و چنین چیزی قابل قبول نیست».

قبلی «
بعدی »

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *