۲۹ آذر ۱۴۰۳
  • خانه
  • >
  • اخبار
  • >
  • چالش های پیش روی کُردهای سوریه پس از آزاد شدن کوبانی

چالش های پیش روی کُردهای سوریه پس از آزاد شدن کوبانی

  • ۱۵ بهمن ۱۳۹۳
  • ۳۹۱ بازدید
  • ۰

به گفته یک کارشناس مسائل کُردها، کُردهای سوریه پس از آزادی کوبانی با دو چالش مهم یعنی اتصال کوبانی به دیگر مناطق کُردنشین سوریه و بازسازی این شهر روبرو هستند.

انجمن بی تاوان آذربایجان غربی ، شهر کُردنشین کوبانی در شمال سوریه پس از نزدیک به ۵ ماه مقاومت در برابر ستیزه جویان داعش هفته گذشته از کنترل این گروه خارج شد. کارشناسان دو عامل را در آزادسازی کوبانی تاثیرگذار می دانند از عوامل موثر می توان به حمایت هوایی ائتلاف از کُردها و پشتیبانی نیروهای پیشمرگ و همچنین عزم جدی آنها برای مقاومت خستگی ناپذیر در برابر ستیزه جویان داعش اشاره کرد.

الیزا مارکوس نویسنده کتاب «خون و باور» که آن را درباره پ.ک.ک نوشته به کریستیان سانیس مانیتور گفت: کُردهای سوریه از همان ابتدا عزم جدی برای مقاومت در برابر داعش داشتند و گفتند حاضرند برای حفظ کوبانی بمیرند و همین مسئله توجه آمریکا را جلب کرد و به کمک آنها آمد.

وی از اینکه کُردهای سوریه و عراق به کنفرانس ضد داعش در لندن دعوت نشده اند انتقاد کرد و گفت: کُردها نیروی شماره یک مبارزه با داعش هستند چرا آنها را نادیده می گیرند؟ آمریکا باید رویکرد جدیدی در پیش گرفته و درک کند که نباید فقط با رهبران کشورها مراوده داشته باشند باید با نیروهایی هم که در داخل کشورها با داعش مبارزه می کنند، سر و کار داشته باشد.

به گفته الیزا مارکوس با آزاد شدن کوبانی کار به اتمام نرسیده است و کُردهای سوریه با دو چالش جدید یعنی اتصال کوبانی به سایر مناطق کُردنشین سوریه و بازسازی کوبانی روبرو هستند.

وی افزود: نیروهای کُرد سوریه تمایل دارند به پیروزیهای خود ادامه داده و نیروهای داعش را بیشتر عقب برانند اما آنها برای ادامه پیشروی به کمک نیروهای عرب در سوریه نیاز دارند.

به نوشته کریستیان سانیس مانیتور، بازسازی کوبانی با چالش روبروست، ورود کالا، مواد و کمکها به اجازه آنکارا بستگی دارد اگرچه ترکیه اجازه داد آوارگان کُرد سوریه وارد کشور شوند و نیروهای پیشمرگ هم برای حمایت از کُردهای سوریه از خاک این کشور برای رفتن به کوبانی استفاده کنند اما به شدت با ایجاد یک منطقه خودمختار توسط کُردها در سوریه مخالف است.

کانی غلام، مدیر شبکه اطلاعات آمریکایی- کُردی به کریستیان سانیس مانیتور گفته است: حلقه حاکم کنونی در ترکیه نگاهی دوستانه به کُردهای سوریه ندارد و دلیل عمده آن نوع ایدئولوژی کُردهای سوریه است.

وی افزود: قطعاً کُردهای ترکیه برای ایجاد یک منطقه خودمختار شبیه اقلیم کردستان تلاش کرده اند اما آنها با مشکلات زیادی روبرو هستند. کُردهای عراق از ایجاد منطقه پرواز ممنوع و حمایت بین المللی استفاده کردند و با حربه نفت حمایت ترکیه را هم جلب کردند.

کیل صالح، پژوهشگر مهمان در شورای روابط خارجی اروپا به کُردهای سوریه توصیه می کند اگر آنها می خواهند از پیشرویهای نظامی خود بهره برداری سیاسی کنند باید خود را از پ.ک.ک جدا کنند چرا که به نوشته کریستیان سانیس مانیتور بسیاری از جمله مقامات آمریکا و ترکیه حزب اتحاد دموکراتیک کُردهای سوریه و YPG نیروی نظامی وابسته به آن را عقبه پ.ک.ک می دانند.

الیزا مارکوس هم معتقد است برای اولین بار آمریکائیان (با پائین انداختن اسلحه و حمایت هوایی) به طور مستقیم با PYD همکاری کرد اما PYD برای نگاه داشتن این ارتباط با ابرقدرتها باید مسیر خود را جدا کرده و نباید به عنوان خواهر پ.ک.ک انگاشته شود.

قبلی «
بعدی »

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *