۵ آذر ۱۴۰۳
  • خانه
  • >
  • یادداشت روز
  • >
  • کارشناس مسایل ترکیه :اردوغان برای کاهش تنش ها از سیاست های تهاجمی خارجی و سرکوب داخل صرف نظر کند

کارشناس مسایل ترکیه :اردوغان برای کاهش تنش ها از سیاست های تهاجمی خارجی و سرکوب داخل صرف نظر کند

  • ۱۲ آبان ۱۳۹۴
  • ۳۳۰ بازدید
  • ۰

علی قائم مقامی کارشناس مسایل ترکیه درباره قدرت گرفتن حزب عدالت و توسعه در ترکیه اظهار کرد: با قدرت گرفتن حزب عدالت و توسعه کردها و اقلیت های مذهبی در ترکیه همچنان با سرکوب مواجه خواهند شد. با این شرایط وضعیت منطقه نیز نا امن تر می شود. حزب عدالت و توسعه تاکید دارد سیاست های منطقه ای با عربستان به طور کامل با یکدیگر منطبق است. ترکیه بهتر است برای خارج شدن از تنش ها از سیاست های داخلی سرکوب گرایانه و سیاست های خارجی تهاجمی صرف نظر کند.

یک کارشناس مسایل ترکیه در گفت و گو با خبرنگار شفقنا درباره نتایج انتخابات ترکیه تصریح کرد:  حزب عدالت و توسعه ۳۱۰ نمایند، جمهوری خلق ۱۳۵ نماینده و ملی گرا هم ۴۵ نماینده و دموکراتیک خلق ها هم ۶۰ نماینده می توانند در پارلمان این کشور داشته باشند.

قائم مقامی با اشاره به تبلیغات عمده حزب عدالت و توسعه عنوان کرد: از نظر تبلیغات در انتخابات، حزب عدالت و توسعه کاملا ناعادلانه عمل کرد تمام کانال های رادیو و تلویزیونی (TRT)در انحصار کامل حزب عدالت و توسعه قرار داشت و بیش از ۳ ساعت برای تبلیغات انتخاباتی این گروه قرار داده بود در حالیکه هیچ یک از احزاب مخالف چنین قدرت تبلیغاتی را نداشتند. حدود ۱۸ دقیقه حزب دموکراتیک خلق ها و حدود نیم ساعت هم جمهوری خلق ها فرصت برای تبلیغات داشتند.

این کارشناس مسایل ترکیه در خصوص منابع مالی برای تبلیغات در ترکیه اظهار کرد: مساله دیگری وجود دارد که باید مورد توجه قرار بگیرد، منابع مالی دولت که به احزاب اختصاص داده شده بود؛ بالاترین رقم را حزب عدالت و توسعه در اختیار گرفت و حزب دموکراتیک خلق و دیگر احزاب هیچ کدام نتوانستند از این امکانات برخوردار شوند. حزب عدالت و توسعه در این سه ماه اخیر به شدت به سیاست های ملی گرایانه افراطی تُرک روی آورد و باعث شد که مقداری از آرای حرکت ملی گرا دوباره به صندوق های حزب عدالت توسعه ریخته شود. اردوغان، داوود اغلو و برخی از اعضای حزب عدالت و توسعه تهدید می کردند که اگر مردم به افراد دیگری رای دهند و حکومت تک حزبی در ترکیه شکل نگیرد این کشور دچار تروریسم، آشوب، جدایی، تجزیه، بیکاری و فروپاشی نظام اقتصادی می شود.

قائم مقامی ادامه داد: اردوغان تیمی که برای برگزاری انتخابات تعیین کرد تمام ۱۱ وزرای عدالت و توسعه دوباره سرکار آمدند علاوه بر آن هم کسانی که در ظاهر مستقل و منفعل بودند اما به طور تحت کنترل و گرایش های حزبی عدالت و توسعه قرار داشتند، انتخاباتی که این حکومت برگزار کرد هیچ یک از احزاب دیگر شریک او نبودند و فقط در انحصار حزب عدالت و توسعه قرار داشت.

این کارشناس مسایل ترکیه درباره  برگزاری انتخابات توسط حزب عدالت توسعه تصریح کرد: اردوغان تیمی که برای برگزاری انتخابات تعیین کرد تمام ۱۱ وزرای عدالت و توسعه دوباره سرکار آمدند علاوه بر آن هم کسانی که در ظاهر مستقل و منفعل بودند اما به طور تحت کنترل و گرایش های حزبی عدالت و توسعه قرار داشتند، انتخاباتی که این حکومت برگزار کرد هیچ یک از احزاب دیگر شریک او نبودند و فقط در انحصار حزب عدالت و توسعه قرار داشت.

او ادامه داد: علاوه بر آن حملات پ ک ک هم سبب شد تا جناح ملی گرا بترسند و از حزب حرکت ملی گرا جدا شوند و به سمت حزب عدالت و توسعه بروند و البته از طرف دیگر هم کردها برای اینکه آراء حزب دموکراتیک خلق ها را حفظ کنند اما بخشی از گروه های سوسیالیست چپ گرای ترکیه به حزب دموکراتیک خلق ها به رهبری صلاح الدین دمیرتاش رای داده بودند، این بار به حزب  جمهوری خلق ها در مناطق غربی رای دادند یعنی یک نوع جابجایی جدیدی در شرایط ناامنی ترکیه به وجود آمد.

این کارشناس مسایل ترکیه باتوجه به اینکه احزاب ترکیه حزب اردوغان را به اقتدارگرایی متهم می کنند اما او همچنان آرای اول را کسب می کند، گفت: ترکیه به سمت یک نوع دیکتاتوری حزبی و یک نفر محور پیش می رود و جو خفقان در ترکیه به وجود خواهد آمد که تا حدودی چنین جوی حاکم است. علاوه بر آن احتمال دارد که اردوغان که در عمل هم نظام ریاست جمهوری را در ترکیه پیاده کرده و قانون اساسی فعلی ترکیه را هم زیرپاگذاشته شود. همچنین این مسایل سبب می شود که ترکیه همچنان سیاست تهاجمی در سوریه و به نفع غرب و آمریکا پیش ببرد و تنش های سیاسی تهاجمی و دیپلماتیک را در رابطه با روسیه، ایران، عراق بیش از پیش ادامه داشته باشد.

او درباره وضعیت منطقه با حاکمیت حزب عدالت و توسعه افزود: به ویژه با این شرایط وضعیت منطقه نیز نا امن تر می شود. حزب عدالت و توسعه تاکید دارد سیاست های منطقه ای با عربستان به طور کامل با یکدیگر منطبق است. ترکیه برای خارج شدن از تنش های داخلی و خارجی باید از سیاست های داخلی سرکوب گرایانه و سیاست های خارجی تهاجمی و مداخله گرایانه خود صرف نظر کند.

قائم مقامی درخصوص آینده اقلیت های مذهبی و کردهای ترکیه توضیح داد: علویان و شیعیان ترکیه صف خود را از حزب عدالت و توسعه جدا کردند، از طرف دیگر کردها هم صف خود را از این حزب جدا کردند البته بخشی از آنها از حزب عدالت و توسعه حمایت می کنند. اردوغان و داوود اغلو اعلام کردند که تا تمام اعضای پ ک ک را از بین نبریم جنگ نظامی با این گروه ادامه خواهد داشت و این باعث می شود در شرق و جنوب شرقی ترکیه همچنان درگیری مسلحانه و سرکوب به صورت متناوب ادامه خواهد داشت. طرح دموکراتیک کردی هم تعلیق شده و به این تعلیق ادامه خواهد البته در این بین با واکنش آمریکا، ناتو و اتحادیه اروپا روبرو شده به این دلیل که آنها درخواست کرده بود تا دوباره طرح دموکراتیک برای رفع مسایل کردی و بازگشت به مذاکرات آغاز شود یعنی حزب عدالت و توسعه از طرف غرب هم تحت فشار است.

قبلی «
بعدی »

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تازه‌ترین عناوین