۳ دی ۱۴۰۳

سرنوشت شوم همه مخالفان «محمد بن‌سلمان» در یک نگاه

  • ۱۱ خرداد ۱۳۹۹
  • ۳۲۹ بازدید
  • ۰

به گزارش انجمن بی تاوان، ولیعهد جوان و خام سعودی که چند سالی است با سوء استفاده از کهولت سن پدر، عملا تمام اجزاء قدرت را در عربستان به دست گرفته، طی این پنج سال گذشته با اعمال کثیف‌ترین نوع استبداد مطلقه مرزهای جدیدی برای این شیوه حکومت ترسیم کرده است.

«محمد بن‌سلمان» طی این سال‌ها علاوه بر در پیش گرفتن سیاست‌های خصمانه و غیر عقلانی در عرصه سیاست خارجی که خسارت‌های زیادی را متوجه منطقه جنوب غرب آسیا کرده، در حوزه سیاست داخلی نیز طیف وسیعی از مخالفان را با بی‌رحمی از چرخه قدرت حذف کرده است.

پشتیبانی تام و تمام از گروه‌های تروریستی ـ تکفیری به ویژه داعش از یک سو و تجاوز نظامی به همسایگان به ویژه یمن در حوزه سخت و گسترش فعالیت‌های مخرب مجازی در بستر رسانه و شبکه‌های اجتماعی در حوزه نرم از جمله نقاط سیاه کارنامه جوانک سعودی است که سودای پادشاهی شبه جزیره عربستان را در سر می‌پروراند.

بن‌سلمان بر اساس آموزه‌هایی دیکته شده از سوی غرب، گرچه در تلاش است با انجام سیاست‌هایی به اصطلاح اصلاح طلبانه، پوششی برای استبداد مطلقه خود ایجاد کند، اما در هیئت حاکمه رژیم سعودی آش آنقدر شور است که او به دلیل اتخاذ سیاست‌های نابخردانه و تمامیت خواهانه، نه تنها قادر به کنترل جریان‌های اعتراضی مردمی که حتی قادر به مدیریت خاندان آل سعود هم نیست.

در این گزارش فهرستی از سرنوشت شوم مخالفان بن‌سلمان شامل شاهزاگان، مقامات و فعالان سیاسی، مذهبی، اجتماعی و اقتصادی آورده شده است:

ــ بازداشت شدگان

۱ـ شاهزاده «محمد بن سعد بن عبدالعزیز آل سعود»، با ۷۵ سال سن که فرزند برادر فقید ملک سلمان و عضو شورای بیعت است و وظیفه تعیین جانشینی تاج و تخت سعودی را برعهده دارد.

۲ـ شاهزاده «محمد بن نایف» ۶۰ ساله، ولیعهد پیشین، وزیر کشور و برادرزاده ملک سلمان است. بنابر گزارش‌ها، نایف از سال ۲۰۱۷ پس از محرومیت از عنوان و نقش وزارت خود در بازداشت خانگی به سر می‌برد.

۳ـ شاهزاده «احمد بن عبدالعزیز» ۷۷ ساله که برادر کوچکتر ملک سلمان و فرزند عبدالعزیز بنیانگذار و اولین حاکم عربستان سعودی است. او در اواخر سال ۲۰۱۸ در حالی با هدف جلوگیری از به سلطنت رسیدن برادرزاده خود با استفاده از شورای بیعت به عربستان برگشته بود که MI6 و سیا به وی اطمینان داده بودند دستگیر نخواهد شد.

۴ـ «نایف بن احمد»، فرزند شاهزاده احمد

۵ـ «منصور الشالوب»، مدیر دفتر خصوصی شاهزاده احمد

ــ افرادی که بازجویی و آزاد شده‌اند:

۱ـ «سعود بن نایف» ۶۳ ساله، برادر بزرگتر محمد بن نایف، فرماندار استان شرقی و عضو شورای بیعت است که در مارس ۲۰۲۰ برای پاسخ به چند سوال بازداشت و سپس آزاد شد. سعود بن نایف همچنین پدر وزیر کشور فعلی عربستان است.

ــ بازداشتی‌های گذشته:

البته بزرگترین پاکسازی بن سلمان مربوط به نوامبر ۲۰۱۷ می‌شود که مقامات، شخصیت‌ها و تجار در هتل «ریتز کارلتون» ریاض بازداشت شدند:

۱ـ شاهزاده «متعب بن عبدالله»، ۶۷ ساله فرزند ملک عبدالله و رئیس سابق گارد ملی. او بعد از یک ماه و پرداخت بیش از ۱ میلیارد دلار در قالب تسویه حساب فساد آزاد شد. با این حال مشخص نیست که او واقعا آزاد شده و یا به مسافرت اجباری فرستاده شده است!

۲ـ شاهزاده «ولید بن طلال» ۶۵ ساله، یکی از ثروتمندترین مردان جهان و رئیس شرکت هلدینگ پادشاهی است. او در ژانویه سال ۲۰۱۸ پس از رسیدن به نوعی توافق مالی با دادستان کل عربستان آزاد شد.

۳ـ ده‌ها تن از مقامات سابق و بازرگانان با تحقیر دستگیر و بعدا آزاد شدند که شامل این افراد هستند: «خالد التویجری» رئیس پیشین دربار سلطنتی عربستان، «عمرو الدباغ» رئیس اجرایی گروه الدباغ و رئیس سابق اداره سرمایه گذاری عمومی عربستان سعودی، «محمد حسین العامودی» شهروند دوگانه سعودی و اتیوپی و یکی از مهمترین سرمایه گذاران اتیوپی، دکتر «ولید فیتحیی» اصلاح طلب محبوب و مجری تلویزیون و «هانی خواجا» مشاور سابق مک کینزی.

ــ تبعیدشدگان

۱ـ «سعد الجبری»، مقام سابق اطلاعات و مشاور عالی محمد بن نایف هنگام تصدی وزارت کشور. جبری در سال ۲۰۱۵ پس از درگیری قدرت بین بن نایف و بن سلمان با فرمان سلطنتی اخراج شد. او در سال ۲۰۱۷، اندکی قبل از سرنگونی رئیس سابقش، از عربستان فرار کرد و در بازداشت خانگی قرار گرفت و سپس به کانادا پناهنده شد.

ــ کشته شدگان

۱ـ «جمال خاشقجی» روزنامه نگاری که مدتی پس از روی کار آمدن محمد بن‌سلمان با رویکردهای او به ویژه در موضوعاتی نظیر تجاوز نظامی به یمن به مخالفت برخاست و مدتی بعد با فرار از کشور در لندن مستقر شد. او نهایتا به شکلی فجیع در کنسولگری عربستان در استانبول به قتل رسید.

۲ـ شاهزاده «منصور بن مکرین»، معاون استاندار استان عسیر و فرزند ولیعهد پیشین که در حالی که سعی داشت از عربستان فرار کند در یک سقوط بالگرد در نزدیکی مرز عربستان سعودی با یمن در نوامبر سال ۲۰۱۷ کشته شد. بسیاری این سقوط را عمدی عنوان کردند.

۳ـ «شیخ سلیمان عبدالرحمان الثونیان»، رئیس و قاضی دادگاه عمومی مکه که در اکتبر سال ۲۰۱۸ با تزریق در بیمارستانی در ریاض کشته شد. این قاضی نامه‌ای به محمد بن‌سلمان ارسال کرده بود که مخالف دیدگاه اقتصادی او برای سال ۲۰۳۰ بود.

ــ موج بازداشت فعالان مذهبی و اجتماعی

۱ـ در سپتامبر سال ۲۰۱۷، علمای مذهبی مانند «شیخ سلمان العوده»، «عواد القرنی» و «علی العمری» دستگیر شدند و سرانجام همراه با بیش از ۶۰ تن دیگر پشت میله‌های زندان قرار گرفتند.

۲ـ در طول سال ۲۰۱۸، بیش از ده‌ها تن از فعالان حقوق زنان از جمله «لوژین الحثلو»، «امان النفجان» و «عزیز آل یوسف» دستگیر و بازداشت شدند که برخی از آنها موقتا آزاد شده و بقیه همچنان در زندان هستند.

البته به این موارد باید اتفاقاتی چون بازداشت «سعد الحریری» نخست وزیر وقت لبنان در جریان سفر به عربستان را اضافه کرد که تمام پروتکل‌ها و تشریفات روابط بین کشورها را زیر پا گذاشت. این در حالی بود که حریری حتی مخالف بن‌سلمان هم نبود و تنها در مورد یک مورد با او به اختلاف نظر خورده بود.

قبلی «
بعدی »

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *