۶ بهمن ۱۴۰۳
  • خانه
  • >
  • اخبار
  • >
  • خطیب دجله: اگر می خواهید ترکیه تبدیل به سوریه ای دیگر نشود مسئله خودمختاری باید جدی گرفته شود

خطیب دجله: اگر می خواهید ترکیه تبدیل به سوریه ای دیگر نشود مسئله خودمختاری باید جدی گرفته شود

  • ۱۲ دی ۱۳۹۴
  • ۴۰۳ بازدید
  • ۰

ما با مطرح کردن این مسئله به هیچ عنوان در صدد تهدید ترکیه نیستیم. به وضعیت عراق و سوریه نگاه کنید. اگر خواستار تبدیل شدن ترکیه به عراق و سوریه دیگر نیستیم باید مسئله مدیریت های محلی و همچنین خودمختاری در ترکیه را جدی بگیریم.
انجمن بی تاوان آذربایجان غربی به نقل از Ozgur-Gundem، خطیب دجله، رئیس مشترک کنگره جوامع دموکراتیک (DTK) در اظهاراتی اعلام کرد: دولت ترکیه برای آغاز گفتمان جنگی خود علیه کردها در داخل ترکیه ۳ دلیل داشت. یکی از آنان حزب اتحاد دموکراتیک سوریه (PYD) بود. با این که این حزب یک حزب مستقل است ولی دولت ترکیه به خوبی می داند که PYD تماما از ایدئولوژی عبدالله اوجالان رهبر دربند پ.ک.ک تبعیت می کند. به همین دلیل دولت ترکیه PYD و PKK را به عنوان تکه هایی از یک کل به حساب آورده و از پیشروی های PYD در شمال سوریه و مشروعیتی که این حزب رفته رفته در عرصه بین المللی به دست می آورد به هراس افتاده است.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: دومین دلیل اتخاذ این گفتمان جنگی کنترل تل ابیض (گری سپی) توسط نظامیان کرد سوریه بود. اتحاد کانتون های کوبانی و جزیره در شمال سوریه توسط نظامیان کرد زنگ خطری برای ترکیه است. زیرا یکی از هدف های اصلی ترکیه جلوگیری از اتحاد تاریخی کردها در عرصه خاورمیانه است. سومین دلیل پیگیری این گفتمان به عرصه داخلی ترکیه و به شکستی که حکومت ترکیه در عرصه انتخاباتی ۷ ژوئن ۲۰۱۵ پذیرا شد؛ بر می گردد. اقتدار ۱۳ ساله حزب عدالت و توسعه در ۷ ژوئن ۲۰۱۵ در آستانه شکست قرار گرفته بود که تنها راه بازگشت از این شکست آغاز یک گفتمان جنگی در ترکیه بود.
دجله در ادامه سخنان خود با اشاره به مسئله خودمختاری که توسط کنگره جوامع دموکراتیک مطرح شده است گفت: مسئله خودمختاری در ترکیه برای جلوگیری از افزایش خشونت ها و درگیری ها در ترکیه است. اگر این مسئله اتفاق نیفتد تنش های موجود تمام ترکیه را فرا گرفته و کلانشهرهای این کشور را نیز درگیر خواهد کرد. ما با مطرح کردن این مسئله به هیچ عنوان در صدد تهدید ترکیه نیستیم. به وضعیت عراق و سوریه نگاه کنید. اگر خواستار تبدیل شدن ترکیه به عراق و سوریه دیگر نیستیم باید مسئله مدیریت های محلی و همچنین خودمختاری در ترکیه را جدی بگیریم.
لازم به ذکر است سیاستمداران کرد ترکیه پیشتر با تکیه بر مسئله مدیریت های محلی در ترکیه صرفا در تلاش برای کسب اختیاراتی محدود از دولت مرکزی در این زمینه بودند، اما پس از درگیری های اخیر مسئله خودمختاری بعنوان مرحله ای فراتر از مدیریت های محلی مطرح گردیده است.

قبلی «
بعدی »

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *