این روزها بحثها درخصوص تصمیم آمریکا برای خروج نیروهایش از سوریه در محافل مختلف به ویژه سیاسی در اولویت قرار دارد. این تصمیم آمریکا بیش و قبل از همه پکک را تحت تاثیر قرار داد که شاخهی سوری آن موسوم به یپگ کنترل مناطق شمال سوریه را در اختیار دارد که ترکیه تهدید به حمله کرده و قبلا هم شهر عفرین در غرب رودخانهی فرات را که در کنترل این گروه بود از دست آن خارج کرد و مجبور به خروج از آن شهر کرد و حالا هم اصرار دارد که این گروه را در مرزهای شمالی سوریه که در همسایگی ترکیه واقع شده، بیرون براند چراکه ترکیه از همان نقطهی شروع اعلام کرد که اجازه نخواهد داد پکک در شمال سوریه که هم مرز با ترکیه است مستقر شود و حالا با این تصمیم ترامپ، زمینه بیش از پییش برای این مداخله آماده شده است.
باشقالی در رابطه با آینده سیاسی ترکیه در قبال مسئله کردی گفت: نه تنها آمریکا بلکه ترکیه هم به این نتیجه رسیدهاند که باید خود را برای مرحله آتی آماده کنند. چون ترکیه احساس میکند خطرات بزرگی پیش رویش است و تغییرات بزرگی در خاورمیانه خواهد بود.
به گزارش انجمن بی تاوان به نقل از خبرگزاری تسنیم ، عثمان باشقالی روزنامه نگار مستقل اقلیم کردستان عراق با اشاره به تحولات اخیر در کردستان سوریه اظهار داشت: اردوغان در کردستان سوریه به آمریکا فشار میآورد. او خوب بازی میکند هم از سفره روسیه میخورد و هم در زیر سایه آمریکا به دنبال اهداف خود است.
وی با اشاره به جایزهای که آمریکا مدتی پیش برای سران پ ک ک تعیین کرده بود، اظهار داشت: هیچکس به اندازه آمریکا نمیداند جای این سرکردهها کجاست. در گذشته چندین هیأت آمریکایی به قندیل رفته و با آنها دیدار کردهاند. آلمان و چند کشور اروپایی نیز با پ.ک.ک دیدار کردهاند.
این تحلیلگر سیاسی کرد با بیان اینکه آمریکا از پ.ک.ک خواسته خودش را تغییر دهد و برای آینده آماده باشد، گفت: آمریکا خوب میداند فلسفه و ایدئولوژیای که در کردستان سوریه اجرا میشود به آپوچیها و قندیل تعلق دارد. این برای آمریکا ناشناخته نیست اما آمریکا میخواهد کمی نفسی به ترکیه بدهد. میخواهد به ترکیه بگوید تصور نکن که فقط از کردها حمایت میکنیم و تو را فراموش کردهایم.
باشقالی با اشاره به اینکه این تعیین جایزه نیز موقتی است و دیدیم که در سطح رسانههای ترکیه نیز خیلی جدی تلقی نشد، یادآور شد: چون ترکیه انتظارات بیشتری از آمریکا داشت که به عنوان عضو ناتو به صورت مشترک به پ.ک.ک حمله کنند نه این که فقط نام آن را در لیست تروریستی قرار دهند.
وی ادامه داد: نکته بعدی این است که در گزارش اخیر آمریکا در مورد ترکیه همانند قبل به پ.ک.ک به عنوان گروهی تروریستی اشاره نشد. این هم تضاد سیاست آمریکا را نشان میدهد و ما میدانیم آمریکا به دنبال منافع خود است، سیاستش روزانه تغییر میکند و متناسب با منافعش است. آمریکا نیامده یکی دو روز در خاورمیانه بماند بلکه برای صد سال برنامه دارد و برای همین نیز میخواهد عوامل کرد و ترک و بقیه را راضی نگه دارد.
باشقالی همچنین در رابطه با آینده سیاسی ترکیه در قبال مسئله کردی گفت: من فکر میکنم نه تنها آمریکا بلکه ترکیه هم به این نتیجه رسیدهاند که باید خود را برای مرحله آتی آماده کنند. چون ترکیه احساس میکند خطرات بزرگی پیش رویش است و تغییرات بزرگی در خاورمیانه رخ خواهد داد.
این روزنامه نگار کرد افزود: اکنون دو قدرت بزرگ در خاورمیانه نفوذ لازم را دارند، یعنی آمریکا و روسیه. در گذشته میدیدیم آمریکا به تنهایی اقدام میکرد و نقش کشورهای منطقه مانند ترکیه یا عربستان یا دیگر کشورها را نادیده میگرفت. ترکیه از وضعیت آتی میترسد و اردوغان از ۲۰۰۳ تاکنون در پستهای مختلف تلاش کرده تا ترکیه در خاورمیانه وزنهای باشد، اما میبیند آن وزنه را ندارد چون روسیه و آمریکا از ترکیه قویتر هستند و برای همین نیز گاهی به سمت روسیه گاهی به اروپا و گاهی هم به آمریکا روی میآورد و نه به غرب اعتماد دارد، نه به روسیه چون در تاریخ با روسیه مشکلاتی داشته است.
وی گفت: ترکیه هنوز هم با روسیه مشکل دارد. روسیه میترسد ترکیه به جدایی طلبان چچن و داغستان کمک کند و ترکیه هم میترسد روسیه از کارت کردها استفاده کند. دیدیم وقتی ترکیه جنگنده روسیه را ساقط کرد روسیه نیز به پ.ک.ک سلاح داد و یک جنگنده ترکیه را ساقط کرد.
پکک سالهاست که خاورمیانه را به محلی برای نیل به اهداف و منافع خود تبدیل کرده و در این راستا هم سعی دارد از گروههای شبهنظامی منطقه که در قالب گروههای اپوزسیون فعالیت دارند، استفادهی کامل را ببرد. پکک در شمال سوریه در این چند سال اخیر این نقش را برای آمریکا بازی کرده و کاملا به وسیلهیی در راستای اهداف و منافع آمریکا در منطقه و به ویژه در سوریه تبدیل شده است و حالا که دیگر وقت رفتن رسیده، این همپیمان خود را تنها میگذارد تا همپیمان قدیم خود که عضو ناتو هم هست (ترکیه) را خوشنود کند.